facek20 Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Witam i mam do was pytanie bo ja sie zbytnio nie znam. Czy warto kupić tą replike http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=6122&name=Socom_Gear_-_1911_MEU_Pistol_-_Olive_OD Bo nie powiem podoba mi sie i ma tą smycz w zestawie. Tylko nie wiem czy nie będzie potem problemu np. dokupieniem magów itp. A jeśli ta replika jest zła to jaką polecacie do 500zł. Podobają mi sie też jeszcze Glocki 17 i 18. Aa ona bedzie jako boczniak Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Najbardziej warto samodzielnie poszperać po forum. Znajdziesz wiele informacji o tym Socomie jak również o glockach. Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted November 26, 2010 Author Report Share Posted November 26, 2010 Znalazłem 3 tematy i nic mi one nie powiedziały Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Trzy tematy Ci nic nie powiedziały to ten, czwarty Ci powie? Napisz w istniejących tematach. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Wybitnie się nie opłaca. Trzeba kupować gaz , kulki , silikon. Regularnie trzeba czyścić, kaburę by się przydało kupić i drogie magazynki. I tak w każdej replice GBB. Lepiej kupić wentyl i uciąć okraczkę z drewna, pozbierać kamieni i bawić się procą. Magazynki masz standardowe (cena sztuki oscyluje koło 100 pln) . Sama replika jest fajna (o ile ktoś oczywiście lubi wariacje na temat 1911) i raczej mało awaryjna. Jednak pistolet jak każda gazówka wymaga opieki. Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted November 26, 2010 Author Report Share Posted November 26, 2010 Ale mnie chodzi o realizm czyli blowback, dźwięk i wygląd Quote Link to post Share on other sites
Bananik Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Ja jestem szczęśliwym posiadaczem 1911 tyle że ja wybrałem czarny i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł (kupiłem w czerwcu jakoś) blow back to nie to co hard kick ale jest przyjemny czuć go. Magazynek możesz kupić firmy WE bo są tańsze i identyczne różnią sie tylko nazwą. Socom to praktycznie rzecz biorąc podrasowana wersja WE. Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted November 28, 2010 Author Report Share Posted November 28, 2010 Ja już nie łapie sie w tym. Powiecie mi jakie firmy są polecane KSC, KWA, Socom Gear, WE bo najbardziej podobaja mi sie repliki z Socom Gear bo śliczne są i bajery dodatkowe dawają a nie chce potem płakać że dziaostwo kupiłem Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 jak dawają, to bier. Quote Link to post Share on other sites
Pavo Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 (edited) Słyszałem, że w tych MEU od Socoma zamki pękają :O Dla pewności bym brał to samo tylko od WE, nawet taniej wychodzi ;) Różnica między Socomem a WE to właśnie zamek, są różne. http://allegro.pl/colt-1911-meu-we-300-fps-full-metal-licencja-i1401526585.html EDIT: Widzę, że trochę odkopałem :blush: Edited January 13, 2011 by Pavo Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Socom Gear to jest tak jakby fabryczny tuner WE. Ja mam nowaczka od socom gear'a i z zamka farba mi nie odchodzi tak jak w WE (tj. jak pociągniesz gwoździem to masz ślad jak po gwoździu, a nie jak po dłucie - farba nie odchodzi płatami jak to było w starych WE około 3 lata temu. Jak jest dzisiaj w WE to nie wiem, ale powinno być lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts