Lochu Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Miał ktoś okazję korzystać z tej oto maski:? http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/stalowa_maska_ochronna-black_acm-2408.html Wygląda dobrze, ale czy wytrzyma 420fps? Może ktoś testował? jest wygodna? Proszę o odpowiedzi posiadaczy. Na forum nie znalazłem żadnych inf. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Wytrzyma ponad 420 fps , maska fajnie zrobiona wykonana , mój kolega ma taką i bardzo poleca :) Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 Ok, czekam na więcej odpowiedzi;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Wytrzyma 420 fps na spokojnie. Tyle że jest nieco niewygodna. Pojedyńczy pasek do mocowania ściąga maskę do góry w kierunku okularów. Aby to wyeliminować trzeba albo dołożyć drugą taśmę mocowania albo nośić krótko ściete włosy (bo nanich nie będzie się pojedyńczy pasek ślizgał) Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 Maskę będę przeznaczał do CQB i mam takie gogle jak zdjęcia z aukcji maski, mam nadzieję że się jakoś dopasuje bo na tych fotach z taiwanu to najlepiej nie wygląda, mam jeszcze advancery v12 może będą lepiej pasowały, a jak nie to w najbliższym czasie kupię okulary. Ok wytrzymałość dobra ale czy maska nie naciska za bardzo na nos? (fotki taiwan) Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Bez najmniejszego problemu dasz radę ją dopasować. Ja posiadam dość duży nos i po pięciu minutach miałem ładnie dopasowaną. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 Ok, dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Kardan Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Maska jest bardzo wygodna ! Co do paska, to jest on przymocowany do maski na miękkszej stronie rzepu więc jakby ktoś chciał, to wystarczy do szerokiej gumki doszyc rzep i można spokojnie doczepiać. Maska jest wykonana z dobrej stali, moja testowana była na ponad 500fps i dała rade, siatka jest stosunkowo miękka więc można ją dopasować do kształtu twarzy :) Polecam. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 Ok, maski zamówione, długo się nad kolorem zastanawiałem ale myślę że oliv będzie dobry ;D Thx ;) Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted February 16, 2011 Author Report Share Posted February 16, 2011 Odświeżę temat, orientuje się ktoś jak do maski pasują okulary Uvex I-VO ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 do stalkera brass guarda nosiłem I-vo, pasowały. Chińskie maski można także odginać, więc powinno pasować. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted February 16, 2011 Author Report Share Posted February 16, 2011 Maskę już mam jestem z niej zadowolony, ok dzięki mam nadzieję że dopasuję okulary. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Aby nie robić nowego tematu. Czy ktoś miał okazję przetestować tę maskę z goglami Bolle X1000?? Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted February 16, 2011 Author Report Share Posted February 16, 2011 Jak się nie mylę to widziałem fotkę kogoś w masce i bolle X1000 wyglądało dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts