skate2255 Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Witam czy ktokolwiek z was słyszał lub ma tę replikę. Bo chciałbym ją kupić ale nigdzie nie mogę znaleźć Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Wyprzedała się. Ale pewnie gdzieś się znajdzie. Części już są :D Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 ;) no tak. Też zastanawiałem się nad kupieniem i zniknęły OD i Black z RWA :( no nic kicha. Więc zrezygnowałem z kolejnej eMki :D bo system dostarczania kulki ciekawy aczkolwiek nic szałowego. Mag po prostu w odpowiednim miejscu. Reszta to praktycznie ten sam potencjał tuningowy co VSR czy APS 96. Na X-Fire niektóre części są "wymienne" do tych modeli. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 (edited) To l96 rózni od innych tylko tym że ma magicznego hopka Mauri... wiec to chyba lepsza baza od maruzena czy juz napewno od wella... Jest jednak tu http://shop.ehobbyasia.com/sniper-rifles/tokyo-marui/tokyo-marui-l96aws-sniper-rifle-black.html Edited October 28, 2010 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Pozycja NADER ciekawa. Magazynek, HU i dostępne części. Połączenie zalet TM i zalet wszelkich L96 wydaje mi się rozwiązaniem bliskim ideału. Quote Link to post Share on other sites
skate2255 Posted October 28, 2010 Author Report Share Posted October 28, 2010 A czemu jak chce kupić pokazuje się tylko przesyłka za 109usd? Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 (edited) 109usd.... przecierz to nie jest taka mała i lekka przesyłka... Edited October 29, 2010 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
WUZI Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Wiadomo chociaz czy zespół spustowy wykonany jest z sensownych materiałów? Hopek standardowy? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Spust porównywalny z tym w VSR 10 czyli kiepawy, zarówno materiały jak i konstrukcja nie rokująca na jakiekolwiek wzmocnienie. Do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Hopek niestandardowy. Nie ma sensu wymieniać na LL. Doszczelnienie plus precka. Spóst tak jak napisał dex. Plastikowa obudowa. Także szału nie będzie (RedWolf tuningując ją do 450 fps wymieniał spust co mówi o jego dosyć nikłej trwałości przy upach) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Nie plastikowa tylko gównolitowa. Spust jak w VSR a nie jak w warriorze. Komora niestandardowa ale to nie problem, komory TM są najlepsze. Gumki HU i lufy zdaje się że takie jak w VSR (ten sam standard). JEśli tak to akurat dobrze się składa. Uszczlenienie komory HU do poziomu jak komora PDI to banał a podkręca lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 wiec zostanie tylko łoże i magiczny TMowski hopek... PDI nie ma zatrudnionych przy produkcji hopkow szamanów... Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Dla mnie to szajplastick. Tak czy siak leci do wymiany. W odróżnieniu od Maruzena nie ma funkcji szybkiego zwalniania cylindra. Dla mnie to spora wada. To chyba nawet i lepiej bo nikogo nie będzie kusiło popełnić grzech i wymienić komorę TMa na PDI. Na x-fire są super wersje luf do VSR i L96. Ta z żłobieniami piękna:) Na RWA jest pokazany ich custom z tej repliki ale to już jakaś inna całkiem lufa (jednoczęściowa nie skręcana tak jak x-fire oferuje) Quote Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Na pewno chodziło Ci o zwalnianie CYLINDRA? Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Nazwałbym to tak jak opisują sklepy "zwalniacz sprężyny tłoka" jednak moim zdaniem to chybiona nazwa bo dźwignia opiera się o prowadnice i jej opuszczenie w dół pozwala na wyciągnięcie cylindra toteż zwalnia cylinder. Usatysfakcjonowany jesteś tą argumentacją? Quote Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Nie no spokojnie Stricker :D Po prostu trochę na opak to zrozumiałem. Fakt, nazwa sklepowa to jakaś porażka. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Jestem spokojny;) może zabrzmiało ostatnie zdanie negatywnie ale nie taki był jego cel:D chciałem się upewnić czy zrozumiesz moje spostrzeganie tego nazewnictwa ^^ Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Stricker, mówimy o tej samej replice? Na tych zdjęciach wyraźnie widać, że a) mechanizm jest zblizony do VSR b) jest metalowy c) blokada prowadnicy sprężyny jest jak najbardziej "szybkowyciągalna". http://www.everything-airsoft.com/blog/2009/05/16/shizuoka-hobby-show-09-tokyo-marui-stand-l96-gallery/ Quote Link to post Share on other sites
lordkun Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 A czemu jak chce kupić pokazuje się tylko przesyłka za 109usd? Spoko dolicz sobie cło i Vat i już nie będzie tak mało, a wychodzi tyle bo paczka jest nie wymiarowa. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Stricker, mówimy o tej samej replice? Na tych zdjęciach wyraźnie widać, że a) mechanizm jest zblizony do VSR b) jest metalowy c) blokada prowadnicy sprężyny jest jak najbardziej "szybkowyciągalna". http://www.everything-airsoft.com/blog/2009/05/16/shizuoka-hobby-show-09-tokyo-marui-stand-l96-gallery/ No właśnie mam wątpliwości czy tak jest jak opisujesz. Punkt A jest czym uzasadniony? O.o czy ktoś tu mówił o budowie? Porównywał do Warriora spust? Wydaje mi się iż nie. Dlatego nie wiem po co 2 raz piszesz to stwierdzenie. Obudowa moim zdaniem jest plastikowa tak jak i 90 % systemu podawania kulki. Wnioskuję to po tym filmiku. Nie wydaje mi się aby to był metal. Blokada prowadnicy jest szybko wyciągalna? -.-' pokaż mi przy złożonej replice w którym miejscu mam co pociągnąć aby ją zwolnić. Powtarzam przy złożonej replice. Nawet PDI w zespole spustu oferuje blokadę prowadnicy na "stałe" przytwierdzona śrubką więc zmuszeni jesteśmy rozebrać replikę odkręcić zespół spustowy i wtedy można wyjąć cylinder lub blokadę prowadnicy (choć nie wiem wtedy z jakiego powodu) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 No przepraszam bardzo ale szybkowyciągalna nie oznacza, że bez rozkręcania. Więc owszem, trzeba wyciągnąć "mechanizm" z"body" żeby pociągnąć za suwak i wyciągnąć cylinder. Skoro już się upieramy to nawet w warriorze nie jest szybkowyciągalna bez rozkręcania bo wymaga odkręcenia poduszki policzkowej. Twojego filmiku nie widzę :( ale ze zdjęć (w googlach znajdziesz więcej) wnioskuję że obudowa mechanizmu spustowego to metal (gównolit). Z resztą z czego by nie był, jest wzorowany na VSR więc i tak do śmieci się nadaje. PDI swoją blokadę prowadnicy montuje na śrubie bo nie umieją tego zrobić tak żeby siedziało samo na swoim miejscu. Z resztą nie tylko tego nie potrafią, produktami PDI radzę się nie sugerować bo w sumie prócz komór i luf reszta jest albo przeciętna albo wręcz do dupy (właśnie triggery na przykład). Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 (edited) Czyli nie nazwałbym jej szybką. Skoro wymaga rozkręcenie repliki. W Maruzenie miałem poduszkę policzkową włożoną bez skręcania szybko ją podnosiłem zwalniałem zaczep wkładałem drugi cylinder z rączka od Warriora i end capem i śmigało. Tutaj wymaga to rozkręcenia repliki co takie szybkie nie jest. Ja dokładnie wiedziałem że się tak da ale nie rozumiałem dlaczego nazywasz to szybką:) Może i nie jest to choć "prezentacja" skłania mnie jednak do stwierdzenia że to plastik. Tak w ogóle to z czegokolwiek by to nie było leci do kosza. Replika ciekawa. Może kiedyś ktoś zakupi i upnie do prawdziwie snajperskich osiągów;) Swoją droga na WGC jest tłok od LL do tejże repliki. Wygląda dobre. Zintegrowana głowica tłoka oraz dwa łożyska no no. Ciekawy ciekawy. Oceńcie sami: Edited November 4, 2010 by Stricker Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Zwróć uwagę że pokazany tłok jest przystosowany do stockowego spustu a nie do Zero triggera. Czyli i tak nie warto go kupować. Wygląda jak zwykły tłok LL do VSR tylko krótszy (albo grubszy) i innego koloru. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Mała recenzja dla bardziej zainteresowanych KLIK Zaniepokoiło mnie przed ostatnie zdjęcie :sciana: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Takie coś w TM? Ehh brak mi słów... :blink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts