Szaszłyk Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 No dobra, to teraz który RBAV? Paraclete czy aktualnie używany Eclipse RBAV? Jeśli ten drugi to tylko w juesendej. Quote Link to post Share on other sites
_Iceman_ Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Jak myślicie lepiej kupić kontraktowego micha w Polsce czy sprowadzać zza granicy? Edited January 30, 2011 by _Iceman_ Quote Link to post Share on other sites
Kicarz Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Co to za różnica? ważne aby go dostać tanio i w dobrym stanie. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 J.W. Jak chcesz dostać na "już" to jest na fort.mil.pl. Quote Link to post Share on other sites
maciekz93 Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Dostanę gdzieś RRV z plecami z kompletem ładownic? Używał ktoś, jak wrażenia? Jak by ktoś mógł porównać z CIRASEM to był bym wdzięczny :) Quote Link to post Share on other sites
Kicarz Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Jak można porównać RRVke z CIRASem ?! Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Po prostu nie można. To dwa, całkiem odrębne rodzaje kamizelek. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Ale jeśli pominąć kwestię QR to RRV z plecami MBSS z płytami też się staje PC. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Co nie zmienia faktu, że PC służy do przenoszenia płyt na dodatkowej kamizelce niskoprofilowej a CIRAS to zintegrowana kamizelka balistyczna, do przenoszenia balistyki miękkiej i twardej. RRV może pomieścić maksymalnie dwa kafle, w opcji z plecami, ale nadal nie nadaje się w takim wypadku do noszenia samodzielnego, chyba że masz płyty stand-alone, jednak w taki przypadku powierzchnia chroniona ulega znacznej redukcji. Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 W porównaniu do CIRASa, RRV jest wygodniejsze :P A na serio to jak powiedział Szaszłyk to zupełnie dwie inne kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
aVirus Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o butach bo przeglądając foty na shadowspear i innych forach miałem problem z identyfikacją pod jakiś konkretny model. Wydaje mi się, że jakieś Merrelle na pewno trafiłem na fotach i coś przypominającego ASOLO ale nie udało mi się konkretnego modelu wyszukać gdzieś żeby kupić. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Na zdjęciach rangersów widziałem m.in w Asolo FSN95GTX, Scarpa Kaylash, Salomon Quest 4D i Merrell Sawtooth. Quote Link to post Share on other sites
pMATEY Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 A jak teraz stoi z oporządzeniem strzelca wyborowego w regimencie? Czy używają jakichś konkretnych kamizelek? http://www.youtube.com/user/BenningTV#p/u/2/Kozn8rWZZz0 1:38 - Czy ten strzelec ma cirasa? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Plate carrier z cummerbundem - RLCS. Quote Link to post Share on other sites
Victim Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 na zdjęciach z a-stanu widac głównie PC ale było gdzieś zdjęcie gdzie strzelec był w samej RRV + PACA Quote Link to post Share on other sites
pMATEY Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 (edited) Czy takiego PC http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3581 używają Rangersi? Jeżeli to nie ten to czy jest w ofercie Flyye jakiś inny PC którego używają? Wiem, że CIRAS Land jest w ofercie ale chciałbym coś bardziej na czasie. Znalazłem jeszcze takiego PC: http://lh5.ggpht.com/_wSk-zYa7740/SShv62TdbhI/AAAAAAAABS4/N-3OExcudpU/RLCS_plate02.jpg http://lh4.ggpht.com/_wSk-zYa7740/SShv6ttBnNI/AAAAAAAABSw/vvrz5qagIsQ/RLCS_plate01.jpg Produkuje jakaś firma jego kopię bo z EI widziałem. Edited March 6, 2011 by Grzesiek34232 Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 No ten Flyye z asgshop to kopia tego EI ze zdjęć niżej. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Flyye i Pantac - jak zależy Ci na dobrej kopii, to bierz od nich. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Ta kopia Flyye jakaś dziwna bo np. patrząc na tył to oryginał ma 7 taśm poziomo przyszytych a ten z Flyye ma 6 taśm. Tak samo z ilością przeszyć patrząc na taśmę u samej góry z tyłu kamizelki: Oryginał ma 6 pozycji a Flyye ma 7 Chyba, że ten PC z Flyye to nie kopia tego co podałem w linkach tych na dole mojego wcześniejszego posta. Lub kopia tylko, że niedokładna ale tego po Flyye się nie spodziewałem. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Z tego co kojarze, to jeśli chcesz mieć 6 kolumn palsów na klacie, to musisz zdobyć rozmiar S -najlepiej będzie jak zadzwonisz do dystrybutora. Quote Link to post Share on other sites
theRav Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 (edited) Mam dwa pytania co do hełmu: Jak zamocować gogle, żeby trzymały się tak jak na tym zdjęciu? I co oprócz strobo on tam jeszcze ma na hełmie? Edited March 7, 2011 by theRav Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Oklejasz hełm Velcro. Ucinasz gumę od gogli na odpowiedniej długości i przyszywasz ten rzep na którym są haczyki. To chyba tyle. Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Zastosowałem kilka dni temu ten patent u siebie na replice MICHa. Zdawałoby to egzamin gdyby rzepy trzymały się na taśmie dwustronnej. Trzeba też paski uciąć na odpowiednią długość - aby nie puszczały rzepy i żeby gogle nie były za luźne na hełmie. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Dodatkowo proponuję użyć prawdziwego Velcro a nie jakiegoś taniego rzepa. Rożnica w wytrzymałości i "czepialności" ogromna. ;) Velcro z klejem naprawdę mocno trzyma. ;) theRav - Na hełmach mają - oprócz MS-2000 - zasilanie do nokto (jakiego to już poszukajcie - nie będę wam odbierał zabawy) ;) - Latarki nahełmowe Surefire - niektórzy mają tam jeszcze rożne czołówki od Pezl'i po Princeton Tec'i. Właściwie to taki teraz standard... ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts