Guest maciejc4 Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Jestem poczatkujacym uzytkownikiem ASG i mam pewien dylemat czy kupic sobie drogie i sprawdzone ciuchy, czy moze lepiej kupic tanie z demobilu o wzorze kropka kamo , No i co właściwie wszystko trzeba kupic????????????????// Czekam na porady Quote Link to post Share on other sites
Giersu Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 "Kropka kamo" jest jak dla mnie tekstem sezonu :oD (wiem wiem, to nie Ty go wymyśliłeś, tylko sklep). Nie wiem, czy drogie=sprawdzone (zazwyczaj najdroższe są nowe wzory, a te nie miały kiedy sie sprawdzić w praktyce), ale wiem, że "kropka kamo" bardzo dobrze maskuje w okresie od jesieni do wiosny - czyli wtedy kiedy jest mniej zieleni. Od wiosny do jesieni (więcej zieleni), z obecnie tanich wzorów polecam DPM. PS. A tak poza tym, to "użyj opcji szukaj", "STFU n00b", "było już 1000 takich postów" i pewnie coś jeszcze, ale to juz koledzy napiszą po mnie :o) Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 To jest jego pierwszy post i od razu został opieprzony, tak się nie robi, forum ma się kojarzyć z takim miejscem gdzie chętni do pomocy współużytkownicy zawsze udzielą wsparcia i dobrej rady :wink: A oto moje rady, nie kupuj podróbek tylko kup n aallegro komplet dpm, używany wyniesie około 100 zł, za drugie tyle LBV i jesteś urządzony. Potem będziesz swoje pierdolniki wzbogacał o kolejne fajne szpeje, nakrycia głowy, nowe wzory mundurów, oporządzenie... Pozdrawiam i powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Gorbacz Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 W tym tempie chyba zacznę nosić naszywkę "przygarnij kropka"... tzw. "kropka kamo" ma swoją oficjalną jedyną słuszną nazwę = flecktarn albo po prostu fleck. W naszych warunkach to jeden z lepszych kamuflaży jak słusznie Giers zauważył najlepszy jesienią-zimą gdy dominują barwy brązowe i rdzawe. Ja sobie uszyłem na zamówienie w takiej jednej fajnej firmie - co prawda były konieczne pewne przeróbki ale za przystępną cenę masz ciuchy na swój rozmiar co jest cholernie ważne jeśli jesteś "niewymiarowy". Quote Link to post Share on other sites
Sony Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Najtaniej wychodzi niemiecki Flecktarn - można nabyć doskonałe używki od 30 zeta za spodnie czy bluzę. Można też flecktarn trafić w szmatexach. Brytyjski DPM różnież jest tani w Bielsku Białej znajomy kupił komplet (bluza + spodnie) używany, ale w dobrym stanie za 40 zł całość. Amerykańskie BDU czy M65 można też trafić tanio, choć drożej niż Flecktarn czy DPM, ja za swoją bluzę BDU Woodland - używaną ale w dobrym stanie dałem 65 zł. Odradzam Allegro, chyba, że kupujesz u osoby, która jest znana w środowisku. Wiem, że parę osób z forum sprzedaje na allegro. Swoją drogą wolał bym się dogadać jak maniak ASG z maniakiem - po za Allegro, po co płacić prowizję ? U nieznanych można się przejechać - wielu sprzedających myśli, że jak coś ma plamy Woodland to jest oryginałem. :D :D - zresztą najlepiej osobiście : przymierzyć, obmacać, zobaczyć - nie będzie później pretensji, że miał być taki a jest inny itp. Quote Link to post Share on other sites
Guest maciejc4 Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 No ok, ale polećcie mi wtedy jakiś dobry i tani mundur na lato, gdzie go mozna kupic w necie oraz ile kosztuje?????? Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 No ok, ale polećcie mi wtedy jakiś dobry i tani mundur na lato, gdzie go mozna kupic w necie oraz ile kosztuje?????? n aallegro komplet dpm, używany wyniesie około 100 zł, za drugie tyle LBV i jesteś urządzony Najtaniej wychodzi niemiecki Flecktarn - można nabyć doskonałe używki od 30 zeta za spodnie czy bluzę. Można też flecktarn trafić w szmatexach. Brytyjski DPM różnież jest tani w Bielsku Białej znajomy kupił komplet (bluza + spodnie) używany, ale w dobrym stanie za 40 zł całość. Amerykańskie BDU czy M65 można też trafić tanio, choć drożej niż Flecktarn czy DPM, ja za swoją bluzę BDU Woodland - używaną ale w dobrym stanie dałem 65 zł. czego dusza chce wiecej - czytaj uwaznie co inni pisza Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 ...dobra Maciejc4 ja Ci polecam niemiecki flectarn A zakupić możesz na www.militaryarea.pl za jak dla mnie śmieszne pieniądze bo spodnie(oczywiście z demobilu) kosztują dokładnie 16,77zł, bluza tyle samo :) pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 ......... i do tego jakies LBV tak jak ktos wyzej pisal.... najlepiej oliv... i to juz jest cos... :) ja od siebie bym dal chuste na glowe.... :) Quote Link to post Share on other sites
Freestyle Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Sorry, ze odgrzebuje stary temat ale nie bede zakladal nowego. Mam do kupienia mundur brytyjski DPM Lightweight i tu mam pytanie, czy bluza od tego munduru ma 4 duze kieszenie na przodzie czy dwie. Bo mi sie wydaje ze dwie na klate to mialy raczej koszule niz bluzy. (pytam bo mam male pojecie o brytyjskich mundurach) Dzieki Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 ich jacket to w naszym rozumieniu koszula - wiec bedziesz mial 2 kieszenie na piersi a w smockach masz 4 z przodu Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Wg mnie najtaniej jest DPM, i jest chyba najlepszy na lato bo jest dosc cienki (w stosunku do naszego polskiego munduru wz93) jesli chodzi o ceny to wachaja sie od 15 do 40 zl za spodnie np. Ja mam osobiscie na allegro wystawione do sprzedania spodnie za 25 zl. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts