miniker17 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Witam Dzisiaj zauważyłem że na taiwangun.com są nowe produkty a wśród nich oto ta dysza http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_dysze/aluminiowa_doszczelniona_dysza_do_m4_shs-2297.html Co o niej myślicie ? Opłaca się ją kupic ? Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Pierwszy raz spotkałem się z tą firmą. Nie wiem czy jest dobra czy nie, lecz po cenie nie spodziewał bym się czegoś nadzwyczajnego... Quote Link to post Share on other sites
miniker17 Posted November 17, 2010 Author Report Share Posted November 17, 2010 A mógł by mi ktoś polecić jakąś dobrą dysze do m4 ? (najlepiej gdyby ktoś podał link ) Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Ile max pieniędzy możesz poświęcić na kupno dyszy? Quote Link to post Share on other sites
miniker17 Posted November 17, 2010 Author Report Share Posted November 17, 2010 No tak około 50 zł Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 SHS to firma robiąca jedna z najlepszych zębatek na świecie ;) Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że zębatki Super Hi Speed ciągną sprężynę m125 przy rofie 32rps? Podczas gdy taki typ powinien ciągnąć max m100-m110 ;) Ogólnie firma dopiero wkracza na polski rynek... Jednak ja bym jej zaufał ;) A jak chcesz dysze sprawdzone to polecam niebieskie CA ;) Ogólnie każda dysza 1 klasy będzie dobra ;) Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 To, że wcześniej napisałem, że nie spodziewał bym się niczego nadzwyczajnego wcale nie musi prawdą, po prostu jeszcze nie spotkałem się z tą firmą dlatego nie ma jeszcze mojego zaufania, więc nie bierz miniker mojego zdania do serca. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 To, że wcześniej napisałem, że nie spodziewał bym się niczego nadzwyczajnego wcale nie musi prawdą, po prostu Po prostu lubisz spamować. Ja też polecam dysze CA. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Nie lubię spamować. Chodziło mi o to, że nie uważam tej firmy za dobrą (jeszcze) bo jej nie znam a cena nie sugeruje, żeby ta dysza była super. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 nie uważam tej firmy za dobrą (jeszcze) bo jej nie znam Czyli to że nie znasz się na fizyce kwantowej oznacza że ona nie istnieje albo że to bzdura nie warta uwagi?? :icon_rolleyes: Najs, najs ... :sciana: Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 (edited) Czyli to że nie znasz się na fizyce kwantowej oznacza że ona nie istnieje albo że to bzdura nie warta uwagi?? :icon_rolleyes: Najs, najs ... :sciana: No to, że nie znam się na częściach tej firmy to nie znaczy, że uważam, że ta firma nie istnieje. Na fizyce kwantowej się nie znam więc nie mam zamiaru się o niej wypowiadać a o asg mam pojęcie więc piszę. Pleciesz bezsensowne głupoty... Źle mnie zrozumiałeś, serwisuję repliki i siedzę w temacie, nie spotkałem się z tą firmą, więc moim zdaniem to trochę ryzyko. Chyba lepiej kupić porządne i sprawdzone części niż nie wiadomo co. Edit: czyli Twoim zdaniem jak nie znam tej firmy to mam uważać ją za dobrą? Ja nie uważam jej za dobrą bo nie mam podstaw żeby tak twierdzić, co w cale nie znaczy, że uważam ją za złą firmę. Edited November 17, 2010 by dobry_mudzyn_z_afryka Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 o asg mam pojęcie więc piszę Taa, wiemy wiemy: Pierwszy raz spotkałem się z tą firmą Wszystkie chinole mają bezpieczniki. Markowe repliki ich nie mają Tłumiki w aegach dużo nie dają i masa innych mądrości... Może nie doradzaj innym co? Niedługo Cię zaczną na forum postrzegać Jak Siannko czy innego BushidoTM. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 SHS robi genialne i tanie zebatki ;) Mam ich tlok ten ultra lekki z metalowymi zebami (co jest na taiwanie od wczoraj) i poza tym ze jest troche waski - dziala swietnie. Metalowa szczeka jest ze stali a nie jak niektore mad bulle z jakiegos slabego stopu. Co do dyszy - to zawsze jest kwestia indywidualna. Zalerzy jaka srednice prowadnicy dyszy masz, oraz jaka komore hopa. Zwlaszcza w m4 jest to problem - bo mozesz kupic za krotka dysze (albo za szeroka). Ale wszystko da sie zrobic - za krotka dysze masz - pilujesz prowadnice dyszy tak zeby przednia scianka byla wezzsza i glebiej wchodzila w komore. Masz za dluga dysze - dajesz opozniacz popychacza, albo lekko odsuwasz komore (tak zeby dawala jeszcze rade pobierac kulki z maga). Masz zbyt szeroka uszczelke na dyszy - kupujesz inna bardziej pasujaca (do dyszy bore up fajnie dziala uszczelka z dyszy niebore up - tylko wcisnac ciezko i lepiej nie robic za duzego rofa). Za 12 zl kupilbym dysze i przetestowal. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Niedługo Cię zaczną na forum postrzegać Jak Siannko czy innego BushidoTM. Zaczną o ile już tak się nie dzieje. Dysza od Systemy, tylko uważaj nie działa dobrze z gumką od G&G i komorą AGmu jednocześnie. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Jeżeli twierdzicie, że znacie sie lepiej to sami zacznijcie pomagać innym, jak narazie macie tylko pretensje nie wiadomo o co. Taa, wiemy wiemy:i masa innych mądrości... Może nie doradzaj innym co? Niedługo Cię zaczną na forum postrzegać Jak Siannko czy innego BushidoTM. Czy coś z tym co pisałem jest nie tak? Tłumiki w aegach za dużo nie dają i jest to prawda bo większość dźwięków jest z gearboxa. Co do bezpieczników to trochę to zaokrągliłem. Oczywiście nie miałem wszystkich możliwych replik, więc raczej chodziło mi o większość. Co do firmy to pierwszy raz się z nią spotkałem bo nie wchodzę na stronę taiwangun ponieważ nie gustuję w chińszczyźnie, jak robić tuning to porządny, dlatego preferuję np. specshop. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts