Fidel64 Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Witam. Poszukuję jakiegoś chwytu przedniego którego nie zakłada się na ris a np. wkręca, zakręca, przykręca itd. Chodzi ogólnie o to że mam chwyt z tworzywa w który chciałbym wpasować rączkę taktyczną ( poprzez wywiercenia otworka ) Chodzi mniej więcej o coś takiego Ale ten ani nie jest konkretny ( pusty w środku?!! ) ani nie jest tani ( jak na takie byle co) ani przykręcenie tego nie byłoby zbyt stabilne ( raptem jedna śrubka ) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 raptem jedna sruba plus blaszka któa nachodzi na dwa kołki. wiec jest stabilne, poza tym to jest firmy magpul a nie chung bang bong czy inny blow job i dedykowane jest do chwytów moe magpulla. Poza tym jak był pełny w srodku to wazył by ciut dużo, nie uważasz? Quote Link to post Share on other sites
Fidel64 Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 (edited) Nie uważam - przy replice ważącej 7 kg wole chwyt pewnie leżący w dłoni. Do tego nie jestem przekonany. Bardziej chyba jednak od pustości przeszkadza mi jednak to że ta dziura nie jest czymś zatkana :) Edited January 4, 2011 by Fidel64 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 (edited) Kolego, Ty chyba nie rozumiesz jednego - to jest Magpul, stworzony do broni ostrej i do wykorzystania w warunkach bojowych a nie na niedzielne jebanki do strzelania z plujki na plastikowe kulki, i śmiem twierdzić, że jest wytrzymalszy i przeżyje dłużej niż KAŻDY chwyt produkowany do ASG. Edited January 4, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 niech kupi chiński świecący się plastikowy - też pusty w środku, ale konkretny, bo ma zaślepkę, super stabilny (jedną śrubeczką stabilizowany w pionie), kosztuje 30 zł i w ogóle super. Chińczyk jednak zna się trochę na rzeczy, a nie jakieś syjońskie magpule... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 (edited) Tylko ten Magpul'a jest montowany do frontu MOA. Dokręć sobie RIS'a i nie marudź. Jeśli Twoja replika waży 7kg to masz inne problemy. Edited January 4, 2011 by AnR Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 raptem jedna sruba plus blaszka któa nachodzi na dwa kołki. wiec jest stabilne, poza tym to jest firmy magpul a nie chung bang bong czy inny blow job i dedykowane jest do chwytów moe magpulla. Poza tym jak był pełny w srodku to wazył by ciut dużo, nie uważasz? To nie jest Magpull tylko Magpul, więc również się odmienia na Magpul. Porządnie zrobiony RIS nie ma Ci prawa odpaść, chyba, że razem z połową repliki :hahaha:. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Fidel64 Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 (edited) Dobra, widzę że najwyraźniej źle zadałem pytanie w pierwszym poście - nie powinienem pytać "czy istnieją..." tylko "dlaczego ten magpul jest taki dobry" ... :| Proszę aby osoby udzielające mi "rad" o czytanie ze zrozumieniem... Edited January 4, 2011 by Fidel64 Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Fidel, napisz jaką masz replikę. Być może istnieje jakiś dedykowany chwyt do niej lub da się coś zamontować niekoniecznie wiercąc dziurę. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Do tego, ten chwyt nie jest "pełno wymiarowy". Trzymasz tą swoją replikę 7kg jak Travis albo Costa? Albo Lambe? Albo jak teraz 99% ludzi w biznesie? Quote Link to post Share on other sites
Fidel64 Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 Dobra. Pomyślałem , zaplanowałem i zrobiłem na odwrót - tak jak radził AnR - zamiast dokręcać rączkę zamontowałem ris do chwytu i do ris'a założyłem rączkę. Na razie jest to byle jaka ale kupie coś lepszego. Dzięki za info. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Bo ja zawsze dobrze radze. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts