Milski Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Znalazłem 3 jak dla mnie ciekawe repliki i chciałbym wiedzieć która według was będzie najlepsza na rozpoczęcie przygody z ASG 1. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=528 2. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_122&products_id=675 3. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_122&products_id=929 PS: Proszę o pisanie odpowiedzi takiego typu: ''Ja bym polecał ci AK Cymy albo G36 od JG"" Jakoś mi te repliki nie przypadły do gustu ale jeżeli ktoś znalazł M4/M16 DO 600zł(to już moja kasa po dołożeniu) to chętnie zobaczę propozycję Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Cytat z tematu o M15 Sportline: Tak wogle CA stworzyło sportline'y wiedząc, że to gówno, celowo sprzedając gówno jako odpowiedź na zalew rynku tanimi replikami. Bo fajnie jest mieć logo CA. I specjalnie zrobili replikę o kiepskich parametrach, jako by wyszła tania. O wiele lepiej kupić jakiegoś chińczyka (cyma, jg, boyi, po części aps). Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 "PS: Proszę o pisanie odpowiedzi takiego typu: ''Ja bym polecał ci AK Cymy albo G36 od JG"" Polecam cm.028 albo G36K z JG. :cool: Tak na serio z tego co słyszałem to lepiej APS'owe emki, szczególnie, że są tanie. Jak Ci nie będzie pasować to sprzedasz/zamienisz. Pozdrawiam No Pride, no fun. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Kup cos z p&j sam mam i dobrze się sprawuje Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 APS są dość słabe, na forum mają złe opinie więc nie ryzykowałbym sprzętu tej firmy na pierwszą replikę. Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted November 25, 2010 Author Report Share Posted November 25, 2010 Ghost10 jakbyś mógł to daj link od jakiegoś P&J M4 bo ja szukałem po polecanych sklepach i nic nie znalazłem Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 No właśnie na taiwangun juz niema :icon_neutral: (napisz do sklepu) lub szukaj w komisie używki albo zajrzyj na allegro Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 (edited) Z recenzji co innego wynikało Holgin. Pewnie masz rację, nie czytałem opini dalszych, tylko recenzję. Wiadomo jak to jest, na początku (czytaj w czasie recenzji) może działać i dobrze wyglądać, później już nie. Edited November 28, 2010 by wiedzmin1994 Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted November 28, 2010 Author Report Share Posted November 28, 2010 (edited) Też czytałem recenzje tych replik ale jak przeczytałem opinie innych to zrezygnowałem i jak narazie jestem za kupnem repliki od BOYI'a ponieważ nie widziałem żadnych negatywnych opini o tej replice Oczywiście dalej czekam na odpowiedzi do tematu... ''PS: Proszę o pisanie odpowiedzi takiego typu: ''Ja bym polecał ci AK Cymy albo G36 od JG"" miało być proszę o nie pisanie :blink: nie zauważyłem tego błędu sorki Edited November 28, 2010 by Mila94 Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted November 28, 2010 Author Report Share Posted November 28, 2010 Sorki że oddzielny post ale czy to są te same repliki: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=2878&name=BOYI_-_DBOYS_-_M4A1_-_Full_Metal http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=528 Bo dla mnie wydaje się że tak Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 BOYIO jest niestety awaryjny, bierz MR od JG, chyba najlepszy wybór w tym przedziale cenowym. Oczywiście możesz też wziąśc APS i wymontować BB. Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 2 pierwsze komentarze pod recenzją replik APS, które są negatywne, opinie serwisantów na samym forum i (moim zdaniem) przecena na Taiwangunie po to, żeby jak najszybciej wyprzedać ten sprzęt skutecznie odstraszaja mnie od tych replik. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 (edited) Bo w tych karabinkach chodzi o psujący się BB, który przy okazji często uszkadza tłok, więc nie opłaca się tego brać. Poza tym karabinek jest bardzo dobry Edited November 28, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 Według recenzji, wykonanie jest średnie (np przyrządy celownicze). Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted December 4, 2010 Author Report Share Posted December 4, 2010 A jeszcze odnośnie EBB w firme APS czy gdyby wymontować EBB czy ta replika była by dobra http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr101_full_metal_ebb_aps-2178.html Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Na pewno byłaby mnie awaryjna, tylko najpierw wymontuj EBB, a do wymontowania najlepiej dać profesjonalistom, np: z serwisu. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 (edited) hehe... odkąd pojawiła się recka na wmasg ogromna ilośc osób zaczęła je odradzac, bo w testowym egzemplarzu zepsuł się bb, tak więc wysunęli twierdzenie że wszyskie APS'y są wadliwe :P Prawdę mówiąc ciężko jest znaleźc dobrą eMkę do 600zł. Chociaż miałem kilka razy okazję strzelac się pożyczonym ar'em BOYI'a. Jej właściciel zaprzeczył jakoby kiedykolwiek coś padło bądź miała miejsce jakaś poważniejsza awaria, a z codziennymi humorami można się bez większego problemu uporac. IMHO wykonana jest całkiem nieźle, w łapkach przyjemnie ciąży, właściciel starannie o nią dba, karabinek "nosi" kulki na 40-50m. Na przykładzie tego jednego egzemplarza najprędzej poleciłbym boyi'a. Do 600 zł. Edited December 5, 2010 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts