Browing Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Witajcie. Ostatnio z 5tką znajomych umówiliśmy się, ze zaczniemy "bawić się" w ASG. Na początku pewnie gra w lesie, później poszukamy jakichś budynków. W gronie jest już CM028 i snajperka Well MB04. Mój budżet to 100zł, ewentualnie paręnaście złotych więcej. Jestem zdecydowany na shotguna AGM Mosberg 590 z kolbą, tylko nigdzie nie widzę go dostępnego. Czy UZI (D91) bądź Micro UZI (D93) od f-my WELL to nie będzie zupełny szrot? Zdaje sobie sprawę ze to elektryki za parę groszy, ale WELL jest chyba troszkę lepszy niż zabawka z odpustu, oczywiście godzę się z problemami które sprawia grawitacyjny zrzut kulek, dziwne umieszczenie akumulatora. Czy macie jakieś inne propozycje, bądź miejsca gdzie kupie tą pompkę bądź inną sensowną? Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 (edited) Niestety well jest zabawką odpustową. Całym problemem jest plastikowy gearbox, który popęka po 500 strzałach. Poza tym spodziewałbyś się zasięgu rzędu 15metrów, grawitacyjnym uwielbiającym się zacinać magazynkiem oraz brakiem części zamiennych. W praktyce nie miałbyś szans z cm028 który ma spokojnie dwukrotnie większy zasięg. Za tą cenę można dostać obowiązkową ochronę oczu i przyzwoitą replikę sprężynową. W zasadzie idealnym rozwiązaniem byłby shot od AGM'u ale nie jest nigdzie dostępny. Ewentualnie możesz polować na używkę. albo np. coś takiego: http://www.military.pl/famas-g2-karabin-asg_3267t.html miałem kiedyś w łapkach i odniosłem dosyć pozytywne wrażenie (jak na tą cenę). szkoda tylko, że nie próbowałeś poszukać wcześniej sam, wszystko było już opisane wcześniej. przy okazji: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/55683-zanim-napiszesz-przeczytaj/ Edited October 17, 2010 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Do 100zł szukałbym tylko i wyłącznie używanego shotguna. Nie zapominaj o kwestii bezpieczeństwa, tj. gogle/okulary. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Loganziom Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Uzbieraj trochę, posprzedawaj jakieś rzeczy Ci już nie potrzebne na allegro, grosz do grosza... a będzie 2 grosze :P Quote Link to post Share on other sites
unit1910 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 (edited) Szczerze ? Ja kupiłem shota za 75 zł i się przejechałem strasznie, po prostu felerny model. Nie byłem z nim nawet na 1 strzelance w 2 dniu się zaczęło sypać wszystko po kolei. ; ale dzięki temu zakupiłem sobie używke cm028 i nie żałuje. Teraz po paru strzelankach widze, że z tym shotem bym gówno zdziałał. Więc tobie radze tak samo. Przemyśl to dobrze :). EDIT: No chyba, że wszyscy macie zamiar się strzelać sprężynkami. To już zmienia postać rzeczy. Wtedy z pompką byś sobie mógł poszaleć :D. Edited October 17, 2010 by unit1910 Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Te welle to zwykłe plastiki gearbox jak kolega powiedział padnie po ok 1000 (tak mojemu koledze padło). Za to to tylko kupisz shotguna tu masz link http://allegro.pl/smith-wesson-m3000-sawed-off-shotgun-asg-i1260311639.html Quote Link to post Share on other sites
Browing Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 t0m3k, FAMAS jest ok tylko nie za bardzo pojmuję, gdzie się go przeładowuje, no i najbardziej chciałbym długą pompkę z kolbą, a więc ten obrzyn... no tak sobie... Spokojnie, te 100zł to akurat pieniądze na pukawkę, o środkach bezpieczeństwa nie zapominam, chcę szmatki BW albo LWP, buciory BW, kapelusik weteran z małym rondem. Mam problem z oczyma, bo nosze okulary i to dość mocne, a nie chcę wydawać kroci na gogle... Na dolną część twarzy jakaś chusta w ciemnej zieleni bo arafatka na całą głowę bardziej pasuje do terrorysty, trochę by się to gryzło -.- A czemuż to są takie problemy z "chinolami"? Jakoś mało ich widzę, wszędzie czekają na dostawy. Nie wiecie ile plus minus będzie trzeba czekać aż gdzieś się pojawią? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 W FAMAS'ie masz taki dydek (rączkę przeładowania) pod chwytem transportowym. Nie chodzi o czekanie, tylko na otworzenie fabryk. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Browing Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 Yhym. Jeżeli dałoby się ciągnąć to kciukiem to może i parę strzałów pod rząd poleci po wprawieniu się. Otworzenie fabryk? A wiesz może czemu są zamknięte? Szkoda, bo pompek z kolbą w moim budżecie praktycznie nigdzie nie widzę dostępnych... Czy trudniej sie "złożyć" do dalszego strzału bez kolby? Przymierzałem się do snajperki i po pierwszych odczuciach bardzo chciałem mieć kolbę. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Nie wiem :wink:. Poczytaj tutaj może (trzeba się zarejestrować): - http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/index.php?showtopic=188440&hl=status%20of%20chinese&st=0 Kolba to podstawa generalnie. W pomkach może mniej, ale warto mieć. Snajperka to nie ta klasa cenowa. 2000PLN mocno w górę. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Browing Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 Nie chodziło mi o posiadanie snajperki, tylko o posiadanie kolby, ponieważ trochę bawiłem się snajperką kolegi i z kolbą bardzo fajnie się celowało. Ok, poprzeglądam yt, może znajdę jakieś ciekawe filmiki, jeżeli będę miał jakieś pytania to napiszę. Quote Link to post Share on other sites
Browing Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 Po poszukiwaniach w sieci znalazłem jeden typ, nie wiem czy warty uwagi. DE M47 Wydaje mi się iż firma nie jest zła, jak z konkretnym modelem? Żadnych innych strzelb nie widzę, kopii Benelli TM autorstwa DE niestety też nigdzie nie ma. Jeden z was polecał obrzyna M3000 Cyber Gun. A wersja krótka bez kolby, również Cyber Gun? Jest tańszy, ale to chyba to samo w innym opakowaniu? Jest jeszcze opcja która najmniej mi się podoba, może szukać pistoletu sprężynowego? Jakoś nie podoba mi się karabin szturmowy sprężyna... Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Israel Eagle UHC. To chyba jedyne rozwiązanie z jajami, jeśli chodzi o pistolet sprężynowy. Albo za 80 zł berettę M9 stti gaziaka, z taiwangun.com, za 36 zł drugi mag, i za cenę springa masz niezgorszą gazówkę. Quote Link to post Share on other sites
unit1910 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 (edited) Po poszukiwaniach w sieci znalazłem jeden typ, nie wiem czy warty uwagi. DE M47 Wydaje mi się iż firma nie jest zła, jak z konkretnym modelem? Żadnych innych strzelb nie widzę, kopii Benelli TM autorstwa DE niestety też nigdzie nie ma. Jeden z was polecał obrzyna M3000 Cyber Gun. A wersja krótka bez kolby, również Cyber Gun? Jest tańszy, ale to chyba to samo w innym opakowaniu? Jest jeszcze opcja która najmniej mi się podoba, może szukać pistoletu sprężynowego? Jakoś nie podoba mi się karabin szturmowy sprężyna... Nie bierz tego S&W z allegro. Ja wziąłem takiego tylko, że z kolbą o takiego i się nieźle przejechałem. DOSŁOWNIE full plastic. Nic z wewnętrznych części metalowego. Nie byłem z nim nawet na 1 strzelance. Szanowne military nawet nie przyjęło mojej opinii. Zaczął się sypać w 2 dzień od dostawy. I jak bierzesz sprężynę to tylko shota, pistolety plują kulkami na 10m tak samo jak i karabiny. Więc albo dozbieraj do używki aega tak 200-300 zł, albo bierz shota. Z dostępnych to tylko ten. http://www.military.pl/m3000-sawed-Off-cybergun_4531t.html Bierz puki jeszcze jest. Edited October 20, 2010 by unit1910 Quote Link to post Share on other sites
Browing Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 Hmm... A ten? Cena ta sama, waga podobna, chyba te same flaki? A M47 o którym pisałem wcześniej? Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 http://www.military.pl/smith-wesson-m3000-short-pistolet-cs4-1000-kulek-0-12-g_10511t.html nie lepiej to? nie dość że taniej, to jeszce jakiś pistolecik dołączyli :P Quote Link to post Share on other sites
Browing Posted October 21, 2010 Author Report Share Posted October 21, 2010 Było już pisane, że "twój" M3000 ma bebechy z plastiku, widać po wadze. Napisałem maila do tego sklepu z zapytaniem o ten "lepszy" M3000 short, lepszy oznacza wnętrzem taki sam jak obrzyn. Jeżeli nie, to biorę DE M47. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 (edited) Wejdź na www.tajgun.pl, w dziale Shotguny masz zabawkę od UHC/HFC bodajżę...polecam. EDIT: OOO TAKI ! EDIT2: Dodatkowe magazynki, OOO TAKIE ! Edited October 21, 2010 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 ten UHC to nie ABS, a plastik zwykły. Na 100%. Quote Link to post Share on other sites
Vergth Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Witam! Przepraszam że w tym poście... ale czy opłaca się zakupić tą strzelbę?? Franchi SAS 12 Tactical Mojego kałasza wysłałem do serwisu bo coś tam poszło :P i potrzebuję broni zapasowej. Proszę o odp. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 IMO niezbyt - za drogo. Quote Link to post Share on other sites
Vergth Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 A jakiego "shota" byś polecał na broń zapasową? Quote Link to post Share on other sites
Feiro Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/59139-franchi-sas-12-tactical/ Quote Link to post Share on other sites
Vergth Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Dzięki, ale chyba już nie skorzystam :D Wystarczył telefon, 50pln, skrzynka Lecha na stół i mam HI-POWER M870 SHOTGUN Long 420 fps używany, ale daleko strzelny :P Pozdrawiam! Ja też pozdrawiam Twoją Polonistkę Arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Trzeba zajrzeć do działu sprężyn. Tam ta replika jest dość dokładnie opisana. (zarówno Franchi jak i m47) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts