Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Green Gas - wydajność

Recommended Posts

Witam! (mój pierwszy post, więc nie bijcie :icon_lol: )

Kolegę interesuje przerobienie Rugera Mk I (krótkiego, tego od Krakmana) na para-snajperkę. Ważne jest dla niego jednak zużycie gazu. Podobno jedno nabicie magazynka starcza w lecie na 3, a w zimie na ok 1.5 wystrzelonych magów.

Otóż nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ile NABIĆ MAGAZYNKA starcza dajmy na to 1l greengasu? Np takiego: http://www.taiwangun.com/gazy_i_smary/green_gas_1000ml-26.html

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Bo pewnie kolega Siannka nabijał mieszanką gg i odmrażacza do zamków.

Zarcik.

Wiciok, problem z tym że nikt ci nie udzieli na to pytanie precyzyjnej odpowiedzi. To zalezy od temperatury zewnętrznej, temperatury butli z gazem ciśnienia atmosferycznego i paru jeszcze innych zmiennych.

Rugera niemam , nie liczę napełnionych magów (bo napełniam 6 róznych typów) ale na 30-40 magów spokojnie litrowa butla starczy. Moze i więcej (jak ktos się przyczepi) ale prawdę mówiąc gg napełniam w tej chwili tylko Glocka Marushina (i to tez japańskim) z reszta przeszedłem juz na mieszaninę "c"

No to się naszykuj że bardzo tanio nie będzie ;p

Miestety gaziaki sa sporo droższe w utrzymaniu niż elektryki. ale ile z nich funu (szczególnie z gaziaków z BB)

"koledze" radzę byś z tym rugerem w parasnajperce dość uważnym (a nawet odradzę tą zabawkę) bo niestety rugery są dość mocne i łatwo komuś zrobić krzywdę. Sam dostałem z podobnej konwersji po twarzy z małej odległości i pocieło mi skórę ( tak rozcieło to nie były siniaki tylko)

Mały offtop:

:spam:

"koledze"

Naprawdę chodziło o kolegę, bo sam kupiłem ze 3 tygodnie temu M6 od CG. A gdyby kolega zrobił coś z tym Rugerem, ale mu się nie spodobał/gaz był za drogi, to miał się ze mną zamienić... Ale pomysł upadł, bo dziad nie chce go kupić. A ja nie mam teraz kasy na kolejną "snajperkę". Jakbym wiedział o tym Rugerze wcześniej, to bym nie kupił M6.

rugery są dość mocne i łatwo komuś zrobić krzywdę.

Być może, ale obaj mamy kominiarki (na razie strzelamy się tylko ze sobą). Zresztą na bliskie odległości mam M56b a on Mośka 590, więc ryjów sobie byśmy nie rozwalili.

Edited by wiciok

Ad 2 czy masz nadzieję że kominiarka coś da przy 400 fps

Nadzieja jest matką głupich

A tak poważnie:

Z 2 metrów na pewno nie, ale z 30 naprawdę pomaga.

Ale nikt by nie strzelał z 400fps z paru metrów. Potrafię się powstrzymać - kiedyś w sytuacji 1 na 1 nadziałem się na kolegę półleżącego w rowie tak ze 4 metry ode mnie. Był pierwszy - dostałem, gdy już prawie wciskałem spust (celował w korpus, a ja wysuwając rękę do przodu zasłoniłem się nią - kciuk bolał mnie przez tydzień). Nie strzeliłem - 3 kulki z takiej odległości mogłyby poważnie go stłuc. (zresztą i tak wygrał). Wszystko rozegrało się w parę sekund. A to i tak tylko shotgun (Benelka M56b od Krakmana - co prawda twierdzą, że ma 300fps, ale to bujdy bo na pudełku jest napisane 240 feets per second, a na YT koleś mierzył na chrono i mu wyszło ok 260)

Oczywiście przy strzelance z dużą liczbą osób ktoś mógłby mnie zaskoczyć wlatując pod lufę, ale na żadne poważniejsze imprezy się nie wybieram jeszcze przez co najmniej rok (a w praktyce to pewnie ze 2).

Dobra, kończę bo się straszny OT z tego robi.

Edited by wiciok