Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Coś na początek.

Recommended Posts

Nic nie musisz kupowac. Co do kumpla to niech juz lepiej kupi jakiegos Shotguna np Mossberga 590 od AGM jest naprawde dobry. Co on chce za 150zl? xD Napewno FullMetal z 600fps znam takich ludzi. Najlepiej jakby dozbieral i kupil tego AK od CYMY wyszlo by mu to na lepiej bo to replika praktycznie nie do zajechania.

EDIT:

A co do tej M4 i tego CM 022 to tym dalej rzucisz niz strzelisz ;d

Edited by Wulcio
  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ok :)

kolega chyba kupi ta berette o ktorej wspominal Olek96 tylko wie ktos moze ile to mniej wiecej gazu zuzywa ?

i jakie kulki do niej najlepsze ?

Edit:

a gdzie moze dostac tego Mossberga ? bo w taiwangun nie widze a na allegro jest tylko jakis m500.

Edit2:

a co do tego AK dokupic magazynel Low-Cap czy z tym biegac ? czesto trzeba to nakrecac ?

Edited by OwnerPL

Mossberga czasem mozna dostac uzywanego ja mam na stanie jednego z 5 magami ;D Kup sobie mid capa z taiwana najlepiej Cie to wyjdzie. A ta Beretta jest dobra ale to full abs wazy 350g xD (niby heavy weight) Gaz nie ma blowback wiec 1 napelnienie 10ml gazu starcza na okolo 60 wystrzalow przy dobrej temperaturze teraz na zime radze go nie brac bo mag sie rozszczelni. Ogolnie Beretta jest warta swojej ceny ale nie da rady konkurowac z elektrykami.

ok dzieki przeczytalem :) ale w tej chwili nie ma takich mrozow zeby magazynek strzelil, bo z tego co czytalem na -10 wytrzymal. a jak bedzie -20 to sie przeciez nie bedziemy strzelac :)

i jakie kulki do tej beretty polecacie ?

Edited by OwnerPL

Możesz smarować gearbox nic po za tym,nie kupuj oleju silikonowego niszczy on replikę, a jak psikniesz do lufy do ci gumkę hop siupa zniszczy.

zaraz oczy mi zgniją. Proponowanie zielonemu rozkręcanie gb? To zły pomysł. Tym bardziej, po co smarowac jak gb ma stockowe smary? Do lufy jest sens psikac? Normalni ludzie preferuką popsikac śladową ilośc na szmatkę przywiązaną do wyciora. Podczas takiej praktyki hopa skręca się na zero, ponieważ pchany wycior może zniczyc gumkę. A nawet jakbys ją popsikał, to by się wytarła po 50-100 strzałach

olej sylikonowy - ok, pod warunkiem, że w odpowiedniej ilości i w odpowiednie miejsca.

wiesz, kazdemu chyba jak zaczynal bylo szkoda dac tyle bo niewiadomo bylo czy sie spodoba :)

Dlatego ja zaczynałem od pistoletu-springa za 80 zł ze stajni HFC walther P99.

Byłem na kilku strzelankach z gaziakami i elektrykami, a mimo to, że nikogo nie ustrzeliłem, świetnie się bawiłem.

z Normalni ludzie preferuką popsikac śladową ilośc na szmatkę przywiązaną do wyciora. Podczas takiej praktyki hopa skręca się na zero, ponieważ pchany wycior może zniczyc gumkę. A nawet jakbys ją popsikał, to by się wytarła po 50-100 strzałach

Właśnie o tej szmatce i wyciorze zapomniałem napisać,ale wszystko poza tym co powiedziałeś zgadza się.

I nie doradzałem mu rozkręcanie gearboxa,tylko tak od siebie powiedziałem,że tak można robić.

O taaaak. Doradzajcie dalej.

NIC nie smaruj. Magazynki smaruje się CZASAMI, gdy zachodzi taka potrzeba, i tylko mid-capy. Smarując nieumiejętnie lub niepotrzebnie doprowadzisz do zasyfienia kulek i, przez nie, gumki HU.

Gearboxa ani nic innego w replice smarować nie musisz, a pierwsze rozbieranie gb zazwyczaj nie kończy się dobrze.

Gaziaki trzeba regularnie smarować, ale z umiarem. W tym temacie jest to dobrze opisane (post Dexterkraka): http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/108050-jak-obchodzic-sie-z-pierwsza-gazowka/

Pozdrawiam,

Laokoon