Snols Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 Odkop. Proszę o radę. Moja Beretta (a właściwie magazynki) odmówiły współpracy. Mag po nabiciu ewidentnie puszcza gaz z zaworu do napełniania (słychać ulatniający się gaz). Co ciekawe przypadłość spotkała jednocześnie i magazynek "oryginalny" i dokupiony zapasowy. Oba magi mają niewielki przebieg, napełniane Green Gasem Protecha. Przesmarowałem smarem silikonowym uszczelki zaworów ale nie pomogło. Jest szansa aby usunąć jakoś nieszczelność lub dokupić same zawory? Sam sobie odpowiem - może komuś się przyda: Powodem nieszczelności w obu magazynkach nie był zaworek do napełniania gazem a uszczelka znajdująca się na samej "górze" maga. Pod dokładnym rozebraniu maga i przesmarowaniu wszystkich uszczelek magi są szczelne. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 Od teraz trzymaj magazynki chociaż lekko nabite gazem. Sprawdzałem na sobie. Puste potrafią utracić szczelność już po dobie. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted July 3, 2019 Report Share Posted July 3, 2019 Potrzebuję zawór ładowania do magazynka na GG, widzieliście je gdzieś? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts