Zgedi Posted March 3, 2005 Author Report Share Posted March 3, 2005 Nie wszyscy wiedza ze da sie zmienic amuniacje :) Quote Link to post Share on other sites
Trael Posted March 3, 2005 Report Share Posted March 3, 2005 No chyba że tak :) Co do amunicji to zastanawiam się po co dali ten bajer, czy ktoś próbował jaka jest skuteczność FMJ a jaka tej drugiej (zapomniałem nazwy :wink: ). Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted March 3, 2005 Report Share Posted March 3, 2005 Jak to nie da się przez drzwi strzelać?? Jak używałem naboi FMJ to przechodziły przez drzwi jak przez masło. A probowales strzelic przez deske albo lusterko w samochodzie tak jak pisalem wyzej? Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted March 3, 2005 Author Report Share Posted March 3, 2005 No chyba że tak :) Co do amunicji to zastanawiam się po co dali ten bajer, czy ktoś próbował jaka jest skuteczność FMJ a jaka tej drugiej (zapomniałem nazwy :wink: ). FMJ ma wieksza penetracje niz JHP...to tak w realu ale w grze za bardzo tego nie czuc...no i jak JHP wchodzi w cialo to robi wieksza dziure bo sie rozpada. Quote Link to post Share on other sites
LUDI Posted March 3, 2005 Report Share Posted March 3, 2005 moze podac ktos dzialajacy link do wersji multi ?? [ bo tamte jakos nie chca dzialac] Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted March 3, 2005 Report Share Posted March 3, 2005 Chyba skonczyla sie open beta i na fileshacku zamkneli dostep... Quote Link to post Share on other sites
LUDI Posted March 3, 2005 Report Share Posted March 3, 2005 to jak, bedzie jakis link ?? Quote Link to post Share on other sites
Dumek Posted March 3, 2005 Report Share Posted March 3, 2005 Beta się skończyła, linka nie będzie. :| Quote Link to post Share on other sites
LUDI Posted March 4, 2005 Report Share Posted March 4, 2005 to czekam na pelna wersje :). Chyba, że ktos ma na swoim serwerku bete :) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 7, 2005 Report Share Posted March 7, 2005 Sciągnąłem sobie demko i qrde ale tandeta! Do Raven Shielda się nie umywa. a teraz lista grzechow tzn. co mi nie pasuje 1) kiepska grafika. O wiele gorsza niz w RSie i na dodatek wolniejsza (te same ustawienia co w RS i chodzi wolniej :evil: ) 2) dźwięki, wystrzał broni brzmi jak strzał z paintballa :| 3) AI wydaje sie być dziwne, znaczy się, Tango gapia sie przez przez dobre 4 sek rzucają tekst i strzelaja, tak samo zachowuja sie AT tylko ze zawsze jeden ginie :/ 4) ogólnie wydaje sie ze jest to gra akcji z el. taktyki anie jak Rainbow Six, SWAT 3 gra taktyczna w doslownym t ego slowa znaczeniu. 5) błedy graficzne (ale może to tylko u mnie) a mianowicie przeźroczyste i rozmywające się drzwi Ale aby nie bylo ze same minusy to jest jeden plus :) a mianowicie gatki członków drużyny podczas misji tzn w momentach gdy dostają jakiś rozkaz etc etc. Mi osobiście gra się nie spodobała, jest to moja subiektywna opinia, może jak skasują błędy w finalnej wersji, to sobie raz zagram ale póki co wzorem dla mnie zostaje Raven Shield :) Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 Akurat RS w finalnej nie patchowanej wersji mial tez sporo bledow, nawet powazniejszych. Slawetne wchodzenie do pomieszczen tylem, blokowane sie, kleisty granat, czasem rozne dosc dziwne zachowania czlonkow teamu i przeciwnikow. Nie twierdze, ze nie byla to najlepsza gierka, ale... ;). Swat: Twoj blad drzwi, to wina sterow albo karty. Raczej latwe do usuniecia. Dzwieki faktycznie moglyby byc nieco lepsze, ale i tak wydaje mi sie, ze pasuja do gry. Dzwiek strzalu z empe piateczki z tlumikiem, z tego co slyszalem z filmow ze strzelnic, brzmi mniej wiecej tak, jak strzal pejntbolowy, wiec tutaj bledu nie widze. Gra jest taktyczna, ale inaczej ;). Jednak tak patrzac na z perspektywy czasu (na demo), to jest sporo mniej grywalne niz wspomniany RS. RS demem wciagal, nascie razy chyba przechodzilem demowe misje. Tutaj zagralem pare razy i jakos tak liniowo wychodzilo. Nudnawo Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 9, 2005 Report Share Posted March 9, 2005 Nie twierdze, ze nie byla to najlepsza gierka, ale... to jest najlepsza gierca :wink: Wlasnie musze ze starami cos pokombinowac gdyz w RSie wali mi sie noktowizor (znaczy sie wlaczam go i mam ladny czarny ekran :evil: Dzwiek strzalu z empe piateczki z tlumikiem, z tego co slyszalem z filmow ze strzelnic, brzmi mniej wiecej tak, jak strzal pejntbolowy, wiec tutaj bledu nie widze. no dobra z wersji SD ale nie z M4 i Colta 1911 :| chwilowo osad wydalem zobaczymy jak to bedzie z finalna wersja Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 SWAT 4 właśnie ujrzał swiatło dzienne :) czyli pełna wersja już jest! Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted April 4, 2005 Author Report Share Posted April 4, 2005 To ja nie pytam kiedy bedzi w polsce ale mam nadzieje ze nie bende jej tlumaczyc na nasz jezyk bo w przypadku trojki wyszlo to dodupnie :) "motherfuckers" tlumaczone na "bękarty" nie bardzo mi przypadlo do gustu wiec lepiej niech zostawia to gre taka jaka jest Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 Teraz popularne jest tlumaczenie na w sposob "filmowy". Ewentualnie, tak jak w przypadku Brothers in Arms, gracz ma mozliwosc wyboru. Albo wersja czysto angielska Albo wersja polska kinowa Albo wersja polska kinowa i dzwiekowa. Taka opcja jest najlepsza. Jak ktos chce, to sobie doinsyalowywuje spolszczajacy patch... Co do samej gry - nie oczekujcie zbyt wiele. Oczekiwalem wiele od BiA - okazala sie bryndza. Oczekiwalem wiele od BF2 - z filmow najnowych okazala sie jeszcze wieksza bryndza... Driver 3 - szkoda slow. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted April 6, 2005 Report Share Posted April 6, 2005 SWAT 4 - szkoda słów....:) Graficznie - bieda...AI - porażka...aresztuje dwóch podejrzanych, cały oddział czeka w drzwiach, a trzeci podejrzany stoi za pólkami i celuje pistoletem gdzieś w kosmos, mimo akcji aresztowania 1 metr od niego i całego odziału stojącego 2 metry od niego...obudził sie i zaczął strzelać dopiero gdy nie niego nadepnąłem...może trzeba było wziąć poziom trudności Elite...? Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted April 6, 2005 Report Share Posted April 6, 2005 2 pierwsze misje - na poziomie hard przechodzi sie kazdą 2 minuty...AI stanowi zerowe zagrożenie...i niech ktoś mi wyjaśni dlaczego uratowanie ledwo żywej, zakrwawionej ofiary- dziewczyny z rąk serial killera polega na krzyku "policja - na ziemię" i założeniu jej kajdanek? ale trzeba przyznać, że "nastrój" domu seryjnego mordercy był niezły...:) zamiast szukać podejrzanego czytałęm nagłówki gazet Brakuje też bardzo jakiegoś debriefingu po misji...w R6 było dużo informacji o tym jak zakończyła sie nasza misja itp a tu tylko ile punktów zdobyliśmy... Quote Link to post Share on other sites
MichelCat Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 Aż tak źle nie jest. W MP w pełnej wersji całkiem przyjemnie się gra. Grafika jest na wysokim poziomie, widać to na nowych kartach - odbicia w lustrze, bumpmapping, faktura materiałó (skrzynki po Coli czy piwie są z takiego samego materiału co ASG z allegro, więc jest dobrze). Grywalność niższa niż RS3, ale klimat trzyma. Polecam rozgrywki MP, bo są dobre. Quote Link to post Share on other sites
Primohastat Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Dżizus! Przeszedłem w końcu tą cholerną A-Bomb dyskotekę... Jestem sobie na kolejnej misji (to już chyba piąta) i oprócz fajnej zabawy znalazłem kilka baboli: :arrow: Braki dźwięku przestrzennego - red team stoi po jednej stronie drzwi, ja (leader :) ) po drugiej. Tylko że kierowałem nimi przez kamery więc nie wiem że są za moimi drzwiami. Rozkazuję im wysadzić drzwi. Oni GŁOŚNO mówią "rodżer, kopi" - powinienem to usłyszeć stojąc 1,5 metra od nich. Nie słyszę... Po chwili "leader is down" :arrow: Jeśli zaczniesz "wieźć" swojego SWAT'a/brata (wieźć znaczy przepychać jeśli stoi ci na przejściu) to głupieje on doszczętnie i nawet jeśli zepchniesz go przypadkiem na napastników to stoi on jak ta lala (efekt Ragdoll :?: :wink: ) :arrow: Stopień trudności - napastnik wychodzi na mnie zza winkla i z gangsterskiego przyłożenia trafia mnie w głowe pierwszym strzałem. Ja w tym czasie kucając z G36 (od 2-3 sekund :!: ) nie trafiam go wcale... :arrow: Snajper ("Sierra one kopi, rodżer") ma chyba wiatrówkę - 3 strzały w gościa i klient ucieka na prostych nogach. LOL :arrow: Gdzie jest AI (sztuczna inteligencja) - pakuje sie do A-Bomb club'u, a koło ciężarówki stoi ziom i celuje w drzwi do klubu. Myslę sobie - aha to gliniarz, spoko niech sobie obstawia wejście - robie 3 kroki, a ziom zaczyna się drzeć "Cops cops!" i wali do mnie... smętny, mały lol... :arrow: Gdzie AI - dwóch Swat'ów stoi przed drzwiami leci na nich napastnik którego wystraszyłem. Otwiera sobie drzwi zabija dwóch Swat'ów - tak sobie od niechcenia - i ucieka dalej... Czy dla Swat'ów (w późniejszych misjach) jest dostępna w ekwipunku saperka :?: I komenda "okop sie pod drzwiami" :?: :arrow: Nie można zrobić tzw. "lean left/right" jeśli mamy z boku ławę do kolan lub krzesło. Taki obiektu traktowane są jako ściany do sufitu i nasz "leader" ("kopi, rodżer") nie może sie wychylić :!: :arrow: Nasz SWAT/chwat nie rzuci granatu jeśli wskażemy mu miejsce które zasłania "skuty", klęczący człowiek. Podchodzi taki SWAT/chwat do takiego gościa, nawet jeśli oznacza to wystawienie się i... i już nic nie rzuca bo nie żyje... doznałem tego kilka razy... :arrow: Wspomnialem już o pewnych niedostatkach w AI :?: :wink: Oto "bardzo zły napastnik" krzycząc te swoje "phuck U" biegnie 10-15 metrów do Swat'a - mimo iż widzi go z daleka - i strzela dopiero z 1-2 metra. BerZerKer !!! :arrow: Cienie gości padają przez ściany :!: Oczywiście nie potrzeba wtedy żadnych różdżek optycznych. Ale możliwe że mam słabą grafę... :arrow: G36 załadowany FMJ ammo < pancerz klasy "obrzygany podkoszulek". Testowałem z 1 metra kilka razy... To tyle na te pierwsze 5 misji... Całość ocenię jak przeje to do końca. A co. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Jesli chodzi o cienie widoczne przez sciany, to zakladam, ze masz Radeona. Problem wystepuje w wielu grach. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Marudzicie. Ja pamiętam gry gdzie notorycznie ludzie z grupy włazili mi w drogę/linie strzału. Tu nie jest to tak częste. Irytuje mnie jednak brak reakcji na przeciwnika i w drugą stronę. Tutaj rzeczywiście można posikać się ze śmiechu gdy gość z AK biegnie przez korytarzy by dopiero przed nami oddać strzał. Poza tym cieszę się ze sporej ilości broni i wyposażenia "mniej śmiertelnego" co daje więcej możliwości. Ja lubię grać w ten sposób by wyeliminować potrzebę zabijania przeciwnika. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Mnie najbardziej denerwują niezniszczalne żarówki... takie wałki zdarzały się w chasach dooma2 , ale po splinter cellu i riddicku człowiek przyzwyczaja się do dynamicznego oświetlenia. No i niestety jeśłi chce się mieć maksymalną ocenę za misję, trzeba wszystko robić samemu, bo kolesie z teamu potrafią zginąć na każdym kroku, a zwłaszcza w drzwiach. ( najlepsze jazdy są jak jednemu skończą się granaty i muszą zamienić się miejscami ("swap for bangs") i np. przechodzą przed otwartymi już drzwiami wystawieni na serię. Ale gdyby w grze brała iość realistyczna ilosć ludzi, to policjantów byłoby zawsze conajmniej 3x więcej niż terrorystów i takie AI by wystarczyło. Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted April 22, 2005 Author Report Share Posted April 22, 2005 to policjantów byłoby zawsze conajmniej 3x więcej niż terrorystów Ta i wez tym wszystkim steruj i zarzadzaj :P ..fajnie jakby na taka ilosc ludzi mozna bylo planowac jak w r6 i kazdemu z nich dawac indywidualna droge lub tez laczyc ich w teamy kiluosobowy.Moze ktos kiedys tak zrobi co byloby bardzo fajne no oczywiscie z bardzo rozwinieta opcja planowania akcji.Ehh znowu sie rozmazylem :) Quote Link to post Share on other sites
damiaN Posted May 3, 2005 Report Share Posted May 3, 2005 Pod tym adresem jest do pobrania pierwszy realizm mod http://www.10-david.com/?p=files_item&selg=3&id=1982 Mod zajmuje ok 8MB Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted May 3, 2005 Author Report Share Posted May 3, 2005 Jeb*ne 800Mhz :P ...zeby to do kumpla chodzic grac w gre,az mi psikro sie robi...wydaje mi sie ze takie mody benda wychodzimy hurtowo bo do poprawienia tam troche jest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts