czaja18 Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Jak wiadomo m249 nie ma pojedynczego trybu ognia. Więc mam pytanie: Jak zrzucić napiętą sprężynę? Chce wpakować w moją świnie trochę lepszych części ale nie mam zamiaru wymieniać co chwile sprężyny. Nie chce mi się wyciągać jej po strzelaniu, mimo tego że jest to łatwe. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Skoro nie chce Ci się poświęcić 30 sec na wyjęcie 1 pina i zwolnienie sprężyny, to zostaje tylko krótkie przytrzymanie na spuście tak aby oddać 1 strzał, jak nie ten sposób to tylko Mosfet z AB... Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Może mosfet z Atctive Brake ?? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Mosfet z hamulcem i tak zatrzyma cykl tylko w takiej pozycji w jakiej kolega puści spust, więc tak czy siak będzie musiał palcem "celować" w punkt zwolnienia sprezyny dokładnie tak samo jak bez hamulca. Ja polecam wyjęcie antyrewersala, zrobienie w osi poprzecznego nacięcia i wprawienie w to nacięcie blaszki z długą dźwignią, którą będziesz mógł zwolnić AR po skończonej zabawie. A najlepiej wprawić w oś AR blaszkę i zrobić sobie dźwignię, która nie bedzie na stałe do niej zaczepiona bo duża masa mogłaby upośledzić działanie AR. Podsumowując: -naciecie osi i wprawienie w nią blaszki wystającej minimalnie z boku gb. -zrobienie dźwigni i noszenie jej ze sobą. -po strzelaniu zwolnienie AR jak w replikach ICSa. Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted November 5, 2010 Author Report Share Posted November 5, 2010 Dzięki Poldeck na to nie wpadłem wcześniej. Myślę że to będzie dobre rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Top Tech nie ma tez przypadkiem zwalniania Ar ? Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 A czy przez przypadek zwalnianie AR na napiętej sprężynie nie doprowadzi do uszkodzenia zębatek lub/i tłoka? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Nee, zębatki tylko się pokręcą w przeciwną stronę. Tylko chyba tą dźwignię na AR będzie bardzo ciężko nacisnąć przy napiętej sprężynie? Może naciskając dźwignię na momencik nacisnąć spust? Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted November 5, 2010 Author Report Share Posted November 5, 2010 Chyba jednak poczekam chwilę z tym i zobacze jaka będzie reakcja na spust przy li-pol 11.1V i jak coś to wyrzucę AR Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Wyrzucenie AR poskutkuje zniszczeniem tłoka w bardzo krótkim czasie. Zwolnienie AR na napiętej sprężynie wcale nie nastręcza jakichś wielkich trudności. Zrobiłem w swoich replikach nacięcie w AR i zwalniam go śrubokrętem przed otwarciem GB. Nawet na m190 nie stanowi to jakiegoś problemu a otwieranie gb przy napiętej takiej spreżynie raczej na pewno poskutkowałoby ofiarami śmiertelnymi. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Ja tam korzystam z prawie rozładowanej batki. Po prostu podłączam ją, replika oddaje strzał i nie może naciągnąć springa. Ale tak mam w L1A1 ARES'a. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts