Kosmo Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 (edited) Witam! Podejmę się zorganizowania zamówienia zbiorowego z www.shootercbgear.com na listopad 2010 Zasady: 1. Pierwsza i najważniejsza, jeśli nie zgadzasz się na poniższe warunki nie przyjmę Twojego zamówienia. Druga, to taka, że aby doszło do zamówienia musimy uzbierać kwotę 1000$ PRZED OBNIŻKĄ!!! 2. Koszty. I tu najładniejsze, mamy zniżki na następujące rzeczy: Flyye products -- 10% others--15% TMC--20% magpul--5% airsoft--5% a) koszt określany na początku tj. liczysz sobie wg takiego wzoru: ((A+(15$*B))*C)*1,05 = orientacyjna cena przedmiotu -(cło +podatek +koszt wysyłki w Polsce) A - cena przedmiotu w USD B - waga przedmiotu w kilogramach, generalnie klamki między 1-1,5 kg, aegi koło 4-5 kg, lunety, celowniki itp, 1,5 kg, akcesoria od 0.3 -1 kg, kamizelki od 1.5 do 4 kg, pouche od 0.1 do 0.8 kg. C - kurs $ z banku MBANK (sprzedaż): http://www.mbank.pl/przewodnik/kurs_walut/ 1,05 - 5% dla mnie, co uznam za wynagrodzenie kosztów czasu, na obsługę, przygotowanie i komunikację ze sklepem oraz urzędnikami. Im więcej osób zamówi tym mniejsze koszta wysyłki, lecz nie spodziewajcie się jakichś cudów -zamawiając ostatnio wyszło jakoś 8$ za kilo. b) jako że złotówka na wartości traci lub zyskuje z bardzo dużymi wahaniami kursu dolara koszta mogą się zmienić po wycenie pierwszej (wszystko do wglądu dla osób zamawiających) c) ostateczny kurs dolara ustalamy w dniu przelewu, wszelkie nierówności będziemy regulować w momencie zbierania dopłat za przesyłkę w Polsce oraz na rzecz cła d) Cło i podatek ustalone na około 15% WARTOŚCI PACZKI Z PRZESYŁKĄ e) koszt przelewu – 50 zł, do podziału na wszystkich kupujących wg % udziału w kwocie zamówienia. W przypadku dużego zamówienia będę domagał się zaliczki 10%, z racji tego że już niejednokrotnie zostałem wystawiony do wiatru, bo pieniądze biorę zawsze na końcu, wpierw składam zamówienie a następnie potwierdzam dostępność towaru i płacę. Duże zamówienie to takie które stanowi powyżej 200$ 3. Terminy Dziś mamy 27 PAŹDZIERNIKA. Do 20 listopada listy rzeczy itp, wieczorem przesyłam numery konta. (+- 2 dni) Do 27 listopada do godziny 23:59 czekam na wpłaty, potem realizuję przelew, na nikogo nie czekam, kasę można odłożyć, spóźnialscy przykro Wpłatę uznaję za ostateczne potwierdzenie chęci wzięcia udziału w zamówieniu, nie przyjmuję wytłumaczeń że kot mi umarł i musiałem kupić nowe buty. Paczki spodziewam się po 2-3 tygodniach od zamówienia, wyglądać to będzie mniej więcej tak [dni robocze]: 1-3 dni przelew idzie do sklepu 1-3 dni - sklep pakuje paczkę, następnie wysyła 4-14 dni - paczka idzie od Chińczyka. 3-10 dni paczka spędza na cle bardzo dużo czasu (ewentualnie pojadę po Nią osobiście samochodem, wtedy będę miał ją od razu). Na czas umieszczony powyżej należy patrzeć z przymrużeniem oka, jeśli wybuchnie wulkan jak miało to miejsce w tym roku podróż paczki będzie BARDZO OPÓŹNIONA, nawet o kilka miesięcy. Nie ma możliwości wtedy zwrotu pieniędzy, bo nie mam ich ja, nie ma ich sklep, bo są w naszym towarze, a naturalne kataklizmy to rzecz która może przytrafić się w każdej chwili. Jest to tylko 1 z wielu czynników który może znacznie wydłużyć podróż całej paczki. Po otrzymaniu informacji o tym że paczka jest wysłana zgłaszam się do osób zamawiających po dopłatę na poczet cła i podatków (o wysokości w dalszej części) 4. Informacje ogólne Cła i vat- może być w zależności od upierdliwości UC który obsługuje Śląsk - Bytom. W zależności od chęci osób zamawiających będzie to 10% wartości całej paczki, (ŁĄCZNIE Z WYSYŁKĄ!!!). O każdej zmianie będę informował na bieżąco osoby bezpośrednio zainteresowane. Proszę nie pytać codziennie gdzie paczka-jestem na forum kilkanaście razy na dzień więc jak tylko będę coś wiedział dam znać, w dodatku każdy dostanie numer trackignowy i będzie mógł śledzić paczkę na bieżąco. Najlepiej wszystkie pytania zadawać na gg, listę opatrzoną takim tematem: Shootercbgear listopad - Nick z forum Wszelkie pytania proszę kierować na mail (kosmokillah@gmail.com), na bieżąco będę się starał odpowiadać na pytania jeśli uznam je za ważne wrzucę w pkt. FAQ Prośby o wyceny proszę kierować raczej na gg, jednak jeśli będzie to rzecz oczywista to nie pomogę, bo nie widzę sensu. Dodawanie i odejmowanie w zakresie 3000 jest prostą sprawą, zwłaszcza dla tych, którzy opanowali możliwości kalkulatora. 5. Zamówienie Mail z zamówieniem ma być wysłany na kosmokillah@gmail.com i ma zawierać: -link -preferowane miejsce odbioru/adres do wysyłki -telefon i gg oraz skype w celu łatwiejszego kontaktu. Dodatkowo warto żeby każdy kupujący zadbał o to żeby dodać mnie na gg, informacji jeśli nie mam czasu do każdego pisać, często zostawiam na opisie. FAQ 1. Co jeśli mojego przedmiotu nie będzie w paczce? ODP: Ja staram się za wszelką cenę wydusić od sklepu wpierw dosłanie przedmiotu, potem proszę o zwrot pieniędzy, zawsze dosyła albo osobno albo z kolejnym zamówieniem. 2. Reklamacje i gwarancja? ODP: Jest to sklep w Hong Kongu, więc jakakolwiek gwarancja lub reklamacja wiąże się z ogromnymi kosztami wysyłki. Oczywiście jeśli wina będzie po stronie sklepu, to będę się starał z Nimi negocjować coś, jednak nie wiem z jakim skutkiem. Dotychczas wszystkie braki, czy inne problemy ze sklepem rozwiązywane były pokojowo. 3. Zniżki? Flyye products -- 10% others--15% TMC--20% magpul--5% airsoft--5% ----------- Jeśli komuś nie odpowiadają warunki proszę nie zamawiać. Raczej nie będę udzielał odpowiedzi na forum. Koszta wysyłki w Polsce wg cennika Poczty Polskiej lub kuriera DHL lub każdego innego jakiego sobie zażyczycie. Jeśli koszt wysyłki przekroczy 40 zł to warto pobawić się w kuriera Odbiór osobisty możliwy w: Katowicach, Gliwicach, Rybniku. Kontakt: kosmokillah@gmail.com gg: 1768362 skype: kosmo_killah -wpierw napisz na gg żebym go załączył Tel: dla zainteresowanych na PW, przy dzwonieniu mówić, kto mówi i po co bo nie znam Was wszystkich niestety :) Edited October 27, 2010 by Kosmo Link to post Share on other sites
Kosmo Posted November 8, 2010 Author Report Share Posted November 8, 2010 Chciałem się przypomnieć, bo jakoś kiepski odzew, a po zamknięciu listy z poprzedniego zamówienia pełno osób mi pisało czy można się dopisać. Link to post Share on other sites
Kosmo Posted November 14, 2010 Author Report Share Posted November 14, 2010 Dużo osób pyta, dlatego piszę że na chwilę obecną mamy 405$. Link to post Share on other sites
Kosmo Posted November 22, 2010 Author Report Share Posted November 22, 2010 Nie osiągnęliśmy progu 1000$, składanie zamówień jest odłożone do 10 grudnia. Link to post Share on other sites
Kosmo Posted December 6, 2010 Author Report Share Posted December 6, 2010 Na chwilę obecną mamy niecałe 600$. Link to post Share on other sites
Yuri Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Sklepy -> Zagraniczne sklepy -> Zamówienia zbiorowe" do "Sklepy -> Zagraniczne sklepy -> Zamówienia zbiorowe -> Archiwum". Link to post Share on other sites
Recommended Posts