Reset Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Witam, spotkało mnie takie coś: Moje pytanie - czy przez takie uszkodzenie tulei pod anti-reversal GB jest do wymiany ? Przy okazji padł mi tłok. A stoję przed zakupem nowej repliki. Cenę nowego tłoka zniosę, ale zakup nowego GB nie - a nie chce kupić tłok, a później się okaże, że nie chodzi GB jak należy i mieć bezsensu wydaną kasę. Za wszelką pomoc, dzięki z góry. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Ostatecznie mozesz wywiercić otwory i dac dłuższy sworzeń zatrzasku - przypadek totalnie ostateczny. Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 dac dłuższy sworzeń zatrzasku - przypadek totalnie ostateczny. Tego za bardzo nie rozumie... Jeśli zrobię otwór to a-r mi zejdzie niżej i nie będzie się trzymał po drugiej stronie. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Wywiercić dziurkę i wziąć pin co jest na AR, go zbić (niedobry AR - nununu!), dać dłuższy. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Usunąć ślady po gnieździe na AR, wywiercić, dać dłuższy pin i od spodu tulejkę taką jak na zębatce tłokowej. Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 a ja się podczepie do tematu. Podczas rozbierania gearboxa v2 wyjąłem Antireversal i teraz mam problem z tą sprężynką która znajdowała się pod nim. mianowicie mam ją ale nie wiem jak ją umieścić. w które miejsca wsadzić końcówki Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 na zdjęciach Reseta masz taki otworek z pękniętym "kołnierzem" w ten otwór musisz wsadzić jedną z nóżek AR (tą krótszą). Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 nóżkę wiem gdzie wsadzić. ale pod AR jest taki drucik. na dwóch końcach jest inaczej zakrzywiony. jeden do dołu a drugi tak bokiem. i jego trzeba jakoś zaczepić o coś. i tego nie wiem Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) Więc tak: Na 1 zdjęciu Reseta po prawo od tego otworu masz taką wystającą "wysepkę" przez, która idzie śruba po zamknięciu GB. O ten element opierasz krótszą nóżkę sprężynki. Na przykładzie 1 zdjęcia, krótszą nóżkę musisz wcisnąć w przestrzeń pomiędzy kołnierze od otworu AR a tą "wysepką". Samą sprężynę mocujesz na krótszej nóżce AR i drugi koniec sprężynki opierasz na AR. Edit: sprężynke na AR załóż tak jak na tym zdjęciu: http://www.airsoftparts.ca/store2/images/modify-anti-reversal-latch-v2v3.jpg Potem zahacz ją w tą przestrzeń co przed chwila opisałem. Edited December 29, 2010 by dobry_mudzyn_z_afryka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts