parkie Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Witam. Mój problem polega na ty, iż w lufie zewnętrznej vsr jest zamontowany adapter na gwint 14mm (został przyklejony, bądź bardzo mocno przymocowany czymś, nie wiem czym), który dnia wczorajszego uległ uszkodzeniu (vsr'ka leżała w częściach i na adapter spadł ciężarek.. Na dzień dzisiejszy lufa jest cała, lecz adapter jest zniszczony(po tym co się stało próbowałem go odkręcić wszystkimi sposobami, lecz nie da rady), czy da się uciąć lufę zewnętrzną o kilka cm, następnie zrobić gwint(lub inny magiczny sposób), aby można było przykręcić znowu przejściówkę,zakrywke lufy bądź od razu tłumik dedykowany ?] Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi ;) Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Podgrzej solidnie koniec lufy. Łatwiej odkręcisz adapter. A jeśli jest na kleju to go wypalisz. Link to post Share on other sites
parkie Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 A czym ja podgrzać ? Wystarczy taki palnik od kuchenki ? Link to post Share on other sites
parkie Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 ODKRĘCIŁEM ! Dzięki za radę ;) Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 To jeszcze się podziel jak , czy grzałeś czy na siłę . Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 i czy masz VSR z taką mosiężną przejściówką? :D Link to post Share on other sites
parkie Posted October 18, 2010 Author Report Share Posted October 18, 2010 Podgrzałem z 2 minuty i można było już odkręcić przy użyciu nie dużej siły. @dex- przejściówki nie dało się uratować... Link to post Share on other sites
Recommended Posts