bzyk36 Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Witam. Przekopując forum nie znalazłem konkretnie tego tematu, więc jestem zmuszony założyć własny. Problem mój polega na tym, że potrzebuję baterii do ww. repliki. Tutaj zwracam się o pomoc do starszych kolegów-forumowiczów- jaką baterię polecacie? (chciałem zamówić Firefoxa, ale... cóż, opinie co do tej batki nie są pochlebne). Przedział cenowy, w jakim się mogę zmieścić to +/- 60-100 zł. Obojętnie, czy będzie to 1100 mAh, czy 1400 mAh (nie jestem jakimś wielkim maniakiem, nie zależy mi na "mega" szybkostrzelności, ważne żeby Gieta znowu strzelała ;) ). Chodzi mi głównie o to, żeby nie wywalić niepotrzebnie 80 zł, żeby potem podziwiać jak bateria wybucha/ pali się/ po prostu nie działa. Przeglądałem ofertę SpecShopu, ale nie jestem pewien którą baterię wybrać. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_9_6v/akumulator_ni-mh_9_6v_1500mah_typ_mini_firefox-846.html Jak do G36 to FireFox będzie OK. Quote Link to post Share on other sites
bzyk36 Posted December 26, 2010 Author Report Share Posted December 26, 2010 Hm... A jak to wygląda z awaryjnością? Bo co jest wzmianka o Firefox'ie, to albo że "szajs, kopie się", albo "wspaniała bateria, wszystko gra". Zależy jak się trafi? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Tak. Możesz trafić na baterię która będzie w miarę trzymać parametry, możesz trafić na kompletny szmelc, który padnie po kilku ładowaniach. W każdym razie w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz, no chyba, że lipo jak masz ładowarkę. W ogóle ładowarka mikroprocesorowa pozwoli pakietowi dłużej pożyć. Quote Link to post Share on other sites
bzyk36 Posted December 26, 2010 Author Report Share Posted December 26, 2010 Ok. Dzięki za odp. Zamówiłem FIREFOX'a z taiwana, do tego ładowarkę mikroprocesorową. Teraz tylko mieć nadzieję, że wszystko będzie ok. Dziękuję za pomoc, w sumie, to można zamknąć temat. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Heh... a widzisz, poszukałbyś jakiegoś lipolka z Turnigy i do tego jakąś ładowarkę do pakietów lipo i zapłaciłbyś jakieś 120-150 zł... Przykład: -turnigy 7,4v 1600mAh 20c cena jakieś 50-60 zł (mogę załatwić :P) -ładowarka do dosłownie każdego rodzaju pakietu... lepsza od tej mikroprocesorowej oferowanej na taiwanie...109zł http://allegro.pl/ladowarka-hkc6-lipo-life-nicd-nimh-6a-gwar-ins-pl-i1379578530.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts