_Sick_ Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Hmmmm CA, dowiedz się czy to jest seria SportLine, jeśli tak to nie bierz tym bardziej, że jest używany. Ogólnie CA to nie są takie dobre repliki wydaje mi się, że są ciut lepsze od BOYI. Za to seria SportLine wymięka na każdym kroku. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 (edited) Nawet na body widać oznaczenia. Jest to CA Armalite. Swoją drogą to sprzedaje je Lesio. Edit: Teraz jak patrze po sklepach to Armalite ma niższy fps o 300-320 i body innego odcieniu (może to być kwestia tylko zdjęć), ale oznaczenia na body są identyczne z tymi ze sklepu (przynajmniej na pierwszy rzut oka) Edited January 27, 2011 by Szabla95 Quote Link to post Share on other sites
mampytanie Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Czyli jest dobre? Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 Ja też się zastanawiałem jaka to jest broń od lesia. Quote Link to post Share on other sites
mampytanie Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 To w takim razie ICS Universal, jakieś Classic Army, czy jakigoś chinola ze sklepu np. JG? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 P&J M4 to eMki JG przerobione przez Krakmanów (TG) Z tego co pamiętam PJ to Boyi przerobione prze karkamnów ;) P&J to repliki A&K przerobione przez Taiwangun. P&J/Boyi to repliki Boyi przerobione przez Taiwangun. Nie inaczej, a różnica między Boyi i A&K jest zbyt duża, żeby wrzucać je do jednego worka. Jeśli chodzi o emki, to ja zawsze proponuję P&J. Ale jako, że teraz nie ma P&J, to markowa replika będzie najlepszym wyborem. Tylko nie żadne eco ICSa, ani CA. Albo eco G&G, albo dorosłą emkę G&P, G&G, ICS, albo CA (niekoniecznie w tej kolejności, choć ja bym taką preferował). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 W ICSie też nie ma batki i ładowarki. Ale jeżeli masz wybór między Boyi a ICSem to bierz ICSa, na batkę z ładowarką dokupisz. Zresztą stokowa ładowarka to kupa. Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Różnica między ICSem a BOYIe jest kosmiczna więc nie wiem nad czy tu się zastanawiać. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted January 28, 2011 Author Report Share Posted January 28, 2011 Nikt nie odpowiedział jaką replikę ma lesio. Czy jest do sportline czy nie?? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Nikt nie odpowiedział jaką replikę ma lesio. Czy jest do sportline czy nie?? To jest sportline Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 A ja mogę powiedzieć? Jest to Classic Army M15A4 Carbine SportLine Version, chyba dłuższej nazwy nie mogę podać. Myślałem, że tylko SL jest firmowane przez Armalite. Wszystko już na aukcji dopisane. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Tak, jest to sportline ? Tak trudno było zapytać Lesia ? Przyznam zmyliły mnie te oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted January 28, 2011 Author Report Share Posted January 28, 2011 To szkoda ,że jest to Sportline bo słyszałem o nie wiele złego. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Przepraszam, obiecuję wystawiać od złotowki Inokatsu, ale to latem, jak gaziaki będą lepiej działały! Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 To szkoda ,że jest to Sportline bo słyszałem o nie wiele złego. Hmmm... Wiesz jak ogólnie nie poddajesz tuningu to replika trochę ci postrzela ale będziesz musiał o nią dobrze brać, a wierz mi, że jak weźmiesz od użytkownika Lesio to na pewno będzie wszystko takie jak on opisał na stronie aukcji. Quote Link to post Share on other sites
mampytanie Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) Jakiej firmy repliki szukać za ok. 600zł? Może być używana lub nowa. Myśle, że M4 było by dobre od JG, GFC, G&G, G&P, CLASSIC ARMY i ICS. Nie chcę P&J, BOYI i APS! Edited January 31, 2011 by mampytanie Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Tak apropo to czemu nie chcesz p&j (chociaż chyba tak teraz nowego nigdzie nie dostaniesz) ? Mam p&j i jest w miarę dobre. Nowej eMki dobrej raczej nie kupisz do 600zł. Możesz szukać na komisie o tu: http://wmasg.pl/pl/consignment ; Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 CA nie byłoby dobre, a szczególnie nie w tej cenie. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted January 31, 2011 Author Report Share Posted January 31, 2011 Sam na dzień dzisiejszy szukam m-ki używanej do 500zł ale nie wiem co wybrać. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Szukaj P&J używanego lub G&G LUB G&P, na allegro widziałem ostatnio jakąś emkę G&P za 5 stów... Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted February 1, 2011 Author Report Share Posted February 1, 2011 Sick! a masz może link do tego G&P za 500zł?? Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 (edited) Niestety chyba go już nie ma albo ktoś kupił, nie widzę na allegro. http://allegro.pl/bi-5181-full-metal-pj-boyi-dodatki-i1420409163.html Możesz to brać, bardzo dobra replika P&J. Edited February 1, 2011 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Prwadwa jest bolesna - zadne chinczyk nie oferuje nawet miernej repliki seri m4/16. Co innego seri G36, mp5K czy AK - tutaj chincole maja pole do popisu. Jakims dziwnym cudem potrafia zrobic dobrze kazda replike ktora ma gb v3 i o dziwo strzela dobrze, ale jak przychodzi im do robienia repliki z gb v2 , to sytuacja wyglada zupelnie inaczej. Chcesz miec aeg'a seri m4/16 lub replike ktora ma gb v2 - to tylko ICS, TM, GP, GG, KWA. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Sytuacja może sie zmienić, kiedy Cyma, wg. mnie najlepsza chińska firma oprócz CA zacznie produkować Mki. Pierwszy krok już jest, poza kałaszami i MP5 mają w ofercie G36C. Czekamy teraz na dłuższe wersje, a potem na Mki. A potem może elektryczne SWD... Jezu, ale mi się marzy. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 johny13 a co powiesz o p&j też jest marne? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts