Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam i mam do was pytanie bo ja sie zbytnio nie znam. Czy warto kupić tą replike http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=6122&name=Socom_Gear_-_1911_MEU_Pistol_-_Olive_OD

Bo nie powiem podoba mi sie i ma tą smycz w zestawie. Tylko nie wiem czy nie będzie potem problemu np. dokupieniem magów itp. A jeśli ta replika jest zła to jaką polecacie do 500zł. Podobają mi sie też jeszcze Glocki 17 i 18. Aa ona bedzie jako boczniak

Wybitnie się nie opłaca. Trzeba kupować gaz , kulki , silikon. Regularnie trzeba czyścić, kaburę by się przydało kupić i drogie magazynki. I tak w każdej replice GBB. Lepiej kupić wentyl i uciąć okraczkę z drewna, pozbierać kamieni i bawić się procą.

Magazynki masz standardowe (cena sztuki oscyluje koło 100 pln) . Sama replika jest fajna (o ile ktoś oczywiście lubi wariacje na temat 1911) i raczej mało awaryjna. Jednak pistolet jak każda gazówka wymaga opieki.

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem 1911 tyle że ja wybrałem czarny i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł (kupiłem w czerwcu jakoś) blow back to nie to co hard kick ale jest przyjemny czuć go. Magazynek możesz kupić firmy WE bo są tańsze i identyczne różnią sie tylko nazwą. Socom to praktycznie rzecz biorąc podrasowana wersja WE.

• 1 month later...

Socom Gear to jest tak jakby fabryczny tuner WE. Ja mam nowaczka od socom gear'a i z zamka farba mi nie odchodzi tak jak w WE (tj. jak pociągniesz gwoździem to masz ślad jak po gwoździu, a nie jak po dłucie - farba nie odchodzi płatami jak to było w starych WE około 3 lata temu. Jak jest dzisiaj w WE to nie wiem, ale powinno być lepiej.