Ghost10 Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Siema, chciałbym wsadzić stockową sprężynę do mojego m4 p&j (wcześniej miałem słabszą), i teraz nie wiem czy samemu rozkładać gearbox (nigdy tego nie robiłem, tylko w plastikowym aeg, kiedyś), albo gdzieś wysłać ,pisałem do taiwanguna i napisali że wymiana kosztuje 50 zł...Więc nie wiem czy rozkładać samemu, czy może wysłać gdzie indziej. Jeszcze jedno jak wyciągam gearbox to tam trzeba odczepić silnik prawda? jak to zrobić, czy to trudne? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Są na forum poradniki jak to czynić. Poza tym jak już wymieniasz sprezynę to pasowałoby wypodkładkować dobrze giwerę, przesmarować jak należy i czym należy i ogólnie doprowadzić do ludzkiego stanu. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 3, 2011 Author Report Share Posted January 3, 2011 Hmmm, więc nie jest to takie trudne? Po prostu włoże sprężynę, nie trzeba jakoś specyficznie jej ułożyć? Możecie podać jakiś link gdzie jest rozkładany m4 lub m16 z p&j? Nie wiem właśnie jak to jest z tym silnikiem itd. Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 http://www.mechbox.com/m4m16/m733-disassembly.html Sprawdzone na G&P i A&K, więc i z PJ nie powinno być problemów. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 PJ = A&K z oznaczeniami PeJota. Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Dasz rade jak będziesz uważał, stosuj się do poradników a będzie dobrze. Ja rozłożyłem i złożyłem.... a działa :D Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 3, 2011 Author Report Share Posted January 3, 2011 (edited) Więc za 2 miesiące do boju ( kończy mi się gwarancja) :biggrin: Dzięki Edited January 3, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 3, 2011 Author Report Share Posted January 3, 2011 Sory że post pod postem ale nie moge edytować, czy w 4:28 min, tego filmu: http://www.mechbox.com/m4m16/m733-disassembly.html jakoś się trudno robi, wyciąga te kabelki z silnika? Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Jeżeli nie jesteś upośledzony manualnie... BTW: Czy jeżeli podczas podcierania się papier mi się przerwie to będę miał brudne palce?:bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 (edited) Czy jeżeli podczas podcierania się papier mi się przerwie to będę miał brudne palce? Jeżeli masz palce zwinne niczym ninjy, to szybko umykniesz nimi na bok, opierając je o pośladek i zatrzymasz ich ruch niejednostajnie przyspieszony w kierunku wiadomo czego! :hahaha: A tak na temat... Wyciąganie kabli z silnika to najprostsza rzecz :bialaflaga: Są tam takie fajne dwie "złączki", mówiąc łopatologicznie, które po prostu wyciągasz. A gość robił kombinerkami, żeby było wygodniej, bo wepchnąć tam palce nie jest łatwo... Edited January 3, 2011 by Kiekos Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Wybacz Bojeq, ale jeśli nie wiesz jak wyciągnąć gearbox z repliki a po obejrzeniu filmu instruktażowego pytasz jak wyciągnąć kable (mimo że widać że wystarczy delikatnie pociągnąć szczypcami) to lepiej się za to nie bierz. A to że po ktoś się bierze, rozłoży złoży i działa nie znaczy jeszcze, że replika jest złożona poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 (edited) Dzięki za odpowiedź i pomoc. Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj: Chcę kupić okulary które wytrzymają 500fps, do 40zł. Tu propozycje: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=2485&name=Okulary_ochronne_-_Bolle_Super_Nylsun_SNPG_-_Przeciwsloneczne http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=2488&name=Okulary_ochronne_-_Bolle_Viper_CF_-_Przeciwsloneczne Edited January 4, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
Sting Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Jeśli zdobędziesz jeszcze 5 zł, to bierz te :P UVEX i-vo Spokojnie przetrzymają 600fps i do tego nie parują w ogóle (a każde inne tak). Mam je już 1.5 roku i nawet się nie porysowały, a nierzadko miały ku temu okazję. Pozdrawiam, Sting Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Moje uvexy I-VO parują jak noszę kominiarkę jednootworową, jak wszystko inne (ale kopie Bolli X-800 już nie) Quote Link to post Share on other sites
Pik Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Mnie tam parują jak każde inne. Gdzieś na tym forum jest o tym temat, jak się tematu ustrzec. Najgorsze jest to, że to działa. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 (edited) Hmmm...Sting ciekawe kiedy będą dostępne :) Możecie zapodać inne bo te podane są niedostępne. Edited January 4, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 (edited) bezbarwne przyciemniane żółte Następnym razem wejdź w zakładkę sklepy i sam łaskawie poszukaj bo nikt ci pod nos nie będzie dawał wszystkiego na tacy. Edited January 4, 2011 by migeron Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Major, ja o to nie pytałem tylko dawałem odpowiedź :) (chyba, że tam jest jakiś ukryty przekaz, to przepraszam) Ghost - kup lepiej uvexy z allegro wychodzą taniej niż ze specshopu. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 (edited) Ok, dzięki. Mogą być te? Wytrzymią na pewno do 500fps? (wole się upewnić dwa razy) http://allegro.pl/okulary-ochronne-uvex-i-vo-9160-275-super-jakosc-i1394917872.html lub: http://allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-uvex-x-one-9170-006-i1381509431.html Edited January 4, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 (edited) Major, ja o to nie pytałem tylko dawałem odpowiedź :) (chyba, że tam jest jakiś ukryty przekaz, to przepraszam) Ghost - kup lepiej uvexy z allegro wychodzą taniej niż ze specshopu. Cholera, sorry wielkie, nie wiem jakim cudem napisałem zły nick :icon_eek: Miało być Ghost :sciana: :icon_rolleyes: Edited January 4, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 ok rozumie biore te drugie Quote Link to post Share on other sites
Sting Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Ghost10 - Uvex'y i-vo na pewno wytrzyMAJĄ ;) Testowane niejednokrotnie :D Quote Link to post Share on other sites
mapajo Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Interesują mnie sprawy dotyczące składania gearbox'a PJ: 1. Czy zębatki i tłok muszą być podczas składania ułożone w konkretnym ustawieniu? (próby zachowania obu ułożeń niweczę przy montażu sprężyny) 2. Czy Ktoś dysponuje zdjęciem wnętrza gearbox'a PJ, a zwłaszcza ustawienia zatrzasku antireversal? Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Sory za odkopywanie tematu ale mam pytanie czy jeśli nie włożę anti-versala to co się zmieni opłaca się? Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 (edited) Jest pare możliwości. Naistotniejsze jest jednak to, żebyś tego AR mimo wszystko wstawil, bo po to tam jest - żeby był i żeby spełniał swoje zadanie. Nie opłaca się go usuwac. P.S. A za odkopanie tego tematu należy Ci się złoty kilof i medal z kartofla :) Edited December 4, 2011 by Wiśnia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts