Nellsonn Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Mam pytanko czy ktoś może posiada to zawieszenie i powie mi jak się sprawuje głównie chodzi mi o to czy mi się nie urwie czy coś ponieważ jest z A.C.M i słyszałem już różne opinie o tej firmie. I jak się zapina te zaczepy bo jeszcze takich nie widziałem. http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_zawieszenie_taktyczne_uchwyty_do_zawiesze/zawieszenie_taktyczne_typu_ms2_a_c_m-141.html Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 (edited) ACM to nie firma, lecz skrót od - All China Made. W tych 3 słowach masz opisaną jakość tego slinga. Montaż jak to 2 pkt, dodatkowo MS2 wyróżnia się ciekawą, szybką regulacją na użytkowniku i systemem szybkiego wypięcia, jednak to nic nadzwyczajnego. Polecam poszukać filmików na YT, ew. wygooglać coś. Materiału są tony ;) Edited December 22, 2010 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 w tej cenie chyba możesz dostać coś od PS Tactical Gear,a jak dołożysz to z MTG i będzie to o wiele porządniejsze. Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Tak tylko, że [sMA]Michael pytał się czy ktoś ma to konkretne zawieszenie. Mam to zawieszenie tylko ,że wersję oliv i nic się nie urwało i zaczepy są zrobione porządnie ma również oznaczenia na zdjęciach widocznie wymazali. Co do paska to na zdjęciach jest matowe w rzeczywistości ma połyskliwy kolor sam materiał jest w dotyku ślizgi co ułatwia szybką regulacje. Myślę, że pomogłem. Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 (edited) Dzięki pomogłeś, tylko mam jeszcze jedno pytanie bo oglądałem filmiki za youtubie o tym zawieszeniu i w tym pierwszym zaczepie pociąga się za sznurek i mam pytanie czy czasem ci się nie zdarza że ci się sam wypnie? Edited December 23, 2010 by [SMA]Michael Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Bo ja wiem czy nienadzwyczajne, troszkę bardziej zaawansowane niż kilka klamer nie? i trochę bardziej przemyślane i nie jest to tylko 2punktowe zawieszenie, ale też 1 punktowe. Mam obie generacje ms2 chińskiego i obie sprawują się super nie mam im nic do zarzucenia. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Używam tego zawieszenie z pół roku i ani razu nie zdarzyło mi się, żeby się samo wypięło. To mały kawałek sznurka, naprawdę ciężko czymś o to zahaczyć. Też sobie chwalę to zawieszenie, jest wygodne, materiał jest (moim zdaniem) miły w dotyku. Jedynie farba się ściera we wszystkich miejscach, gdzie klamry dotykają czegokolwiek (ale w sumie od wewnątrz, więc tego nie widać, jak się ktoś nie przygląda z kilku cm). Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted December 24, 2010 Author Report Share Posted December 24, 2010 Ok dzięki wszystkim za pomoc Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 O ile lubię Magpul'a i to bardzo to ich zawieszenie jest źle zaprojektowane. Odradzam je. Pasy są za wąskie i mogą Ci się wrzynać w ramiona. Dla mnie było mega to nie wygodne, ale ja preferuję szerokie zawieszania. Jeśli Ci zależy na funkcji przepinania z 1 do 2 pkt spójrz na inne pasy na rynku oferujące tą opcję, są o wiele ciekawsze. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Bo zwróć uwagę, że dla Chrisa i Travisa zawieszenie nie służy do dania odpoczynku rękom a do zwisu przy krótkotrwałym przejściu na krótką. To zawieszenie jest dobrze zaprojektowane jeśli założymy, że miejsce repliki jest w rękach użytkownika a nie "na ramieniu". Quote Link to post Share on other sites
Oshii9 Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Ja mam trzy punktowe wykonane przez Qbona, szczerze- nie zamieniłbym go na nic innego, super wygodne. W razie potrzeby (przy CQB) służy jako "prawie" bungee, reguluje się to też szybko. Ale to zawieszenie i mnie zaciekawiło, może jednak kitajcy się choć troszkę postarali przy nim i faktycznie zda egzamin...chyba zainwestuję na próbę po nowym roku. Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted December 24, 2010 Author Report Share Posted December 24, 2010 Dla mnie było mega to nie wygodne, ale ja preferuję szerokie zawieszania. Jeśli Ci zależy na funkcji przepinania z 1 do 2 pkt spójrz na inne pasy na rynku oferujące tą opcję, są o wiele ciekawsze. Jestem otwarty na propozyce szukałem czegoś innego ale niestety nie znalazłem więc jak masz jakieś propozuje konkretnej firmy żebym mógł poszukać albo jakiś link to porosze Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Vickers Combat Sling Do tego magpul ASAP i masz świetne zawieszenie, używam opcji 2 punktu, czasami zdarzy mi się zrobić 1 punkt. W opcji 2 punktowej, przy zwiększeniu luzy na taśmie, można spokojnie zmieniać ramiona do strzału. Jak odwiedzisz pasmanterię, to jesteś sam w stanie zrobić takie zawieszenie za około 20-30zł, ja tak zrobiłem, używam już ponad rok i jestem bardzo zadowolony. Jedyne co muszę z czasem zmienić to dać szerszy pasek na odcinku, który jest na plecach. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Jeśli chodzi o kopię magpula to jest bardzo dobrze wykonana. Tylko własnie farba zchodzi, ale mi to nie przeszkadza. Nic sie nie wypina. W miare wygodne. Nie obciąża aż tak jakpoprzednie zawieszenie jakie miałem (jakiś pasek 2 punktowy). pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts