Mp44108 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Jaka jest różnica między tym http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_heavy_weight_gas_pistol_stti-29.html a tym http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_vertical_heavy_weight_gas_pistol_stti-693.html Oprócz Fps i długości ? Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Em, chyba żadna :bialaflaga: :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 FPS jest bardzo podobny w tych replikach, nie powinno się wg mnie sugerować tym oznaczeniem Krakmanów. Za to jest inna różnica - szyna RIS pod lufą w jednym z modeli, która umożliwia późniejsze zamontowanie latarki/celownika laserowego. Dlatego wg mnie lepiej brać wersję z szyną, bo lepiej ją mieć i nie użyć, niż nie mieć i musieć użyć. Quote Link to post Share on other sites
Mp44108 Posted January 9, 2011 Author Report Share Posted January 9, 2011 To tam szyna jest O.o nie widziałem A propo Lepiej kupic tą broń czy np magazynek do Kałacha Quote Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 zawesze szybciej wyciągniesz broń krotką niż wlożysz nowy magazynek i jeszcze nakręcic go musisz pomyśl o tym Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) temat był wałkowany niesamowicie dużą ilośc razy. Oficjalna odpowiedź sklepu oznajmiła, że różnica jest tylko i wyłącznie w budowie zewnętrzej, jedna z nich posiada szynę montażową. Mechanizmy są identyczne. EDIT: uprzedzony, strona mi się źle załadowała i wyświetlił tylko pierwszy post. @marekvip sam zadajesz banalne pytania i próbujesz jeszcze innym doradzac po czym robi się burdel na forum. Jeśli pytasz się o magazynek, to zapewne masz już AK, czyli raczej hi-cap. A jeśli tak, to nakręcenie choc częsciowe raczej będzie trwało krócej niż przeładowanie i będzie mniej kłopotliwe. Raczej wziąłbym pistolet, boczniak jednak często się przydaje (awaria głównej, za mała odległośc od przeciwnika, brak amunicji w głównej) do pytania poniżej: tak. Edited January 9, 2011 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
Mp44108 Posted January 9, 2011 Author Report Share Posted January 9, 2011 Tak marku ale mi chodzi bardziej o mid capa Ta druga co podałem ma szynę tak ? Quote Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 no to pisz odrazu ze mid cap ale moim zdaniem i tak szybciej wyciągniesz broń boczną niz nowy magazynek a pozatym przydaje sie w walce w pomieszczeniach kalach jest troche duzy Zacznij pisać po ludzku, gdybanie zostaw filozofom i najważniejsze - nie doradzaj skoro sam jeszcze ociekasz zieleniną! Szmer. Quote Link to post Share on other sites
aidido Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 ..., za mała odległośc od przeciwnika,... Zawsze można krzyknąć "nie żyjesz"itp. NIe ? Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Zgadza się, jednak jeśli dysponujesz +400 fps'ową repliką, a przeciwnik jest około 15 metrów od Ciebie, mógłby krzyku nie usłyszec, albo nie uznac (w końcu to dalej nie taka mala odległośc), choc możnaby zrobic krzywdę strzelając z głównej. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Nie ma to jak mieć 400-600 fps i z 15-25 metrów wszystkich "uśmiercać" krzykiem, bo replika zrobi kuku... Przy jakichkolwiek większych prędkościach wylotowych w posiadanej replice, TRZEBA mieć broń boczną LUB powstrzymać się od strzału przy małych odległościach LUB po prostu uważać na tyle, żeby nikt tak blisko się nie znalazł. Tyle. Moim zdaniem krzyczenie "dostałeś!" z ponad 3-5 metrów baaaardzo niszczy rozgrywkę. Proste: chcemy mieć dużo fps - kupujemy boczną lub liczymy się z brakiem możliwości strzelania z bliska. Laokoon PS pytanie "magazynek czy boczna?" jest jednym z piękniejszych, jakie w "zielonych" się pojawiło od ok. dwóch lat moim zdaniem. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Stare dobre powiedzenie - "stać Cię na tuning, stać Cię na boczniaka". Mając do wyboru Mid-capa albo boczniaka, wybrałbym boczniaka. Przyda się zdecydowanie częściej, jeśli na co dzień używasz hi-capa. Przyda się w sytuacji, gdy będziesz miał zbyt mocną replikę, w sytuacji gdy skończy Ci się amunicja w głównej replice, w sytuacji gdy główna replika odmówi Ci posłuszeństwa, w sytuacji gdy będziesz musiał na szybko na polu walki komuś pomóc (bo np. jemu replika odmówi posłuszeństwa, lub skończy się amunicja). Takich przykładów myślę, że można byłoby jeszcze trochę znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 "Dlatego wg mnie lepiej brać wersję z szyną, bo lepiej ją mieć i nie użyć, niż nie mieć i musieć użyć. " Noo dochodzi jeszcze kabura do której wejdzie replika z latarką. Która jest droższa. Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 (edited) "Dlatego wg mnie lepiej brać wersję z szyną, bo lepiej ją mieć i nie użyć, niż nie mieć i musieć użyć. " Noo dochodzi jeszcze kabura do której wejdzie replika z latarką. Która jest droższa. W przypadku Safarilandów etc. owszem, ale tutaj raczej skończy się na zwykłej kaburze ze specshopu tzw. "uniwersalnej", do której wejdzie wszystko z latarką lub bez w zależności od tego jak ją rozepchasz :D Zieloni raczej nie kupują kabur, za cenę których można kupić AEGa II klasy :) Edited January 11, 2011 by Vimes Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 no tak ale chodzi mi o to, że latarynka, zamocowana na montażu do lunety (zazwyczaj) w kaburze "uniwerslnej" to piekielnie niewygodne rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts