Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

HK 416 JG nie strzela

Recommended Posts

Witam, chciałem przygotować moją starą replikę HK416JG na sprzedaż i pojawił się problem. Podpiąłem naładowaną batkę lipo 7.4 (działa ,bo sprawdzałem na innej replice) ,a tu nic. Znaczy dźwięk jest "cyk cyk" coś w tym guście ,ale nie strzela. Silnik kręci po wyjęciu ,ale jak się włoży to Gb nie rusza. Jak w ogóle odpiąć GB od reszty? Co jest przyczyną?

Pozdrawiam.

ps. Wydaje mi się ,że tłok jest cofnięty.

Edited by Sebo_NS

Jak wyjąć Gb?

W takim razie nie rozkręcaj GB.

Odkręć dwa piny, jeden jest blisko gniazda magazynka, drugi obok selektora ognia. Pierw odkręca się taką śrubkę (za pomocą imbusa) a potem wybija te dwa piny. Następnie, wybijasz taki mały pin, który jest nad spustem. Musisz wybić też pin od takiego cyngla co lata na boku. Musisz pozbyć się także zatrzasku magazynka. Kolba - na dole prowadnicy masz taką małą śrubkę, odkręć ją i zdejmij tą zaślepkę. W kolbie znajduje się śruba, dość długa, wykręć ją i zdejmij prowadnicę. Chwyt pistoletowy - wyjmij silnik masz w środku 2-4 śrubek, należy je wykręcić. Już możesz wyciągać GB :)

Myślę, że pomogłem :)

Edited by Tomek_GGRS

Witam, silnik ma baaaaaaaaaaaaardzo silne magnesy i stwierdziłem ,że batka ma za małe napięcie jak na ten silnik. Sprawdzałem innym silnikiem (ICS Infinity) i było tak samo. Podpiąłem do mocnego akumlatora i było git. Muszę kupić Li Po 11.1V ,bo powinno być dobrze. Nic innego nie może być tego przyczyną ,bo sprawdzałem każde zęby po dwa razy, sytki wyczyściłem, wszystko odtłuściłem i nasmarowałem jeszcze raz ,a nie przyniosło skutków.

Pozdro

ps. magnesy są tak mocne ,że przez chwyt pistoletowy potrafi śruby przyciągać.

Edited by Sebo_NS