eNdo Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 Witam. Mam pytanie, w jaki sposób można uszczelnić komorę Hop-Up, i czy da się coś zrobić z "gearboxem"? Trafiłem na egzemplarz, który dość dużo wytrzymał, więc mam pewność że tak szybko to się nie rozleci. Czy opłaca się wstawić lufę stockową z innego AEG'a? Narazie nie mam porządnej giwery do CQB... ale wiecie jak to jest z pustkami w sklepach i mój budżet jest ograniczony. Z góry dziękuję za każde odpowiedzi na moje pytania. Quote
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 Jak chcesz mieć lepszą szczelność to kup lepszą komorę i gumkę HU. Nie opłaca się wstawiać stockowej lufy od innego AEGa, kup precke. Quote
Sting Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 Jeśli chcesz, to możesz pobawić się z teflon fixem Quote
Pucu Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 A jeśli chodzi o GB, to w Cymach najwięcej traci się na beznadziejnie nieszczelnych głowicach tłoka. Quote
eNdo Posted November 11, 2010 Author Report Posted November 11, 2010 Jak chcesz mieć lepszą szczelność to kup lepszą komorę i gumkę HU. Nie opłaca się wstawiać stockowej lufy od innego AEGa, kup precke. To nie gra roli, pisałem że to jest ten "najtańszy" kałach (plastikowy)" Owinąłem lufę kawałkiem taśmy i włożyłem spowrotem. Efekt: po zatkaniu lufy i podajnika do kulek słychać cichy odgłos wystrzału. Nie mam okazji sprawdzić ale słyszałem że to pomaga w przypadku nieszczelnych komor hu. Quote
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 (edited) Co masz na myśli pisząc, że to nie gra roli? Edited November 11, 2010 by dobry_mudzyn_z_afryka Quote
eNdo Posted November 11, 2010 Author Report Posted November 11, 2010 Chodzi mi o replikę z plastikowym gearboxem, a ty mi tu z precką i komorą hu wylatujesz :/ Quote
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 Aha. Myślałem, że mowa o CM.028, on jest tani i ma metalowego GB. Jak masz full plastik to pozostaje jedynie nowa guma i teflon fix. Quote
Maza94 Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 Do tanich szitaegów pasują gumki standardowe? Quote
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 12, 2010 Report Posted November 12, 2010 Do zabawek typu "50zl na allegro" nie będą pasować, ale do cymy nie wiadomo :) Najlepiej by było gdyby endo zobaczył jaką ma gumę w swoim AK i jak by była taka jak w droższych aegach to niech ją wymieni. Quote
eNdo Posted November 12, 2010 Author Report Posted November 12, 2010 Oglądałem tę gumę. Jest identyczna jak w droższych aegach. Quote
Roni92 Posted November 12, 2010 Report Posted November 12, 2010 Zapewne mówisz o cm022. Nie baw się w uszczelnianie, to nic nie da. Quote
P&P Posted April 29, 2012 Report Posted April 29, 2012 Jeszcze co około 7cm na dziurawą lufe na wylot w poprzek :P Quote
oski52 Posted May 2, 2012 Report Posted May 2, 2012 @up Nie rozumiem :bialaflaga: . A zresztą patrz na daty :). Quote
Recommended Posts