Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

www.shootercbgear.com - Listopad

Recommended Posts

Witam!

Podejmę się zorganizowania zamówienia zbiorowego z www.shootercbgear.com na listopad 2010

Zasady:

1. Pierwsza i najważniejsza, jeśli nie zgadzasz się na poniższe warunki nie przyjmę Twojego zamówienia. Druga, to taka, że aby doszło do zamówienia musimy uzbierać kwotę 1000$ PRZED OBNIŻKĄ!!!

2. Koszty.

I tu najładniejsze, mamy zniżki na następujące rzeczy:

Flyye products -- 10%

others--15%

TMC--20%

magpul--5%

airsoft--5%

a) koszt określany na początku tj. liczysz sobie wg takiego wzoru:

((A+(15$*B))*C)*1,05 = orientacyjna cena przedmiotu -(cło +podatek +koszt wysyłki w Polsce)

A - cena przedmiotu w USD

B - waga przedmiotu w kilogramach, generalnie klamki między 1-1,5 kg, aegi koło 4-5 kg, lunety, celowniki itp, 1,5 kg, akcesoria od 0.3 -1 kg, kamizelki od 1.5 do 4 kg, pouche od 0.1 do 0.8 kg.

C - kurs $ z banku MBANK (sprzedaż): http://www.mbank.pl/przewodnik/kurs_walut/

1,05 - 5% dla mnie, co uznam za wynagrodzenie kosztów czasu, na obsługę, przygotowanie i komunikację ze sklepem oraz urzędnikami.

Im więcej osób zamówi tym mniejsze koszta wysyłki, lecz nie spodziewajcie się jakichś cudów -zamawiając ostatnio wyszło jakoś 8$ za kilo.

b) jako że złotówka na wartości traci lub zyskuje z bardzo dużymi wahaniami kursu dolara koszta mogą się zmienić po wycenie pierwszej (wszystko do wglądu dla osób zamawiających)

c) ostateczny kurs dolara ustalamy w dniu przelewu, wszelkie nierówności będziemy regulować w momencie zbierania dopłat za przesyłkę w Polsce oraz na rzecz cła

d) Cło i podatek ustalone na około 15% WARTOŚCI PACZKI Z PRZESYŁKĄ

e) koszt przelewu – 50 zł, do podziału na wszystkich kupujących wg % udziału w kwocie zamówienia.

W przypadku dużego zamówienia będę domagał się zaliczki 10%, z racji tego że już niejednokrotnie zostałem wystawiony do wiatru, bo pieniądze biorę zawsze na końcu, wpierw składam zamówienie a następnie potwierdzam dostępność towaru i płacę. Duże zamówienie to takie które stanowi powyżej 200$

3. Terminy

Dziś mamy 27 PAŹDZIERNIKA.

Do 20 listopada listy rzeczy itp, wieczorem przesyłam numery konta. (+- 2 dni)

Do 27 listopada do godziny 23:59 czekam na wpłaty, potem realizuję przelew, na nikogo nie czekam, kasę można odłożyć, spóźnialscy przykro Wpłatę uznaję za ostateczne potwierdzenie chęci wzięcia udziału w zamówieniu, nie przyjmuję wytłumaczeń że kot mi umarł i musiałem kupić nowe buty.

Paczki spodziewam się po 2-3 tygodniach od zamówienia, wyglądać to będzie mniej więcej tak [dni robocze]:

1-3 dni przelew idzie do sklepu

1-3 dni - sklep pakuje paczkę, następnie wysyła

4-14 dni - paczka idzie od Chińczyka.

3-10 dni paczka spędza na cle bardzo dużo czasu (ewentualnie pojadę po Nią osobiście samochodem, wtedy będę miał ją od razu).

Na czas umieszczony powyżej należy patrzeć z przymrużeniem oka, jeśli wybuchnie wulkan jak miało to miejsce w tym roku podróż paczki będzie BARDZO OPÓŹNIONA, nawet o kilka miesięcy. Nie ma możliwości wtedy zwrotu pieniędzy, bo nie mam ich ja, nie ma ich sklep, bo są w naszym towarze, a naturalne kataklizmy to rzecz która może przytrafić się w każdej chwili. Jest to tylko 1 z wielu czynników który może znacznie wydłużyć podróż całej paczki.

Po otrzymaniu informacji o tym że paczka jest wysłana zgłaszam się do osób zamawiających po dopłatę na poczet cła i podatków (o wysokości w dalszej części)

4. Informacje ogólne

Cła i vat- może być w zależności od upierdliwości UC który obsługuje Śląsk - Bytom. W zależności od chęci osób zamawiających będzie to 10% wartości całej paczki, (ŁĄCZNIE Z WYSYŁKĄ!!!). O każdej zmianie będę informował na bieżąco osoby bezpośrednio zainteresowane. Proszę nie pytać codziennie gdzie paczka-jestem na forum kilkanaście razy na dzień więc jak tylko będę coś wiedział dam znać, w dodatku każdy dostanie numer trackignowy i będzie mógł śledzić paczkę na bieżąco.

Najlepiej wszystkie pytania zadawać na gg, listę opatrzoną takim tematem:

Shootercbgear listopad - Nick z forum

Wszelkie pytania proszę kierować na mail (kosmokillah@gmail.com), na bieżąco będę się starał odpowiadać na pytania jeśli uznam je za ważne wrzucę w pkt. FAQ

Prośby o wyceny proszę kierować raczej na gg, jednak jeśli będzie to rzecz oczywista to nie pomogę, bo nie widzę sensu. Dodawanie i odejmowanie w zakresie 3000 jest prostą sprawą, zwłaszcza dla tych, którzy opanowali możliwości kalkulatora.

5. Zamówienie

Mail z zamówieniem ma być wysłany na kosmokillah@gmail.com i ma zawierać:

-link

-preferowane miejsce odbioru/adres do wysyłki

-telefon i gg oraz skype w celu łatwiejszego kontaktu. Dodatkowo warto żeby każdy kupujący zadbał o to żeby dodać mnie na gg, informacji jeśli nie mam czasu do każdego pisać, często zostawiam na opisie.

FAQ

1. Co jeśli mojego przedmiotu nie będzie w paczce?

ODP: Ja staram się za wszelką cenę wydusić od sklepu wpierw dosłanie przedmiotu, potem proszę o zwrot pieniędzy, zawsze dosyła albo osobno albo z kolejnym zamówieniem.

2. Reklamacje i gwarancja?

ODP: Jest to sklep w Hong Kongu, więc jakakolwiek gwarancja lub reklamacja wiąże się z ogromnymi kosztami wysyłki. Oczywiście jeśli wina będzie po stronie sklepu, to będę się starał z Nimi negocjować coś, jednak nie wiem z jakim skutkiem. Dotychczas wszystkie braki, czy inne problemy ze sklepem rozwiązywane były pokojowo.

3. Zniżki?

Flyye products -- 10%

others--15%

TMC--20%

magpul--5%

airsoft--5%

-----------

Jeśli komuś nie odpowiadają warunki proszę nie zamawiać. Raczej nie będę udzielał odpowiedzi na forum.

Koszta wysyłki w Polsce wg cennika Poczty Polskiej lub kuriera DHL lub każdego innego jakiego sobie zażyczycie. Jeśli koszt wysyłki przekroczy 40 zł to warto pobawić się w kuriera

Odbiór osobisty możliwy w: Katowicach, Gliwicach, Rybniku.

Kontakt:

kosmokillah@gmail.com

gg: 1768362

skype: kosmo_killah -wpierw napisz na gg żebym go załączył

Tel: dla zainteresowanych na PW, przy dzwonieniu mówić, kto mówi i po co bo nie znam Was wszystkich niestety :)

Edited by Kosmo
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • Create New...