Damian3 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 (edited) Witam, mam pewne pytanie/problem dotyczący Ak-47 JG Tactical chodzi o to że przy strzelaniu spust mi się często blokuje, trzeba dać na save wtedy dać z powrotem na auto/semi i broń chodzi, czasami trzeba to powtórzyć drugi raz. Nie wiem czym jest to spowodowane, jest to jakaś wada techniczna czy te bronie tak mają. Broń kupiłem nie dawno. Proszę o szybką pomoc. Edited November 24, 2010 by Damian3 Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Prawdopodobnie uszkodzenie płytki selektora. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Nie save tylko safe po pierwsze. Może być problem z selektorem mogła Ci odpaść sprężynka przy wózku, a może być to totalnie losowa sytuacja, którą naprawi zwykły przegląd GB bez majsterkowania. Jak kupiłeś w sklepie wyślij jak nie w sklepie popytaj u serwisantów. Quote Link to post Share on other sites
Damian3 Posted November 24, 2010 Author Report Share Posted November 24, 2010 kupiłem ją na allegro, niestety nie mam gwarancji Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Replika, nie broń. Przez forum to raczej doraźniej pomocy nie uzyskasz. Jak się nie boisz i/lub posiadasz jakieś zdolności techniczno-manualne to rozkręć i zobacz co jest grane, gwarancji nie stracisz ;) Jeżeli ta opcja odpada to poszukaj na forum serwisanta i oddaj mu do naprawy. Samo się nie naprawi. Quote Link to post Share on other sites
Damian3 Posted November 24, 2010 Author Report Share Posted November 24, 2010 dzięki za pomoc, wiecie może ile kosztowałaby taka naprawa, znacie jakieś serwisy w Polsce które zajmują się naprawą AEG. Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Będzie kosztować tyle na ile ktoś wyceni swoją pracę + ew. części. Użyj opcji "Szukaj", podpowiem hasło: serwisanci. Jest to raczej niewielka usterka, więc koszta nie powinny być przerażające ;) Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 (...) chodzi o to że przy strzelaniu spust mi się często blokuje Masz na myśli, że blokuje się mechanicznie (zostaje wciśnięty) ? Czy po prostu czasem na singlu przestaje strzelać? Quote Link to post Share on other sites
Damian3 Posted November 25, 2010 Author Report Share Posted November 25, 2010 przestaje strzelać zarówno na semi i na auto, chodzi o to że blokuje się w taki sam sposób jak ustawione jest na safe ( spustu w ogóle nie da się wcisnąć ) Quote Link to post Share on other sites
Damian3 Posted November 25, 2010 Author Report Share Posted November 25, 2010 Mam kolejny problem z moim ak. Chodzi o to że replika nie strzela ,naciskając na spust kompletnie nic. Sprawa wygląda dokładnie tak wczoraj strzelałem, następnie akumulator wyładował mi się, załadowałem akumulator i po włożeniu go do repliki, replika nie strzelała (nie chodzi na auto i na semi ). Spust można normalnie wcisnąć. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 (edited) Jeżeli masz na spuście lekki opór i dochodzi on do końca a potem odbija tzn że sprężynka jest na swoim miejscu . Prawdopodobnie wypalona ruchoma kostka stykowa. Język w ruchomej części jest za krótki i nie dochodzi do styku z blaszkamia i blaszki mogą być za bardzo rozgięte. Ale może być i coś innego odlutowany kabelek itp. trzeba rozbierać sprzęt. Edited November 26, 2010 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Czy replika "cyka"? Silnik próbuje ruszyć ale nie daje rady czy wogóle nie ma reakcji? Sprawdź bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
Damian3 Posted November 26, 2010 Author Report Share Posted November 26, 2010 wogóle nie ma reakcji Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts