Maza94 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Witam, Mam pytanie co do silników Guardera wymienionych w temacie. W mojej replice (MP5SD2 CA) są zamontowane ciche głowice Systemy, tłok A&K (stockowy PJ16A3) i sprężyna SP85 Guardera, wszystko jest na stockowych zębatkach CA, napędzane Sanyo 8,4 3300mah. I tu moje pytanie, który byłby lepszy do mojej konfiguracji? Zależy mi na długiej bezproblemowej pracy GB i na przyzwoitej szybkostrzelności (żadnych rewelacji). Pozdrawiam, Maza Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Nie znam sie dokladnie na silnikach, wiec bedzie to "opinia" laika, ale wydaje mi sie ze lepszy bedzie Durable Standard GUARDER, jezeli nie chcesz robic kosiarki, bo High Speed Revolution GUARDER jest raczej do zwiekszenia ROF'a :P Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Ja jako pewnie jeszcze większy laik, wczytałem, że silniki guardera nie są najlepszej jakości . Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 (edited) Pozwolę sobie zacytować kolegę Kocur666'a Bierz elementa.Revolution guardera sa (tu duze litery zamierzone) MEGA DO DUPY. Szczotki scieraja sie po paru strzelanach, szybki silnik jest slaby jak nie wiem co ... Neodymowe magnesy slabiutkie. Te durable to sa tak jakby stocki - ma byc wytrzymale (niby) wiec po co wymieniac stock na stock ? Element z drugiej strony to potwor. Wymaga mocnej batki i wtedy pokazuje pazury. Duzy rof, ogromne torque. Najlepiej zasilac lipolem. 11.1 mu nie straszne. Na airsoft mechanics zasilali repliki 18 V lipolem i nie spalili go. Przy 14 V lipolu mozna normalnie strzelac i wywalic tysiace kulek. A następnym razem możesz trochę poszukać sam info. o różnych częściach jakie Cię interesują. :zastanawia: Pzdr. Tu masz link do topicu o silnikach element'a ;) http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/71450-silniki-elementa/page__st__20 Edited January 17, 2011 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 O wiele lepszym rozwiązaniem będzie zakup silnika firmy Element dużo lepsze od guardera. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_218&products_id=5570&name=Element_-_Silnik_MAX_Speed_-_Dlugi więc taki silniczek? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Dalej nie poczytałeś dokładnie tematu o elemantach ;-). Nie bierz spidowego silnika, bo on zbędny jest, jak chcesz Zależy mi na długiej bezproblemowej pracy GB i na przyzwoitej szybkostrzelności (żadnych rewelacji). , szczególnie biorąc pod uwagę to, że masz słabego springa. Lepiej weź sobie torkowy silnik, reakcję będziesz miał lepszą na spust, a nie będzie Ci chciał wysadzić GB jak się rozkręci. Na ultra torqe elementa, przy springu guardera 130, bacie sanyo 8,4V RC miałem 16 ponad k/s ROF. To więcej niż wystarczająco. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 (edited) Ok, więc przerzucam się na temat o silnikach Elementa, temat silników guardera dla mnie jest zamknięty. Edited January 17, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
kurczak29 Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Ja mam silnik Guarder - Infinite Torque-Up i jestem z niego zadowolony. Naciąga mi póki co sprężynę 130, ale chcę wsadzić 140, a bateria jakiej używam to Sanyo 1700 mAh, 12V Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Cieszymy się, że naciąga Ci 130 przy 12V aku, naprawdę to rewelacja w skali światowej. A teraz podłącz tam baterię 7,2V od Glocka cymy i napisz nam czy choć raz wystrzeli. Boszzzz... Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Strzelic pewnie strzeli ... Ale lepiej niech sprawdzi ile juz mu sie szczotki starly i czy przez to gearbox nie jest caly uwalony w zmielonych szczotkach. m130 naciagnie najbardziej badziewny i wolny silnik na magnesach neodymowych. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Zależy.. ;-) Ta bata co mi dziś zdechła w eLi po podłączeniu pod miernik pokazała 6,35V w spoczynku, czyli wyjechałem ją prawie do zera, a jeszcze dało radę strzelić ;-). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts