Szaszłyk Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Pomijają. Szyją z oryginalnego NYCO. Quote Link to post Share on other sites
DeathThorn Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Witam Panowi i Panie czy ktos moze wie i moglby mi podac jakie kolory RAL skladaja sie na A-TACS FG? chce malowac ale musze dokladnie RAL kolorow znac tego camo im wiecej kolorow tym lepiej z tego co widze 5 kolorow minimum sie sklada na to . Prosze o pomoc i z gory dziekuje Quote Link to post Share on other sites
Thorn76 Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Patrząc ostatnio na kilka zdjęć i filmy "Cisi i skuteczni" mam wrażenie, że JW z Lublińca ma już A-tacs FG na wyposażeniu. Czy coś o tym wiecie ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 :teethh: :teethh: Wątek o Lublińcu w rekonstrukcji się kłania... Quote Link to post Share on other sites
MeGustaKuba Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 Panowie mam pytanie. Mam wybrać a tacs fg czy au, głównie biegamy po łąkach i zielonych lasach. U nas w drużynie najlepiej działa Camogrom który jest kolorystycznie podobny do AU. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 (edited) Raczej FG. On wcale nie jest aż taki zielony jak ci się wydaje. Moim zdaniem wręcz podchodzi trohę pod multicama. AU jest mało uniwersalny, bo praktycznie w ogóle nie zawiera zieleni Edited July 4, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 W rzeczywistości FG wypada lepiej niz na fotkach. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Tylko FG, Dla AU nie ma za bardzo u nas zastosowania: żwirownie, wydmy i MOUT gdzie kamo ma znaczenie mniejsza. Na jesień AU jest za jasne zdecydowanie moim zdaniem (tu badlands pasuje najlepiej) Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted September 20, 2015 Report Share Posted September 20, 2015 (edited) W rzeczywistości FG wypada lepiej niz na fotkach. Tu mogę tylko przyznać rację. Zresztą popatrzcie na te zdjęcia: http://airsoftphotos...eportage/520307 Mundur Specna Arms, kamizelka i ładownice Ultimate Tactical, czyli chińszczyzna do kwadratu. Wierzcie mi, w terenie całkiem nieźle daje radę. Edited September 20, 2015 by Maciej0011 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Tu mogę tylko przyznać rację. Zresztą popatrzcie na te zdjęcia: http://airsoftphotos...eportage/520307 Mundur Specna Arms, kamizelka i ładownice Ultimate Tactical, czyli chińszczyzna do kwadratu. Wierzcie mi, w terenie całkiem nieźle daje radę. Skoro używasz, to wypowiedz się proszę na temat walorów użytkowych mundurów SA. Dają radę? Nie rozlatują się? Wygodne? Generalnie wszystko co ci przychodzi do głowy Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 A-tacs AU od Proppera, 65 poliester 35 bawełna - pękł na szwie pod lewą kieszenią cargo przy zwykłym chodzeniu. Dziura taka, że mogę pięść włożyć. Spodnie noszone na co dzień, raz na ersofcie były... Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 (edited) Gdzieś już wcześniej o tym pisałem, ale tu trochę rozwinę temat: Posiadam dwa komplety mundurowe tej firmy: ATC FG i HLD. Jakością szycia to dupy nie urywa, zresztą cena tą jakość dobrze odzwierciedla. Pod tym względem są nieco gorsze od Helikona. Jeśli chodzi to trwałość barw, to mój ATC FG przeszedł jak na razie dwa prania w pralce i jest jak nowy. Tu jednak zaznaczam, że do prania używam nienieckiego płynu do prania czarnych tkanin, i ten patent świetnie się sprawdza.Na niedzielne strzelanki jest to dobry wybór, ale jeśli szukasz czegoś na bardziej ambitne imprezy, to możesz się zawieźć-szwy mogą nie wytrzymać, ale też dużo zależy od tego jak trafisz. Jeśli chodzi o rozmiarówkę, to warto się trzymać zasady Helikon MR=Specna LR. Kupić czy nie? Jako drugi lub trzeci mundur jak najbardziej, oczywiście mowa tu o A-Tacsie i Krypteku, czyli dość niszowych kamuflażach. Jeśli ktoś chce nabyć multicam, czy woodland, to chyba lepiej poszukać czego innego, tym bardziej, że np. jak dobrze poszukać, to i Sueza się trafi za jakieś 250, oo zł. Na koniec małe porównanie barw, jak najbardziej subiektywne z A-Tacsem Proppera: SA ma bardziej "soczyste" kolory i moim zdaniem lepiej maskuje. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem. Edited September 21, 2015 by Maciej0011 Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Ma ktoś a-tacs fg od Helikona? Jak się sprawuje? Kolory trzymają? Chce kupić spodnie CPU ;) Quote Link to post Share on other sites
Wojtek124 Posted December 5, 2015 Report Share Posted December 5, 2015 kupiłem je oraz kupiłem spodnie atacs fg od specna arms o takie http://gunfire.pl/product-pol-1152202875-Spodnie-mundurowe-typu-ACU-ATC-FG.html są o wiele lepsze w wykonaniu no i cena 3 razy tansze bierz te od specny Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted December 5, 2015 Report Share Posted December 5, 2015 Kpilem jakis czas temu combat pantay od specny i sa ok. Pare razy je ciurałem, w polu i nic nie odpadlo ani sie nie rozerwalo. Wykonczenie lepsze niz u helikona, kolorystyka tez bliska orginalu. Jak za 150 brac i nie wybrzydzac Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Czy są w Polsce firmy lub krawcy szyjący w A-TACS AU? Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 chyba miwo szyje i curahaee Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Czy są w Polsce firmy lub krawcy szyjący w A-TACS AU? Ale co szyjący? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 (edited) Mój błąd, nie sprecyzowałem. Chodzi mi o ładownice/kieszenie MOLLE. NIE umundurowanie. Nie zależy mi na cordurze, w zasadzie nie musi nawet być oryginalny materiał, byle był wystarczająco podobny, choć wątpię, że są jakieś tanie zamienniki A MIWO szyje tylko w A-TACS FG Edited December 28, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Lubliniec ma ATACS AU. A także CURRAHEE i SPECOPS. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 O, dziękuję :) Ale SPECOPS to raczej nie szyj drobnicy na zamówienie Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Jeszcze robi Red River. Przynajmniej widzę ładownice otwarte w Jarmixie. Quote Link to post Share on other sites
Eazys Posted January 1, 2016 Report Share Posted January 1, 2016 Witam. Podepnę się jak już panowie piszą o ATC FG, chodzi mi o komplety mundurów firmy Ultimate Tactical a Specna Arms czy różnica tych 85,84 przekłada się na jakość materiału czy tylko płace za markę. Czy może jakąś inną firmę panowie polecają. Kupować od razu komplety czy lepiej osobno. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 To 2 trochę różne różne bajki i wcale nie chodzi o jakość. Mundur Ultimate Tactical jest dość... specyficzny. Ekipa z Piekiełka kiedyś sporo o tym popisała, warto się zapoznać: http://gearinferno.e...tical-uniforms/ Jakość jest ok, ale krój i użyte rozwiązania nie każdemu podpasują... Natomiast komplecik Specny to już bardziej klasyczna kopia Crye, jak za ten piniądz: warto, ale miej świadomość że to rozwiązanie budżetowe - Propper to to nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Eazys Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Okiej :) pogrzebałem i znalazłem Proppera, ale też czytałem o firmie Helikon po cenach widać że propper trochę droższy od helikona, idzie za tym jakość ? Propper - Bluza ACU - Battle Rip - A-TACS FG 319,00zł Propper - Spodnie ACU - Battle Rip - A-TACS FG 319,00zł Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts