torus13 Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Mam taki problem wczoraj dostałem ak 0.28 tactical teraz mam taki problem mój mag (hi cap)nie podaje kulek krece krece i nic co może być tego powodem może za mało kulek wzadziłem? jak patrze sie w ten otwór od maga gdzie kulki wylatuja nie widać żadnej sprężyny Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Mam taki problem wczoraj dostałem ak 0.28 tactical teraz mam taki problem mój mag (hi cap)nie podaje kulek krece krece i nic co może być tego powodem może za mało kulek wzadziłem? jak patrze sie w ten otwór od maga gdzie kulki wylatuja nie widać żadnej sprężyny A jak podkręcasz widzisz kulki ? Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 nie Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 no to masz 2 opcje albo odsyłasz na gwarancje albo go rozłożysz i sam sprawdzisz Quote Link to post Share on other sites
Memoris Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 (edited) Dosyp na początek więcej amunicji, żeby nie było że pominęliśmy najbardziej oczywisty powód. W hi-capach 15-20 kulek zawsze zostaje w kanale jaki doprowadza amunicję do komory (amunicja jest "popychana" kolejnymi kulkami od dołu. Gdy nowych już nie ma, to kulki zostają w kanale). Wsyp dla pewności ~50-100 BB i wtedy sprawdź. O ile nie masz amunicji, to po prostu odwróć "nakręcony" magazynek do góry nogami i sprawdź czy kulki pod wpływem grawitacji opadną i będą widoczne w otworze "od maga gdzie kulki wylatuja". Jeśli tak - masz niemal pewność, że to wina zbyt małej ilości ammo. Jeśli nie - trzeba będzie rozłożyć lub odesłać. Edited January 18, 2011 by Memoris Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 (edited) Dosyp na początek więcej amunicji, żeby nie było że pominęliśmy najbardziej oczywisty powód. W hi-capach 15-20 kulek zawsze zostaje w kanale jaki doprowadza amunicję do komory (amunicja jest "popychana" kolejnymi kulkami od dołu. Gdy nowych już nie ma, to kulki zostają w kanale). Wsyp dla pewności ~50-100 BB i wtedy sprawdź. O ile nie masz amunicji, to po prostu odwróć "nakręcony" magazynek do góry nogami i sprawdź czy kulki pod wpływem grawitacji opadną i będą widoczne w otworze "od maga gdzie kulki wylatuja". Jeśli tak - masz niemal pewność, że to wina zbyt małej ilości ammo. Jeśli nie - trzeba będzie rozłożyć lub odesłać. jak go odwracam to kulki spadają narazie nie mam więcej kulek niz moze 30 edit: jak kręce tokulki są prawie na samej górze a później spadaja troche niżej Edited January 18, 2011 by torus13 Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Wsyp więcej kulek. To pewnie załatwi temat. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 no to masz 2 opcje albo odsyłasz na gwarancje albo go rozłożysz i sam sprawdzisz nie doradzaj takich głupot, drugi raz czytam jak pieprzysz. Kulek pewnie jest za mało a ty rozkręcać chcesz. No tak, ale przecież wg ciebie swd a&k to airsoftowy karabin snajperski. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts