lukas22 Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 (edited) Witam, czy ktoś posiada klej do gwintów loctite 242 ? chciał bym się dowiedzieć jaką on ma konsystencje ? Bo u mnie jest wodnisty.. tzn praktyczny brak gęstości.. a co do klejenia no to chyba nie spełnia swojej funkcji. Wydaje mi się ze kupiłem jakąś podróbkę na allegro bo normalnie ten klej kosztuje 50zł. http://allegro.pl/loctite-242-podobny-jak-243-klej-do-gwintow-50m-i1250686718.html Co o tym myślicie? ps: on ma kolor niebieski. Edited October 24, 2010 by lukas22 Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 moim zdaniem na nasze potrzeby wystarcza lakier do paznokci Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 Mam loctite 222 i ma rzadką, lekko oleistą konsystencję. Schnie ok. 5 minut po czym faktycznie trzyma. Możesz zawsze spróbować wylać odrobinę, jak nie zaschnie to z dużym prawdopodobieństwem jest to klej anaerobowy. Quote Link to post Share on other sites
YARRA Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 242 jest płynny (lekko oleisty), wiąże dopiero przy odcięciu dostępu powietrza - nie polecam stosowania do wkrętów dokręcanych małym rozmiarem wkrętaka - czasami klej tak złapie, że nacięcia się spiłują a odkręcić się nie da, jeśli juz stosować to minimalne ilości - przy małych gwintach nakładam ostrzem igły iniekcyjnej 0,4 Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 albo mała ilość superglue :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted December 5, 2010 Author Report Share Posted December 5, 2010 O.O SuperGlue? chyba postradałeś zmysły, bez wiertarki by się nie obeszło.. No właśnie nie wiedziałem...: Utwardzanie produktu następuje po odcięciu kontaktu z powietrzem, kiedy znajduje się on po-między ściśle przylegającymi powierzchniami metalowymi. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 szczeże do repliki tego staram się nie lać ale do innych śrub takich pod klucz to zdaje bardzo dobrze egzamin :cool: , chociaż kto ci każe lać tego litre? wystarczy lekko umoczyć. Kropla to za dużo. lekko zwilżyć tylko a normalnie śrubokrętem potem odkręcisz Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 O.O SuperGlue? chyba postradałeś zmysły, bez wiertarki by się nie obeszło.. To bardzo ciekawe bo super glue to klej z tej samej "rodziny" i szczególnie mocny nie jest... Nie używam go do zabezpieczania śrub ale w skrajnych przypadkach się nada i obejdzie się bez wiertarki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts