Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kupno repliki do 350 PLN

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie już w 2011 roku.

Zwracam się o pomoc do wszystkich użytkowników tego forum a zatem: Chciałbym kupić broń(czyt. replike broni ASG) . Mam do przeznaczenia 300-350 złotych. Interesowała by mnie replika zbudowana z metalu (GB metalowy mile widziany). Chciałbym aby broń miała około 350 FPS oraz była dość celna. Wolałbym coś dłuższego typu (M4A1 itd). Broń może być używana, lecz w zadbanym stanie. Z góry dziękuję i proszę o szybkie udzielenie odpowiedzi;)

Pozdrawiam Szymon!

...jakieś okulary ochronne.

NIE jakieś okulary ochronne tylko porządne :) oczu nie wymienisz. Polecam UVEX,I-VO są w miarę tanie i gustowne, a co najważniejsze ochronią twoje oczy od kompozytu xD

A co do tematu w tym przedziale cenowym to tylko cm.028 jeżeli chcesz coś dłuższego, lecz za tą cenę możesz kupić Berettę M9 z blow back choć używane jej jako broni głównej mija się z celem.

Te cymy są wysokiej jakości jak na chinole, mają metalowy gear box, ok 330 fps, przy dobrym wietrze 350 xD.

Kupisz dobrą gumkę HU, zrobisz teflonfix i będziesz zadowolony :)

Edited by leksi0r

Jako okularki ochronne wystarczą zwykłe okulary z czarną, regulowaną oprawką z castoramy (ok. 10zł), nie trzeba kupować jakiś super hiper power gogles uvex bolle god mode za 200zł by mieć dobrą ochronę oczu ;) Sam biegam w takich okularkach, testowałem je strzałem z dragunova A&K 500fps i zero uszkodzeń ;) Serie z replik 450fps też spokojnie wytrzymują.

W tej cenie tylko cm.028 jako nowa replika, ceny replik typu M4 zaczynają się od 600zł (nowe). Jeśli jesteś w stanie dozbierać jeszcze te 150 zł to moge ci polecić G36c JG, bardzo dobra replika na początek :)

ja jednak wole wydać troche więcej pieniędzy na ochrone oczu niż te 10 zł a mieć pewność, że w przyszłości nie będę czytał palcem ale dobra ;pp

Pamiętajcie, przezorny zawsze ubezpieczony

UVEX nie są super hiper za 200zł a spełniają role, te co podał hokager są dobre, polecam je (posiadają filtr UV, anty fog, i co najważniejsze nie spadną Ci z twarzy bo są na sznurku.)

Jako okularki ochronne wystarczą zwykłe okulary z czarną, regulowaną oprawką z castoramy (ok. 10zł), nie trzeba kupować jakiś super hiper power gogles uvex bolle god mode za 200zł by mieć dobrą ochronę oczu ;) Sam biegam w takich okularkach, testowałem je strzałem z dragunova A&K 500fps i zero uszkodzeń ;) Serie z replik 450fps też spokojnie wytrzymują.

Wiesz, ja też kiedyś latałem w okularkach z zestawu z repliką. I niby było wszystko ok, działały. Kiedy je wymieniłem to tak dla testu jeszcze raz strzeliłem z mojej eMki (ok. 390 fps) z odległości 5m. Trafiłem w łączenie. Okulary złamały się w pół. Dlatego ja NIGDY nie założę już nic tańszego od Uvex i-vo, które swoją drogą są świetne. Co z tego, że wytrzymuje strzał z SWD (na forum jest temat o tym, że tak się powinno pisać, w końcu to Polska), skoro możesz mieć pecha i oberwać w łączenie? Polecam również porządne gogle - tam nie ma takich problemów ;) Osobiście posiadam Bolle x800, brat ma x500. Oba modele są wyśmienite, no ale cóż - drogie. Nie powiedziałeś też nic o tym, jak parują te okularki, a to też bardzo ważne. W renomowanej ochronie oczu zazwyczaj ten problem jest znikomy.

Podsumowując: Ja bym chuchał na zimne i kupił uvexy, a najlepiej coś jeszcze droższego.

Edited by Shim
  • 1 month later...

W tej cenie tylko cm.028 jako nowa replika, ceny replik typu M4 zaczynają się od 600zł (nowe). Jeśli jesteś w stanie dozbierać jeszcze te 150 zł to moge ci polecić G36c JG, bardzo dobra replika na początek :)

Ktoś może trafić na bardziej felerny egzemplarz "okularów za dychę" niż ty. Nie są wykonane z materiałów przystosowanych do ochrony przed małymi, rozpędzonymi obiektami (chociaż są wyjątki). Moim zdaniem najlepsze gogle to bolle x800. z kolegami ściągneliśmy przedwczoraj ze zbrojowni i testowaliśmy z przyłożenia snajperą 410fps, nie ma nawet ryski. Serie z replik cm.028 i cm.031 też wytrzymują bez problemu. Ładnie przylegają do twarzy i nie mieliśmy problemów z parowaniem.

a co do karabinu do emki raczej w w tym przedziale nie znajdziesz, chyba że w promocji jakiegoś uda ci sie znaleźć. jak troche dozbierasz to możesz g3 albo g36 od jg kupić poniżej 500zł a tak to kałachy od cymki.

Dipzip ile razy już to piszę?!!?!?!? Nic nowego ani ciekawego nie wnosisz a piszesz i dogadujesz żeby nabijać sobie posty.

To już nie pierwszy raz. Proszę moda lub admina o upomnienie dla niego lub BANA, niewiem dlaczego ale posty mu się nie dodają więc pisze nachalnie aby nabić!!!

Do tematu.

M4 tanio nie znajdziesz. Kup cm.028, co do ochrony oczu to ja bardziej preferuję gogle a mianowicie Ess'y.

A jak chcesz okulary to koledzy wyżej już napisali.