Wielki151900 Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Witam. Poszukuję dobrych magazynków mid-cap do ak 74. Kupiłem rok temu kilka P&J ale już nie dają rady pchać kulek 0,25g, więc planuję kupić kilka innych. Tylko nie wiem jakiej firmy, i jakiej pojemności, bo są o pojemności 100-120-150 kulek. A może da się zregenerować stare wstawić nową sprężynę lub coś, a ewentualnie kto się podejmuje takich zabiegów na nich. :zastanawia: Oczywiście w rozsądnej cenie, bo przy zakupie 6-8 sztuk jest to dość spory wydatek. :dry: Prosiłbym o wasze opinie o porady. :wink: Quote Link to post Share on other sites
M4riusz Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Mam magazynki firmy SRC Taiwan mid-cap 100kulkowe spisują się wspaniale. Nie zacinają się, są w pełni rozbieralne, dzięki czemu można sobie zrobić np. krótki niedostępny na rynku magazynek, są również tanie! a tu porównanie hi-capa cymy z mojego wykonania skróconym magazynkiem =) Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Podłóż w swoich magazynkach kilka kulek pod sprężynę by mocniej się rozprężała. Quote Link to post Share on other sites
Nowiq Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Jak rozebrać te magazynki? Wybiłem ten mały pin, zdjąłem blaszkę na dole i ani drgnie. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Weź zobacz u krakmanów od niedawna są magi Cymy do 74 są świetne , 0 zacięć i tanie :) Quote Link to post Share on other sites
Nowiq Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Mam z nimi pewien problem. Otóż zakupiłem u Krakmanów zestaw 6 midów i przy próbie formatowania, w każdym z nich każdy się blokował. Zacinały się w tym samym miejscu. W okolicach tych 2 małych wyrostków plasikowych sprowadzających do wyloty magazyknu. Wie ktoś jak to ogarnąć? Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Czy ktoś, testował lub strzelał z magów od Ca oczywiście w akaczu. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Te magazynki od cymy są dobre mam dwa i podają super dobrze się trzymają . Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 (edited) A może da się zregenerować stare wstawić nową sprężynę lub coś, a ewentualnie kto się podejmuje takich zabiegów na nich. :zastanawia: Oczywiście w rozsądnej cenie, bo przy zakupie 6-8 sztuk jest to dość spory wydatek. :dry: Prosiłbym o wasze opinie o porady. :wink: Ostatnio próbowałem to zrobić właśnie w magazynku PJ ... skończyło się tym, że z Mida zrobiłem real-capa xD Ale lepszy rydz niż nic :icon_biggrin: Jak rozebrać te magazynki? Wybiłem ten mały pin, zdjąłem blaszkę na dole i ani drgnie. Pchnij z czuciem. Czy ktoś, testował lub strzelał z magów od Ca oczywiście w akaczu. Podają dobrze, nie tną się. Mam z nimi pewien problem. Otóż zakupiłem u Krakmanów zestaw 6 midów i przy próbie formatowania, w każdym z nich każdy się blokował. Zacinały się w tym samym miejscu. W okolicach tych 2 małych wyrostków plasikowych sprowadzających do wyloty magazyknu. Wie ktoś jak to ogarnąć? Podpiłować lekko, może by wystarczyło. Edited March 22, 2011 by Tomek_GGRS Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Witam które magazynki wybrać ? W szranki stają: =Cyma= =SRC= =MAG= Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Mam SRC i nie są złe. Podają dość dobrze, jednego musiałem rozbierać bo się zablokował w środku, ale wystarczyło go od nowa złożyć i śmiga . Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Cymy i SRC podają elegancko. Doszły mnie słuchy, że i MAG'i teź od nich nie odstają. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 A uważasz ze lepiej dopłacić do magazynków cyma czy lepiej wziąć src. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Sam nie wiem, bo mi podają identycznie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Lepiej weź SRC. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Ja dopisze swoje, Obecnie uzywam już dość długo waffli maga, są niby od AK47 ale kulki podają idealnie i wchodzi prawie cała 'strzykawka'. Co do magów SRC z krakmana jest nieco gorzej, podają dorze ale mają mała pojemność, okolo 50 kulek. Inne pytanie czy jest sens wyjmować spręzyny z magów lub tylko wyjmować te piny by spręzyna sama wyszła na czas ich przechowywania między strzelankami? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts