denvey Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Na ebairsofcie zauważyłem nowego chesta od TMC, a mianowicie kopię RACKminus BFG http://www.ebairsoft.com/weight-improving-chest-p-7217.html . Jak myślicie, materiał to laminat ryżu z psią kupą, czy to może być coś sensownego?; ) Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted June 22, 2014 Report Share Posted June 22, 2014 Sory za odgrzanie ale mam pytanie odnośnie tego jak się sprawuje kopia JPC w AOR1 od TMC w mega ciężkich warunkach ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 TMC to ogólnie przejściówka między acm a flyem. Jakość wykonania bardziej podobna do acm - pełno odstających nitek, krzywe przeszycia też się zdarzają (przynajmniej w moim egzemplarzu). Różni się tylko w sumie materiałem. Jak ktoś musi mieć konkretnie ten model np 6094 to może być ale jak Ci bardziej na wytrzymałości zależy to polecam dozbierać do flyea lub np. zagaić do Bombla - szyje wytrzymałe, porządne oporządzenie ;) Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 A jak z jakością ich pojemników na wodę ? Opłaca się wydawać 60zł czy szukać czegoś innego, ew. iść do sportowego sklepu i tam się zaopatrzyć ? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 W tej cenie można kupić nowego Camelbaka. Quote Link to post Share on other sites
MayheEM Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 (edited) Ma ktoś może plecak hydratacyjny MBSS ich produkcji? Jak z jakością i wytrzymałością plecaka i samego wkładu hydratacyjnego? Z tego co widzę jest tutaj tylko jedna opinia co prawda negatywna ale z przed prawie 3 lat więc może coś się w tej kwestii zmieniło. Chciałem kupić ten sam plecak tylko od Flyye ale w Polsce jest niestety nie do dostania. Czy poprawiło się coś jeżeli chodzi o ich odcień olive drab? I najważniejsze czy warto wydać na niego 183 zł? Dostałem propozycję uszycia podobnego plecaka od użytkownika bombelsars lecz posiada tylko cordure w kolorze ranger green a cały szpej mam w olive drab. To byłby mój ostatni zakup jeżeli chodzi o kamizelkę więc chciałbym utrzymać to wszystko w jednym kolorze. Edited July 1, 2014 by MayheEM Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Tzn. że słabo szukasz jeśli chodzi o krawców którzy posiadają towar z którego mogą uszyć , w kolorze który cieszy oko :icon_neutral2: Quote Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 (edited) Witam! Mam kamizelkę Plate Carrier 6094 od TMC. Co zrobić żeby tak nie podskakiwała podczas biegania? Edited September 11, 2014 by Kormi24 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Ciaśniej zapiąć? Quote Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 A może to wina tych ,,poduszek" na ramionach które widać na tym zdjęciu. Bo kamizelkę mam zapiętą ciasno. Są dość sztywne, przez co kamizelka nie dokładnie przylega do klatki piersiowej. Mam ją od niedawna, więc powinny się dopasować z czasem. http://img3.redwolfairsoft.com/upload/product/img/TMC1211-1L.jpg Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Płytę masz? Kopia? Oryginał? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Kilka dni temu dojechały do mnie szpargały TMC w ich Khaki. Teraz muszę dokupić sobie pas, żeby nosić na nim kilka cargo z zaopatrzeniem drugiej potrzeby. Biorę pt-2, ale potrzebuję pomocy. Patrząc na załączone real photo, jaki kolor Miwo uważacie za najbardziej zbilżony do tego Khaki TMC? Paczyłem kolory w galerii Miwo, ale te znowu na fotach z recenzji wyglądają inaczej niż w próbnikach :/ http://airsoftphotos.net/album/photo/515579 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Kieruj się raczej próbnikiem (jeżeli masz aktualną paletę ich materiałów) - wzrok Cię na żywo nie oszuka, jeśli próbka będzie pasowała do kamizelki to jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Hmm, próbnik rozumiem jako zdjęcia w ich galerii, a nie jako taką fizyczną szmatkę zszytą z ich cordury, którą mogę przymierzyć do szpeju. Posiadam ich PT-3 w CB i nijak się to ma do koloru ze strony (Praszka). Według próbnika online (Lubiniec) najbardziej odpowiada temu zielony poliamid z taśm, a jakakolwiek cordura średnio :teethh: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 To poproś MIWO o fizyczne próbki materiału. Porównywanie do zdjęć na ich stronie -> :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Skoro jest taka możliwość, to będzie to najlepsze wyjście. Quote Link to post Share on other sites
Ufol86 Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 ktoś miał doświadczenie z tymi ładownicami https://www.frogtac.pl/Taktyczna-akcesoria-313/Ladownice-335/Do-magazynkow/Ladownica-z-elastyczna-fixacja-Multicam od TMC? Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Skoro jest taka możliwość, to będzie to najlepsze wyjście. Miwo w ogóle nie ma pojęcia co to jest KHAKI. Biorąc u nich kolor Khaki bierzesz jakieś oliwkowo podobne coś. Tak samo biorąc u nich szpej "zgodny z systemem MOLLE" otrzymujemy coś co nie jest z nim zgodne :) Najbardziej zbliżony do Khaki MJK na Miwo wydaje się Coyote Brown, ale nie polecam w ogóle brać, jeżeli zależy Ci na dokładnej kolorystyce. Co do TMC, to mam u siebie aktualnie LBT 6094 w AOR1 i, pomijając kolorystykę, bo nie jestem znawcą AORów i nie wiem czy kolor się zgadza, to jestem całkowicie na TAK. Taśmy sztywne, konkretne, szycie bardzo dobre. Nic nie jest krzywo. MOLLE trzyma wymiary (1' między taśmami i 1,5' komórki), rzepy mocne, jak i samo szycie rzepów bardzo dobre. Konkretna robota. Ja ze swojej strony Polecam TMC jak najbardziej. Nie wgłebiałem się w temat oryginalności Cordury, której TMC używa, ale wierzcie mi różnicy raczej nie odczujemy w ASG. Jedynym minusem TMC jest to, że czasami repliki (w sensie kopie szpeju) mają odstępstwa od oryginału (głównie zdarza się to w chestach LBT), ale dla wymagającej osoby, której chce się np. wymienić klamry na oryginały w odpowiednim kolorze to nie problem. Zdecydowanie bardziej opłacalne od Flyyee. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 (edited) Akurat AOR1 od TMC to dramat jeśli chodzi o kolory, podobnie jak w Emersonie. Natomiast MC podrabiają nawet nawet. Edited March 20, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted August 29, 2015 Report Share Posted August 29, 2015 (edited) Saperka. Nie powiem, zaskoczyło mnie to. KLIK Nie mogę edytować, więc będzie post pod postem. Dzisiaj dostałem moje kopie spodni combat w mc tropic i po wstępnych oględzinach mogę stwierdzić jedno - TMC poszło w górę z jakością. ZERO luźnych nitek, proste, schludne szycie (wytrzymałość oceni się później), materiał z którego wykonano spodnie to 65/35 poliester/bawełna i tutaj spodziewałem się typowej, chińskiej sztywności, a tymczasem ciuch jest miły w dotyku, nie jest śliski, nie widać tutaj tak tej kratki ripstopowej jak w combatach w zwykłym multicamie, czy u Emersona. Materiał też nie jest gruby - nie mam pod ręką, żeby porównać ale jest bardzo podobny jak w wz 2010 w wersji letniej. Spodnie wg danych producenta są pokryte teflonem - tutaj też zmiana, bo u Emersona tę powłokę było od razu czuć w dotyku, w MC Tropic tego nie uświadczysz. Znowuż będę sięgał do wrażeń w pamięci, ale także materiał "strechowy" wydaje się cieńszy niż ten, który miałem okazje ujrzeć w wersji ze zwykłym multicamem. Co do rozmiaru: noszę medium regular, zamówiłem L/R i lezą jak ulał. Edited February 25, 2017 by szmerglu Quote Link to post Share on other sites
trubal Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 Hej! Odgrzewam temat: ktoś w ostatnim czasie kupował jakieś ciuchy od nich? Jakoś cały czas ok, jak @Remington napisał? @Remington: wytrzymały ci te spodnie do dzisiaj? Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Poszły na sprzedaż, bo niedługo po kupnie przestały na mnie pasować :D Także musisz szukać opinii innych użytkowników. Sądząc po tym jak szybko się wyprzedają na GF i jak często widać je na airsoftphotos to są popularnym produktem. No kamuflaż daje radę. Quote Link to post Share on other sites
trubal Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Ok, dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted February 28, 2017 Report Share Posted February 28, 2017 fap fap ;) Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted April 4, 2019 Report Share Posted April 4, 2019 Ktoś zna inny sklepik ze szpejem od TMC? W762 od dawna ma pustki w multicamie, na Evike mają horrendalne koszty wysyłki. Zależy mi najbardziej na JPC w multicamie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts