Argorden Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Witam, właśnie chcę kupić swoją pierwszą replikę ASG(wcześniej jechałem na pożyczonej). Znajomi którzy w tym siedzą polecali mi AK47CM.048 ale jego koszt to minimum 700zł... A ja że dopiero zaczynam chciałbym coś tańszego, jako limit wydatków na karabin ustanowiłem sobie 350zł(400zł w specjalnym przypadku). Znalazłem kilka ofert na allegro i w sklepach, niżej dam do nich linki i proszę o radę który najlepiej kupić, proszę o wyrozumiałość. Aukcje(max 400zł) AKS201 Full Metal EBB[APS] ---- GunFire@ Kalashnikov AK 47 S GFC Guns @ METAL ---- KupTeraz(oba są po 350zł) Replika AK74 Znajomi z ASG nie mieli nić przeciwko ale było "ale" co do drewnianych części... AK 47 0.28 CM Znajomy mówił że 28. jest spoko ale kolba ABS jest lipna i miał jeszcze jakieś "ale" co do samej broni ale nie potrafił powiedzieć co jest nie tak... Jak macie inne propozycje w podenej granicy ceny(400zł) to proszę wstawiać swoje propozycje, replika niemusi być koniecznie "kałachem" :biggrin: Z góry dziękuje i proszę o szybkie odpowiedzi! Quote Link to post Share on other sites
szewczyk Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 dołóż te 150zł i kup to nie jest to chinczyk lecz firmowa replika i napewno jest on dużo lepszy od cymy i innych chinczyków względem wykonania,celności i zasięgu nie trzeba nic wymieniać http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=5383&name=Combat_Machine_-_RK47_Black Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 i kolejne 150zł na baterie nie licząc ładowarki Quote Link to post Share on other sites
Argorden Posted November 6, 2010 Author Report Share Posted November 6, 2010 Jak już bym miał dodawać to wezmę CM048 za 700zł... Troszkę się jeszcze popytałem i wygląda to tak: 1. Replika AK74 2. AKS201 Full Metal EBB[APS] 3. AK 47 0.28 CM 4. GunFire@ Kalashnikov AK 47 S GFC Guns @ METAL (Która najbardziej mi się podoba i znajomi polecali) Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Jeśli można wydać te 500zł, to moja propozycja jest taka: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_123&products_id=1162 Niestety musisz poczekać, aż będzie dostępny, ale widziałem go w akcji, i mimo iż miał wsadzoną słabszą sprężynę (240fps), to miał taki zasięg jak chiński stock (SCAR od BOYI - 390 fps). Problem, że nie ma baterii w zestawie. Quote Link to post Share on other sites
MikolajS Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 o ile wiem repliki cymy są wytrzymałe i całkiem ładnie strzelają, sam miałem cm.028. Oba kałachy cymy które wymieniłeś mają ten sam gb, wiec różnica to praktycznie tylko wygląd. Co do repliki APS się nie wypowiem, bo nie widziałem nie strzelałem, natomiast u tego AKS to kolba szybko się połamie. Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 (edited) ja za 400zł wziąłbym cm.028 ogólnie jestem wielkim fanem cymy. Stosunek jakości do ceny jest naprawdę niesamowity. Piszę o tym dlatego, że ochrona oczu też trochę kosztuje. Dobre są też cm.040. Nieco droższe ale za to sporo lepsze. Dorównują prawie cm.048 Edited November 6, 2010 by Hawk995 Quote Link to post Share on other sites
Argorden Posted November 6, 2010 Author Report Share Posted November 6, 2010 A CM028 jest z metalu czy jakiejś imitacji(korpus)? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 O ile wiem, korpusy w Cymach starych serii (CM.028, .031) są plastikowe. Da się to złamać, owszem, ale generalnie jest wcale trwałe. Więc jeśli zechcesz wymienić, proszę bardzo, ale niekoniecznie musisz to robić od razu :) Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 a czy kwota 600 zł za nową cymę 0.48 na gwarancji a dokładniej tą http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_040d_cm-1412.html jest to to samo co 0.48 tylko zamiast drewien ma ładne plastiki i ten sam gb a do tego jest poręczniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 (edited) Powiedz mi Siannko łaskawie na czym polega różnica w poręczności... Na Combat Machine proszę nawet nie patrzeć;p body się łamie, bebechy też się sypią. Edit - literówka Edited November 6, 2010 by andyss1995 Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Andyss nie zauważyłeś że od tamtego modelu ten kałaszek jest krótszy i ma składaną kolbę? tak właśnie dla tego jest poręczniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Zależy dla kogo... Dla małej osoby tak, ale jeśli jest ktoś wysoki i dobrze zbudowany to nie wygodnie mu będzie trzymać blisko replikę... Zależy z jakiej strony spojrzeć to obaj macie rację (siannko i andyss) Pozdrawiam, Turas Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Składana kolba ma znaczenie tylko przy transporcie repliki. Co do długości lufy - nie uważam, żeby różnica wobec pełnowymiarowego AK74 miała tu większe znaczenie. Ot, taki półśrodek między AKSU-74 i AK-74. Jak coś jest "do wszystkiego", to z reguły nie jest naprawdę dobre do niczego... :( Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 cm.040 jest wielkości m4 z maksymalnie rozłożoną kolbą więc jest bardziej poręczna od długiego ak tak samo jak m4 jest bardziej poręczna od m16. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 (edited) Zalezy w jakim terenie. Edited November 6, 2010 by andyss1995 Quote Link to post Share on other sites
Argorden Posted November 7, 2010 Author Report Share Posted November 7, 2010 Wracając do tematu chyba zdecyduję na: Replika AK74 Co o o nim sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Han Solo Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Witam! Od pewnego czasu mam na oku replikę ASG. A mianowicie-M14 od Cymy. Replika ta dostępna jest w lokalnym sklepie ASG. Sprzedawca twierdzi że replika ma 350-360 fps. Kosztuje ona 600zł a mam zamiar kupić jeszcze lufę precyzyjną (6,4) za 100zł. Mam do was pytanie-Czy nie przepłacę za tą replikę kupując ją za 600 zł + l.prec.? Jak według was karabin sprawdza się w czasie walki? Jaki zasię ma ta replika? Czy posiada ona Tryb(y) ognia Semi/Auto czy tylko semi? Dodam że interesuje mnie tylko M14. Teren na którym się strzelamy To krzekowo (małe budynki,las,pagórki okopy itp.) Pozdrawiam Han Solo Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 m14 nie zbyt nadaje się do budynku, jest nie poręczne. Quote Link to post Share on other sites
Han Solo Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Mi chodzi bardziej o campieniu gdzieś i ew. ubezpieczac tych co wchodzą. Generalnie do tych budynków nie ma 2 wejśc wię nie ma jako tako walk w budynkach Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Nie wiem jakie budynki macie tam w Szczecinie, ale te co ja znam mają wejść więcej niż jedno. Quote Link to post Share on other sites
Han Solo Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Tzn.Są jeszcze okna ale budynki są na podwyższeniach ;p Quote Link to post Share on other sites
Han Solo Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 więc uzyskam odpowiedzi na moje pytania? :blink: Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Może po porostu poszukasz ? Dla ułatwienia Broń airsoftowa i problematyka techniczna->AEG/EAG-> II Klasa-> Opisy i Informacje Quote Link to post Share on other sites
Angelo Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 (edited) Witam . Nie chcę robić nowego tematu, nie ma sensu , więc zadam pytanie tutaj, o podobnej tematyce . Poczytałem trochę, i dowiedziałem się , że najlepszym elektrykiem na początek będzie MP5K . Jeśli chodzi o finanse to jest skromnie , no i wlasnie czytalem , ze to MP5K, jest tanie i na poczatek akurat. I znalazłem takie , chciałbym poprosić o uwagi i propozycje, czy jest dobry czy szukać czegoś lepszego ? Oto jego dane techniczne (cos bylo nie tak z linkiem) Pistolet maszynowy PM5K produkcji Well. Przyzwoicie odzwierciedlono wszelkie szczegóły broni ostrej. Replika posiada dość silny mechanizm blow back. Przy strzelaniu ogniem automatycznym pełny magazynek można opróżnic w około 1,5 sekundy. Specyfikacja: Typ pistoletu: Gazowy Blow-Back Hop-Up: Stały Magazynek: 20 kul Długość: 300 mm Waga: 1390g Typ gazu: HFC134a Wykonanie: ABS + Metal Paczka zawiera: Pistolet, Magazynek, Instrukcja Blowback: TAK Rodzaj ognia: Pojedyńczy i ciągły Gwarancja: 6 miesięcy Cena: 289,00 Z góry dzięki, Angelo Edited November 19, 2010 by Angelo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts