sylwek3231 Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Witam. Jestem posiadaczem M4 ICS. Ostatnio przy minusowej temperaturze pękł mi GB. Teraz nie wiem co zrobić, czy zamawiać górną połowę gb czy zostawić tak jak jest (pęknięcie się nie rozszerza, pomimo wystrzelenia +/- 300bb's. I czy "wzmocniony" gearbox do ICSa jest rzeczywiście wzmocniony, czy tak samo jak stock? Chodzi mi o to: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_89&products_id=1198 Pozdrawiam Sylwek Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 To się nazywa "markowa replika". No chyba, że jakąs mocną sprężyne wstawiałeś to rozumiem. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Witam. Jestem posiadaczem M4 ICS. Ostatnio przy minusowej temperaturze pękł mi GB. Teraz nie wiem co zrobić, czy zamawiać górną połowę gb czy zostawić tak jak jest (pęknięcie się nie rozszerza, pomimo wystrzelenia +/- 300bb's. I czy "wzmocniony" gearbox do ICSa jest rzeczywiście wzmocniony, czy tak samo jak stock? Chodzi mi o to: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_89&products_id=1198 Pozdrawiam Sylwek Dokupi działa to nie ma co w to ingerować. Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 (edited) Masz typowe pęknięcie jakie zdarzają się w GB v2, czy jest to szczelina na ściance która się styka z komorą hop up ? Jeśli jesteś w stanie wklej zdjęcie. Edited January 17, 2011 by Mr Willson Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 (edited) Dzisiaj postaram się wkleić zdjęcie. To jest szczelina na tym kancie, a kawałek na ściance. PS. Spring M110... Edited January 17, 2011 by sylwek3231 Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 To się nazywa "markowa replika". No chyba, że jakąs mocną sprężyne wstawiałeś to rozumiem. To się nazywa używanie repliki przy minusowej pogodzie... A ty swoja już ogarnąłeś ? Temat chyba doszedł do 10 stron bo fps uciekały bokiem ? Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Jeśli powstała szczelina na tej frontowej ściance GB, to powiem ci że to nic nowego. Ja tak wykończyłem dwa szkielety ics, każdy miał przebieg poniżej 500 bb, sprężyna M120. Byłem pewien że to zasługa alu tłoka ale teraz widzę , że one po prostu lubią tak pękać, w dodatku na śmiesznie słabych sprężynach. Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 A tak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 tutaj to za bardzo nie jest groźne pęknięcie, ale ja się na v2 mało znam, bardziej na v3 dla scislości Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 To jest groźne pęknięcie czy nie? Mam od razu wymienić GB czy da się jeszcze strzelać? Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 mi pękło w mp5 tam, gdzie się cylinder zaczyna czyli cały przód. Głowica cylindra ma 2 wgłębienia na kołki, które je mocują i w twoim przypadku do tych kołków brakuje sporo, żeby ode też odpadły. jeśli ta część gb przy strzelaniu "nie rozejdzie się na boki" i niepourywa ci tych kołków to raczej problemu nie ma, ale ja ci mówię odrazu że v2 nie rozbierałem tylko v3 i on tak ma. Ja bym go zostawił tak jak jest albo dał jakąś grubą uszczelkę i oparł o hu jeśli masz tam taką możliwość Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Generalnie nie polecam używaz az sie szkielet sypnie. Moze poleciec wtedy tłok do przodu i rozwali Ci komore. Koszt nowej gory to nie majątek więc może warto ją wymienic. Tutaj decyzja nalezy do ciebie. Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 A co może być przyczyną, że tłok cały czas się wyciera? próbowałem podkładkami pomiędzy tłokiem a jego głowicą to załatwić, ale trochę za duże napięcie na GB i sprężyny nie dociąga. Czy kupienie nowego tłoka i tego szkieletu rozwiąże problem? Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 Sorry, nie mogłem edytować. Wiecie czy do body od ICSa wejdzie zwykły szkielet GB? Taki jak np. w G&P. Ewentualnie jakie trzeba by było zrobić przeróbki, mam czym pokombinować, ale nie mam jak sprawdzić czy wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 To się nazywa "markowa replika". No chyba, że jakąs mocną sprężyne wstawiałeś to rozumiem. Popraw biustonosz bo Cie cycki swędzą. Teraz we wrześniu miałem wysyp popękanych GB, ludzie po sezonie oddawali. Teraz po zimie będę miał znów taki wysyp. Najmniej, jak co roku, w tym markowych replik. Każda replika polegnie na mrozie. Czy to będzie G&P/CA czy A&K. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Popraw biustonosz bo Cie cycki swędzą. Myślałem, że to forum na poziomie, naiwny ja... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 (edited) Ostatnio nie znajduję bardziej adekwatnych ripost na dyrdymały, które wyczytuje tutaj. Dlatego odpowiedź jest na tyle adekwatna, aby adresat mógł ją zrozumieć. Nie wiń mnie, wiń siebie. Ja tylko chce pomóc dbając o wysoki poziom merytoryczny działów technicznych. Aby totalnego OFF'a nie było. Normalny GB nie pasuje do ICS'a. Edited January 18, 2011 by AnR Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 (edited) ICS ma kilka części niestandardowych, w tym szkielet (w końcu dwudzielny). Najlepsze co możesz zrobić to kupić górną połówkę szkieletu na MO, choćby tę wzmocnioną. Na przyszłość, uważaj następny raz na replikę kiedy jest zimno, ciężki palec i duży rof w zimie to najgorsze połączenie jakie można sobie wyobrazić. Edited January 18, 2011 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 (edited) Nie, no sorry za takie durne pytanie, po prostu nie byłem pewny... A jak myślicie, lepiej dokupić cały GB z body (np. G&P używane i szkielet A&K) czy może jednak tylko górną część GB? Nie wiem czy nie lepiej mieć normalnego GB. Doradźcie jeżeli możecie... EDIT: Nie zauważyłem Twojej wypowiedzi Wisła. Edited January 18, 2011 by sylwek3231 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Górną połówkę zdecydowanie. Zaraz jak zaczniesz knuć z komorami, frontami itp, etc to wylądujesz z niedziałającą repliką, a w najlepszym wypadku taką co ma 50 fps... Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 Ale, że o co chodzi z tymi frontami? Na razie taki zestaw: M110+ tłok SHS+ płytka selektora+ szkielet. Później chcę MCCUU, a jeśli chodzi o replikę to batkę LiPo jakąś w miarę dobrą. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Co mnie interesuję Twój mundur? :F Z frontami chodzi o to, że nie dam sobie głowy uciąć, ale wydaje mi się, że ICS ma inny sposób montażu frontów od "normalnych AEG". Ale skoro komora się różni to byś musiał kupić normalną komorę, bo tam na pewno dysza jest inna. Generalnie, zbyt kombinujesz i może to się okazać Twoim "końcem". Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 Nie wiem, ale mi front od Boyi pasuje. Jeżeli to Cię nie interesuje to po co piszesz? Chciałem uzyskać odpowiedź która by mi pomogła, a nie to, że kogoś to nie interesuje... Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 I jeszcze jedno, czy wymiana tego szkieletu wyeliminuje problem z tłokiem? Czy raczej nic nie da i trzeba będzie dalej podkładki wstawiać? Teraz to nawet mi nie chce silnik tej sprężyny naciągnąć, nawet na pełnej baterii. Na prowadnicy mam łożyska, na tłoku też miałem, ale zdjąłem. Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 (edited) Jeżeli to Cię nie interesuje to po co piszesz? Chciałem uzyskać odpowiedź która by mi pomogła' date=' a nie to, że kogoś to nie interesuje... [/quote']Nie interesuje go Twój mundur. Natomiast stara się Ci pomóc z repliką. Ochłoń pierw dzieciaku i czytaj dokładnie. Co do wymiany górnego GB. Jeśli kupisz gotową górną połówkę i nie będziesz nic grzebać to nie będzie problemu. Nie wiem coś Ty zrobił z tym tą górą że silnik Ci tego nie ciągnie... Najlepiej daj to do zrobienia osobie która zna sie na ICSie. Ja na tłoku wzmacnianym G&P i głowicy pomowej prometheusa nie musiałem ładować żadnych podkładek - wszystko działa jak najbardziej powinno. Edited January 19, 2011 by Hannon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts