dredkillaz1 Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 witam chciałbym prosić o pomoc dotyczącej mojej repliki . Mam ak 47 firmy arsenał SRL 105 i chciałbym wymienić z plastikowego gearboxa (chiński) na metalowy gearbox v3 firmy cyma http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-319-Kompletny-Gearbox-v-3.html . Dokupić także komorę hop up http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-277-Komora-HopUp-do-AK.html , i gumkę hop up http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-840-Gumka-HopUp-40-Degree-Niebieski-280-350-FPS.html. Czy jest taka możliwość na wmontowanie tych części do tej repliki? proszę o pomoc . Z góry dziękuje za odp. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 1. To nie jest sklep 2. Kup w komisie używaną cymę 0.28 (lub 0.31 - to to samo, tylko inne body) Można dostać za 250zł. Zdecydowanie bardziej opłacalna inwestycja. Quote Link to post Share on other sites
dredkillaz1 Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 1.Pierwszy raz słysze żeby cyma 0.31 kosztowała używana w komisie 250 zł 2.Wiem że to nie jest sklep Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 daj link do tej repliki.... jeśli dobrze pamiętam, to jest "for kids version" czy jakoś tak, ma chyba 250 fps i waży kilogram? Ktoś mi kiedyś na allegro to pokazywał :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/89057 Quote Link to post Share on other sites
dredkillaz1 Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 Dzięki za pomoc ale coś takiego mnie nie interesuje chciałbym dostać odp na moje pierwsze pytanie . Ja juz wole używanych rzeczy nie kupować bo raz kupiłem uzywane psp i po 1 dniu nie działało i nie było gwarancji ani wymiany 500 zł do błota. nie chce mieć znów takiego przypadku . http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=7985 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Ale drogo na tym specu. Na allegro stoją po 130. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 (edited) To dołóż stówę i kup nówkę u Krakmana. Dałbyś zresztą jakiegoś linka do tego twojego "ak", bo jakoś nie mogę dziada zgoglować... Jak kupiłeś używane PSP, nie działało i nic z tym nie zrobiłeś... to masz problem. Poczytaj sobie to: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/19494-prawa-klientow/ Edited December 27, 2010 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Ja kupiłem Cm.031C ale używanego na części za 250 zł :) i w dodatku działający . Wystarczy dobrze poszukać na allegro wszystko kupisz . Quote Link to post Share on other sites
dredkillaz1 Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 a co do psp to nic sie z tym nie dało zrobić rodzice wydzwaniali i nie poszło nic z tym zrobić żadnego kontaktu Jeszcze sie zastanowie nad tym co mi powiedzieliscie .Acha i pytam sie 3 raz czy jest możliwość wmontowania tych częsci ? prosze odpowiedzcie bo nie chce powtarzać tego 4 raz ok? Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 daj zdjęcie wnętrza, to Ci każdy odpowie :) zdejmij pokrywę zamka :) Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Tylko uważaj, żeby plastik fantastik nie popękał... Ten karabin ma w ogóle lufę wewętrzną? Wygląda mi to na rebrandowanego cm022 cymy, a takie mieliśmy w teamie 3, no i w żadnym nie było żadnej, nawet najgorszej metalowej rurki. Podpinam się pod wyżej wymienione rady - kupić używanego cm028/031 i najwyżej naprawić to, co nie działa. Quote Link to post Share on other sites
dredkillaz1 Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 (edited) file:///C:/Documents%20and%20Settings/Bluszcz%20Krzysztof/Moje%20dokumenty/Moje%20obrazy/Bartek/Mjgam.jpg sorki za jakosc zdj z fona :/ i co da sie wymienic na gearboxa v3? acha jakby co ma lufe wewnętrzną z metalu Edited December 28, 2010 by dredkillaz1 Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Super podlinkowales zdjecie ;p Bawienie sie w wymiane gearboxa do plastika ... moze jak masz duzo doswiadczenia w tuningu to jest sens. Roznice 1 mm w asg to bardzo duze roznice. Nieduza nieszczelnosc i masz 200 fps na wyjsciu zamiast 350. Pozatym kwestia mocowania gearboxa do body, oraz czy body wytrzyma. Dobrze ci radza zeby kupic nowa replike. Quote Link to post Share on other sites
dredkillaz1 Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 heh no nie, tylko że ja wprowadziłem błedne dane :P. Jeszcze sie zastanowie a jakbym zmienił body na metal to miało by to jakiś sens ? czy znów inne częsci by niewytrzymały ? może to zabrzmi głupio ale specjalnie kupiłem plastika żeby pobawić sie w majster klepke ^^ tak jak z motorkami :D Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 To trzeba bylo kupic normalna replike a nie tania podrobke. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Nie lepiej kupić nową broń , albo chociaż jak już tak chcesz z tym GB to kup nowego u krakmanów jest za 259 zł chyba od CM.o48s albo jakoś tak , nie wiem sam zobacz . :) Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 (edited) Nie ma sensu tak przerabiać tej repliki. Jak byś chciał się w to bawić, to wydałbyś więcej na tę plasticzną replikę (aby wyciągnęła te 350fps)niż na nówkę cyme cm.03xx P.S Wątpię aby w ogóle dało radę wstawić normalny gearbox to tego plastika, tak aby normalnie strzelało. Edited December 28, 2010 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 kup sb cymkę jakąś za 300 - 400 zł i wtedy kombinuj . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts