eNdo Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Witam. Mam pytanie, w jaki sposób można uszczelnić komorę Hop-Up, i czy da się coś zrobić z "gearboxem"? Trafiłem na egzemplarz, który dość dużo wytrzymał, więc mam pewność że tak szybko to się nie rozleci. Czy opłaca się wstawić lufę stockową z innego AEG'a? Narazie nie mam porządnej giwery do CQB... ale wiecie jak to jest z pustkami w sklepach i mój budżet jest ograniczony. Z góry dziękuję za każde odpowiedzi na moje pytania. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Jak chcesz mieć lepszą szczelność to kup lepszą komorę i gumkę HU. Nie opłaca się wstawiać stockowej lufy od innego AEGa, kup precke. Quote Link to post Share on other sites
Sting Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Jeśli chcesz, to możesz pobawić się z teflon fixem Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 A jeśli chodzi o GB, to w Cymach najwięcej traci się na beznadziejnie nieszczelnych głowicach tłoka. Quote Link to post Share on other sites
eNdo Posted November 11, 2010 Author Report Share Posted November 11, 2010 Jak chcesz mieć lepszą szczelność to kup lepszą komorę i gumkę HU. Nie opłaca się wstawiać stockowej lufy od innego AEGa, kup precke. To nie gra roli, pisałem że to jest ten "najtańszy" kałach (plastikowy)" Owinąłem lufę kawałkiem taśmy i włożyłem spowrotem. Efekt: po zatkaniu lufy i podajnika do kulek słychać cichy odgłos wystrzału. Nie mam okazji sprawdzić ale słyszałem że to pomaga w przypadku nieszczelnych komor hu. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 (edited) Co masz na myśli pisząc, że to nie gra roli? Edited November 11, 2010 by dobry_mudzyn_z_afryka Quote Link to post Share on other sites
eNdo Posted November 11, 2010 Author Report Share Posted November 11, 2010 Chodzi mi o replikę z plastikowym gearboxem, a ty mi tu z precką i komorą hu wylatujesz :/ Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Aha. Myślałem, że mowa o CM.028, on jest tani i ma metalowego GB. Jak masz full plastik to pozostaje jedynie nowa guma i teflon fix. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Do tanich szitaegów pasują gumki standardowe? Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Do zabawek typu "50zl na allegro" nie będą pasować, ale do cymy nie wiadomo :) Najlepiej by było gdyby endo zobaczył jaką ma gumę w swoim AK i jak by była taka jak w droższych aegach to niech ją wymieni. Quote Link to post Share on other sites
eNdo Posted November 12, 2010 Author Report Share Posted November 12, 2010 Oglądałem tę gumę. Jest identyczna jak w droższych aegach. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Zapewne mówisz o cm022. Nie baw się w uszczelnianie, to nic nie da. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Jeszcze co około 7cm na dziurawą lufe na wylot w poprzek :P Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 @up Nie rozumiem :bialaflaga: . A zresztą patrz na daty :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts