Nath Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Jeśli Propper teflonuje Atacsy jak Multicamy to w lecie musi być wesoło w tych ciuszkach :D. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Z tego co wiem, to propper i helikon używają tego samego materiału Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Proppera należy unikać, nie jest tani a bardzo szybko się wyciera i płowieje a nowy jest sztywny i nieprzewiewny. Helikon chyba podobnie. Jak się ma więcej kasy to polecam Currahee, Specops lub a jak mniej to jakiegoś lepszego chinola Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Co do przewiewalności się nie wypowiem, ale kolory na Propperze za szybko schodzą. Quote Link to post Share on other sites
Eazys Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Co do przewiewalności się nie wypowiem, ale kolory na Propperze za szybko schodzą. No właśnie to wyczytałem to na forum, chyba nawet od ciebie. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Właśnie kupiłem porty od Spec-opsa. Wie ktoś jaką mają rozmiarówkę? Standardowa EU? Chciałbym się tylko upewnić. Zrobię małe porównanie do Specny, Proppera i Pig-taca Mój mundur Proppera może jakiś mega kiepski nie jest, ale zadowolony nie jestem. Ze spodni trochę wyrosłem - spróbuję je wydłużyć. Póki co ten mundur będę używać do wytarzania się w błocie ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Porównanie do Specny? Nigga pliz, leżącego się nie kopie ;). Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Porównanie uczeń i mistrz ;) Swoją drogą: Jak z portkami od Leo Kohler? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Jeżeli piszesz o polskiej firmie, to jest to SPECOPS, a nie "spec-ops". Rozmiarówka była swego czasu dostępna w internecie, poszukaj za pomocą wyszukiwarki google. Spodnie LEO są porządnie uszyte, ale krój szału nie robi. Porządne gacie (w wariancie KSK i tej takiej "bojowej" przekombinowane). Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 @up Mam dylemat czy Pig-Tac używa oryginalnego materiału. Ktoś coś? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Podejrzewam, że używają wschodniej odmiany (tj. tej, z której szyją rosyjskie i ukraińskie firmy). Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Podejrzewam, że używają wschodniej odmiany (tj. tej, z której szyją rosyjskie i ukraińskie firmy). Wszysrko na to wskazuje, rzeczywiście jest bardziej zielony i ma nieco inną strukturę. Nie jest to oryginalny materiał, jak u Specopsa lub Currahee ale wrażenie robi całkiem dobre. Problemem PiG-Taca jest okrutnie świecąca w IR się cordura którek w spodniach posiadanych przeze mnie jest sporo na kolanach. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Propper używa materiału może i koszernego, ale barwionego inną metodą (nie pamiętam nazwy) która jest mniej trwałą niż stosowane w materiałach używanych przez Specops, Currhee, UR-Tactical a nawet chyba PigTaca i chińczyków : tzw VAT Print. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Ta metoda to się chyba pigmentowa nazywa. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 A-TACS IX https://e-militaria.pl/4715-spodnie-leo-kohler-explorer-a-tacs-ix.html Quote Link to post Share on other sites
KondziuM Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 Chce sobie sprawić w przyszłości mundur w tym camo. Szukam czegoś z wyższej półki i znalazłem takie firmy jak: Propper - widzę, że odpada Claw Gear - obecnie nie ma koszuli w moim rozmiarze (52) Leo Kohler - chyba odpuszczę ze względu na krój MBS-2 Specops - nie dostaje odpowiedzi dotyczącej rozmiarówki Są jeszcze jacyś inni producenci warci polecenia? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 Currahee ;D Jeśli chodzi o SPECOPS to patrzyłbym raczej na MBS-3. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Kumpel ma combat shirta od Clawgear - taki Propper za wyższą cenę. Po jednym praniu bluza traci widocznie kolor Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 (edited) Specops (spodnie MSBS-2) po 2 praniach też mi stracił kolor mimo niskiej temperatury i braku wirowania. Paradoksalnie najlepiej pranie znosi jakaś chińska kopia A-TACS-a . Kurtki SPECOPSA boję się prać Fajne rzeczy robi jeszcze UR-Tactical, mam ich combat-shirta Edited September 18, 2016 by kugelblitz Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Miałem portki UR tacticala w Atacsie i, o ile sam ciuch był fajnie zrobiony, to materiał był podły, mimo prania w łapach, w mydlinach szybko po 3-4 praniach zbladły na tyle, że straciły sporo na kamuflujących właściwościach. Mam też chiński komplet przysłany jako próbka od producenta z Państwa Środka-mimo szmacenia w pralce, z wirowaniem na 700 obrotów wciąż dobrze się trzymają. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted September 20, 2016 Report Share Posted September 20, 2016 Po prostu tkaniny w A-TACS są słabej jakości. Zarówno mundurowe jak i Cordura. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Czy ktoś może spotkał się z ukraińskimi podróbkami a-tacs'a w tym stylu? LINK Kolorystyka wyraźnie inna przez dużą ilość złamanej bieli, ale pytam bardziej o trwałość i wygodę. Dodatkowe dopasowanie spodni, wentylacja, czy odpinany kapturek brzmią fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Widział ktoś ATACS IX w akcji? Po necie śmigają jedynie fotki WZD MOSG: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 8, 2018 Report Share Posted September 8, 2018 Zróbmy małe zestawienie pod kątem kamuflaży A-TACS i ich użycia "w boju": IX - MOSG (Polska) FG - Straż Graniczna (Polska) - JW Komandosów (Polska) - SOBR TEREK i inne SOBR (Rosja/Czeczenia) AU - JW Komandosów (Polska) - SPAP Gdańsk, SAT Lublin (Polska) - OSŻW - zespoły snajperskie (Polska) - 1er RPIMa (Francja) - SOTG (Australia) - St. Charles County SWAT (USA) Ghost - CIF SFG (USA) Jakieś propozycje do dopisania? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts