f1lol Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 (edited) Interesuje mnie dobra replika jakiegoś pistoletu w cenie między 50-80zł (ale 100 też ostatecznie zapłacę :icon_biggrin: ), szczególnie zależy mi na wytrzymałości. Dodam jeszcze, że broń będzie używana tylko do strzelania do tarczy- więc chodzi mi przede wszystkim o sprężynówkę. Z góry dzięki za odpowiedzi. Edited November 4, 2010 by f1lol Link to post Share on other sites
czaja18 Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Walther P99 z firmy HFC ma dobre opinie. Kosztuje poniżej 80zł. Link to post Share on other sites
f1lol Posted November 4, 2010 Author Report Share Posted November 4, 2010 Walther P99 z firmy HFC ma dobre opinie. Kosztuje poniżej 80zł. Właśnie o nim cały czas myślałem :wink: A co z TYM Czy jest on dużo gorszy od TEGO twojego? Link to post Share on other sites
stalker51 Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Brał bym tego od HFC, ten nie wygląda za dobrze, a do umarexu też nie mam przekonania... Link to post Share on other sites
czaja18 Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Nie miałem nigdy kontakty z tym umarexem. Walther od HFC jest fajnie wykonany ale w moim odczuciu troche za lekki. Jednak nie bedzie problemu z jego dociążeniem. Link to post Share on other sites
hokager Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Gdybyś mógł dołożyć jeszcze 20 zł była by już gieta z Tokio marui Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Nie słuchaj się ich i szukaj na necie Desert Eagle-a firmy UHC. Kosztuje mniej niż 100zł. Bije na łeb wszystkie gówna z HFC Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Albo Berettę M9 HPA od KWC, sygnowaną przez Cyber Gun. Na military.pl za 76zł. Sam mam colta tej firmy, polecam. Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Tu masz dużo propozycji: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/21578-jaka-replika-do-100zl/ Lub zobacz to http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_46&products_id=664&name=Tokyo_Marui_-_Beretta_M92F_Military_Model_-_HopUp Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 A ja polecę z innej beczki. Jeśli ma być wytrzymały, to gaziak. Większość sprężynowych pistoletów nie wytrzymuje więcej jak kilka tysięcy strzałów, a zdecydowana większość (poza tymi znanymi z HFC, UHC, KWC, itp.) wytrzymuje nie więcej jak tysiąc strzałów. A gaziak? Nie wiem jak to najprościej powiedzieć, ale jest on narażony na naprężenia jedynie związane z ciśnieniem gazu, a nie tak jak w sprężynach po każdorazowym załadowaniu. W dodatku znacznie więcej przyjemności sprawia strzelanie półautomatycznym trybem ognia zamiast strzału i przeładowania. Gaziak w późniejszym stadium rozwoju Maniaka bardzo dobrze sprawdzi się w roli repliki bocznej. Miałem sporo gaziaków i szczerze powiedziawszy urzekła mnie ta Beretta: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_vertical_heavy_weight_gas_pistol_stti-693.html Razem z butlą Greengasu wyjdzie 110 złotych. Zasięg skuteczny tego pistoletu, to około 25 metrów. Dostrzeli nawet na 35, ale tam już ciężko w cokolwiek trafić. Nie ma blowbacku, co jest zaletą w nadchodzącym sezonie zimowym. Strzelając w temperaturze 0-5 stopni C odnotowałem jedynie kilkumetrowy spadek zasięgu repliki. Żadnych syfonów, niczego. Jeśli coś w takiej replice miałoby nawalić, to według mnie tylko magazynek. Jeśli obchodzimy się z nim ostrożnie (nie spadnie, nie dociskamy zaworu na chama nabijając magazynek gazem, itp.), to powinien nam służyć bardzo długi czas. Zaletą magazynka są bardzo dobrze rozwiązane szczęki, które w tym modelu są nie do wyłamania przy normalnym użytkowaniu - patent ten jest zapożyczony z wielu replik/wiatrówek na CO2. Sama replika jest Made in Taiwan, a nie in China, jak ma się to w dużej części sprężynowych replik (przykładowo śmiać mi się ostatnio chciało jak macałem Colta sprężynowego z KWC - po jednej stronie miał bowiem logo i oznaczenia KWC, a po drugiej stronie logo i oznaczenia Double Eagle ;)). Mam też innego gaziaka tej firmy (STTI), Socoma, który nie licząc wymiany magazynka strzela już bezproblemowo od niecałych 3 i pół roku. Tą Berettę mam natomiast około dwóch miesięcy i już nieraz mi się na strzelankach przydawała, zwłaszcza, gdy parę razy w temperaturze w okolicach zera moja klamka z blowbackiem odmawiała posłuszeństwa. Jeśli chodzi o tą Berettę - szczerze polecam. Sprężynowe klamki? Nieee, to się mija z celem. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Aha, polecasz koledze najtańszego gaziaka na rynku bo masz ją 2 miesiące? :D Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 (edited) Nie tylko. Temu, że sprzedałem takich w ciągu ostatniego roku około 15-20 egzemplarzy i tylko jeden wrócił do tej pory na gwarancji z powodu magazynka, a klienci ciągle pytają, czy będziemy je znowu mieć w ofercie. Edited November 5, 2010 by LogaN Link to post Share on other sites
AnR Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper. Wklej jeszcze paragony miesięczne co byśmy wiedzieli co dokładnie sprzedajesz i jest super! Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 A to co niby miało wnieść do tematu? Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 A to co niby miało wnieść do tematu? Głupotę dzieciaka z kompleksami. Już wiele razy udowadnial, że nie jest najmądrzejszy. Link to post Share on other sites
CzaroSW Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 A to co niby miało wnieść do tematu? Chce pokazać jakim jest znawcą. Pewno zaraz wbije i napisze o nas jakieś mądre teksty i powie co on poleca i dlaczego :maniak_OK: Link to post Share on other sites
f1lol Posted November 5, 2010 Author Report Share Posted November 5, 2010 (edited) Szczerze powiem, że ~LogaN mnie troszkę przekonał. Tylko jak jest z wydajnością tego Green Gas'u (na ile strzałów wystarczy 1000ml butla przy TEJ BERETTCIE?) <<co do czcionki to mam chyba za duży monitor :icon_biggrin: >> Edited November 5, 2010 by f1lol Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Piszesz za małą czcionką. Daj jeszcze troszkę większą. Link to post Share on other sites
t0m3k Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 spokojnie, każdy przeczyta twój post, a bezsensownie powiekszając czcionkę niezwykle wzniecasz u mnie agresję. Jak znajdzie się ktoś, kto liczy wszystkie kulki to spoko. Powiem jedynie, że na długo. W zasadzie mam pistolet na gg z blowbackiem od jakiś 2-3 miesięcy i jeszcze nie wystrzelałem jednej butli. Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Greengas wystarcza różnie w zależności od temperatury. W tej replice jedna butla typowego Greengasu za 29 złotych na Taiwangun powinna wystarczyć na około 800-1600 strzałów. Naprawdę trudno jest to dokładniej i obiektywnie określić. Link to post Share on other sites
f1lol Posted November 5, 2010 Author Report Share Posted November 5, 2010 Ok. to dzięki wielkie wszystkim za sugestie i odpowiedzi. Ja muszę się jeszcze zastanowić... W niedzielę na pewno coś zamówię. (i jeszcze raz sory za tą czcionkę :blush: ) Link to post Share on other sites
f1lol Posted November 5, 2010 Author Report Share Posted November 5, 2010 Jeszcze jedno pytanko- ~LogaN dał linka do TEJ broni. Ja wypatrzyłem TĄ- i tutaj moje pytanie: Którą wybrać? Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Jeden ****. Tylko minimalne różnice z zewnątrz. Link to post Share on other sites
CzaroSW Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Jeden ****. :maniak_OK: Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Ta co ja podałem ma szynę RIS, jakbyś chciał kiedyś jakąś latarkę, albo celownik laserowy podczepić ;). Link to post Share on other sites
Recommended Posts