forgiel Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Witam, Zastanawiałem się w jakim dziale to umieścić i myślę, że tutaj temat się przyda:) A więc do rzeczy, kupiłem ok. 1.5 roku temu replikę od "znajomego". Była to nowa M4A1 firmy BOYI od "Krakmanów". Nie wiem jak to się stało, ale dostałem replikę z body firmy PJ(może to i lepiej) z naklejką BOYI. Ale to mało istotne:) Pierwsze wrażenie było niesamowite. Wykonanie, ciężar, moc. Wszystko było wspaniałe aż do pierwszej strzelanki. Po około dwóch magazynkach hi-capach padła bateria. Tyle z pierwszego strzelania. Znajomy zapewniał, że bateria pójdzie do wymiany bardzo szybko więc wymieniłem i było ok(koszt 80zł). Następnie po ok. 5000 kulek poszedł cylinder, więc go wymieniłem(koszt 70zł). Już teraz jest wszystko ok. Wystrzeliłem ok. 20000 kulek i nic się nie psuje. Dzisiaj kupiłem lufe precyzyjną systemy od kolegi lekko używaną za 70zł i replika jak dla mnie jest idealna. Nic dodać nic ująć lecz trochę nerwów mnie to kosztowało(i nie tylko nerwów). Do M4 kupiłem jeszcze kolimatorek zamknięty(chiński ale dobry) za 110zł. Podsumowując: Może trafiłem na taki egzemplarz. Może "coś było nie tak". Nie wiem ale trochę się wykosztowałem zanim dostałem to co chciałem. Replikę od znajomego kupiłem za 410zł(tanio jak na ten model) i wszystkie wymiany kosztowały mnie 330zł choć znam osoby które w repliki wkładają ogromne sumy pieniędzy. Jednak to jest chińczyk i trzeba się liczyć z tym, że co jakiś czas się dana część zużyje i tak już jest(nawet w "markowych" replikach) Mam nadzieję, że to wam chociaż trochę w czymś pomoże:) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Witaj, Ogólnie takie coś powinieneś napisać w temacie poświęconym tym replikom, a nie zakładać osobny temat (potem robi się bałagan). W dodatku zamieściłeś go w dziale "Tanie repliki", a to M4 z Boyi należy do II klasy. Tak, repliki z Boyi takie są - mają humory i nie spotkało Cię nic nadzwyczajnego. Jeśli chodzi o korpus repliki - P&J to firma Krakmanów. Oznacza to, że kupiłeś replikę Boyi, w której Krakmani wprowadzali drobne zmiany. Korpus w dalszym ciągu masz Boyi, a oznaczenie P&J jest naniesione przez nich. Odnośnie akumulatora - znaczna większość akumulatorów prędzej czy później padnie, chyba, że będą ładowane dobrą, mikroprocesorową ładowarką. Nie dość, że znacznie zwiększy to ich wydajność (zwłaszcza, jeśli od samego początku akumulator byłby takim czymś ładowany), to w dodatku żywtoność wzrośnie na tyle, że przez kilka lat możesz nie mieć najmniejszej potrzeby na wymianę, czy kupno zapasowego akumulatora. Poczytaj forum, mnóstwo cennych informacji znajdziesz w jaki sposób zapewnić Twojej replice komfort. ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Ja mam jedno pytanie. Jak może zepsuć się cylinder? :F Pierwszy raz słyszę... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 (edited) Może pomylił z tłokiem? Plastikowe zęby mogą się urwać... Edited December 14, 2010 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted December 14, 2010 Author Report Share Posted December 14, 2010 Pomyliłem z tłokiem:) Tak zęby się po ścierały Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts