wiedzmin1994 Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Witam, planuję zakupić sobie laserek do repliki G23 KJW, także laser nie może być za duży. Tylko niezbyt się orientuję, które modele jakich firm są dobre. Prosiłbym posiadaczy (lub kogoś kto się orientuje w temacie) laserów nie dużych o pomoc. Koszt lasera w okolicy 200 zł, laser zielony, moc najlepiej 5 mW. Montaż od lasera żeby nie był duży i żeby nie był to laser "puszka". Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. PS. Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje, ale laser byłby większy albo miałby większy montaż to też proszę o podanie. Prosiłbym też o linki jeśli można. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Poszukaj sobie czegoś takiego http://www.ebairsoft.com/glock-laser-grip-p-2586.html To jedyny sensowny laser pod klocka. Nie wymaga dedykowanej kaburki i nie obciąża repliki. Pracuje na dwóch standardowych bateriach 2032 (takich jak w kolimatorkach). nie wymaga kabelków bo włancza sie przyciskiem na tyle chwytu pistiletu po mocnym ujęciu chwytu w ;apkę. Mam i polecam . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 To jest czerwone, nie przyda się. Polecam to: http://www.ebairsoft.com/pistol-532nm-green-sight-laser-scope-p-56.html Jest to to samo co to: http://www.ebairsoft.com/small-532nm-green-sight-laser-scope-mount-p-974.html Tylko ma inny montaż, integralny. Mam, polecam. Dałem swego czasu 135zł przez Viamortisa. Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted November 15, 2010 Author Report Share Posted November 15, 2010 Arend i Dexter dzięki za odpowiedzi. Co do tego lasera bez tego intergalnego montażu czy są jakieś kłopoty z montażem tego? Bo niestety nie ma zdjęć na glocku, a cena mniejsza o 20$. Gdzie mógłbym je zamówić tzn. wiem, że w sklepie, ale chodzi mi o to czy ktoś nie sprowadza regularnie rzeczy z tego sklepu? Np. Viamortis. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 A, na nieintegralnym montażu słabo pasuje do glocka. Szyna na glocku to nie do końca RIS. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 w temacie laserów: laser klasy IIIa o mocy 10mW nadaje się do lasu w słoneczny dzień na dystans 30-40 metrów? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Pisałem wielokrotnie: nadaje się 5mW. Więc 10 pewnie tez tylko pytanie brzmi: po co? Baterie drogie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 sugerowałem się tym, że laserki ACM mają po 20mW. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Na polibudzie mamy lasery po 1W... Fajne, serio! Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted November 17, 2010 Author Report Share Posted November 17, 2010 Jeśli promień lasera jest zielony to widać w słoneczny dzień na te kilkadziesiąt metrów (tak mi dexter napisał). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 To prawda. W słoneczny dzień (tzn nie w pełnym słońcu ale w słoneczny dzień w lekko zacienionym, przeciętnym terenie) widać plamkę z zielonego lasera 5mW na ponad 30m spokojnie na nowej baterii. Lub przynajmniej nie bardzo starej. Oczywiście świecąc na coś czarnego czy coś co słabo odbija światło jest gorzej ale ogólnie zielony laser sprawdza się w dzień. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts