Wulcio Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 (edited) Nic nie musisz kupowac. Co do kumpla to niech juz lepiej kupi jakiegos Shotguna np Mossberga 590 od AGM jest naprawde dobry. Co on chce za 150zl? xD Napewno FullMetal z 600fps znam takich ludzi. Najlepiej jakby dozbieral i kupil tego AK od CYMY wyszlo by mu to na lepiej bo to replika praktycznie nie do zajechania. EDIT: A co do tej M4 i tego CM 022 to tym dalej rzucisz niz strzelisz ;d Edited January 24, 2011 by Wulcio Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Możesz smarować gearbox nic po za tym,nie kupuj oleju silikonowego niszczy on replikę, a jak psikniesz do lufy do ci gumkę hop siupa zniszczy. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Pamiętaj też na przyszłość o granicy ok 350fps( w zależności od środowiska w jakim się strzelasz) w budynkach. Mocniejszą repliką możesz niechcący kogoś uszkodzić na krótkim dystansie... Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 (edited) ok :) kolega chyba kupi ta berette o ktorej wspominal Olek96 tylko wie ktos moze ile to mniej wiecej gazu zuzywa ? i jakie kulki do niej najlepsze ? Edit: a gdzie moze dostac tego Mossberga ? bo w taiwangun nie widze a na allegro jest tylko jakis m500. Edit2: a co do tego AK dokupic magazynel Low-Cap czy z tym biegac ? czesto trzeba to nakrecac ? Edited January 24, 2011 by OwnerPL Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Wulcio nie dodał, że nowych Mossbergów nigdzie nie dostaniesz. Pozostają używki. Obadaj sobie temat "shotguny od GA" w sprężynowych, one są dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Sparrow199 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Jeżeli już to radziłbym mid-cap'a, ale "grzechotka" na razie ci starczy. Podkręca się ją średnio co 30 kulek, ale nie jest to liczba stała. ;) Quote Link to post Share on other sites
Wulcio Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Mossberga czasem mozna dostac uzywanego ja mam na stanie jednego z 5 magami ;D Kup sobie mid capa z taiwana najlepiej Cie to wyjdzie. A ta Beretta jest dobra ale to full abs wazy 350g xD (niby heavy weight) Gaz nie ma blowback wiec 1 napelnienie 10ml gazu starcza na okolo 60 wystrzalow przy dobrej temperaturze teraz na zime radze go nie brac bo mag sie rozszczelni. Ogolnie Beretta jest warta swojej ceny ale nie da rady konkurowac z elektrykami. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 teraz na zime radze go nie brac bo mag sie rozszczelni. sory ale o co chodzi ? Quote Link to post Share on other sites
Sparrow199 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Green gaz "wpsikujesz" w magazynek, a na mrozie ta instalacja może się rozszczelnić i będzie ci przeciekać. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/108978-beretta-m92-stti-src/ Masz tu śliczną recenzję Beretty. Jest opisane, jak strzela na mrozie i ile gazu zużywa. Oraz nie musisz przebijać się przez setki offtopowych postów, tylko masz na tacy, bo temat to porostu opis wyników testów. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 (edited) ok dzieki przeczytalem :) ale w tej chwili nie ma takich mrozow zeby magazynek strzelil, bo z tego co czytalem na -10 wytrzymal. a jak bedzie -20 to sie przeciez nie bedziemy strzelac :) i jakie kulki do tej beretty polecacie ? Edited January 24, 2011 by OwnerPL Quote Link to post Share on other sites
wojtek99 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 0.2 g ;] Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Możesz smarować gearbox nic po za tym,nie kupuj oleju silikonowego niszczy on replikę, a jak psikniesz do lufy do ci gumkę hop siupa zniszczy. zaraz oczy mi zgniją. Proponowanie zielonemu rozkręcanie gb? To zły pomysł. Tym bardziej, po co smarowac jak gb ma stockowe smary? Do lufy jest sens psikac? Normalni ludzie preferuką popsikac śladową ilośc na szmatkę przywiązaną do wyciora. Podczas takiej praktyki hopa skręca się na zero, ponieważ pchany wycior może zniczyc gumkę. A nawet jakbys ją popsikał, to by się wytarła po 50-100 strzałach olej sylikonowy - ok, pod warunkiem, że w odpowiedniej ilości i w odpowiednie miejsca. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 to co tym olejem mozna smarowac ? czytalem chyba ze magazynek ale cos jeszcze ? i kolega ma pytanie, czym rozni sie ta beretta: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_vertical_heavy_weight_gas_pistol_stti-693.html od tej: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_heavy_weight_gas_pistol_stti-29.html ?? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Na tej pierwszej jest szyna do której możesz zamontować latarkę lub laser. Quote Link to post Share on other sites
Wulcio Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Smarowac mozesz gearbox a nie do lufy czy cos bo gumke zabrudzisz ktos Ci juz to przeciez napisal ... Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 a do oby dwoch wchodza kapsulki CO2 czy one sa na green gas ? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Obie na Green Gas. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Ale są dostępne magi na CO2 Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 w jakiej cenie mniej wiecej ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Znajdź sobie na gunfire Quote Link to post Share on other sites
wojtek99 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 wiesz, kazdemu chyba jak zaczynal bylo szkoda dac tyle bo niewiadomo bylo czy sie spodoba :) Dlatego ja zaczynałem od pistoletu-springa za 80 zł ze stajni HFC walther P99. Byłem na kilku strzelankach z gaziakami i elektrykami, a mimo to, że nikogo nie ustrzeliłem, świetnie się bawiłem. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 z Normalni ludzie preferuką popsikac śladową ilośc na szmatkę przywiązaną do wyciora. Podczas takiej praktyki hopa skręca się na zero, ponieważ pchany wycior może zniczyc gumkę. A nawet jakbys ją popsikał, to by się wytarła po 50-100 strzałach Właśnie o tej szmatce i wyciorze zapomniałem napisać,ale wszystko poza tym co powiedziałeś zgadza się. I nie doradzałem mu rozkręcanie gearboxa,tylko tak od siebie powiedziałem,że tak można robić. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 ok to juz chyba wszystko wiem, teraz pozostaje jechac i zakupic sprzet :) chyba ze macie jeszcze jakies wazne informacje rady itp? Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 O taaaak. Doradzajcie dalej. NIC nie smaruj. Magazynki smaruje się CZASAMI, gdy zachodzi taka potrzeba, i tylko mid-capy. Smarując nieumiejętnie lub niepotrzebnie doprowadzisz do zasyfienia kulek i, przez nie, gumki HU. Gearboxa ani nic innego w replice smarować nie musisz, a pierwsze rozbieranie gb zazwyczaj nie kończy się dobrze. Gaziaki trzeba regularnie smarować, ale z umiarem. W tym temacie jest to dobrze opisane (post Dexterkraka): http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/108050-jak-obchodzic-sie-z-pierwsza-gazowka/ Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts