you-dash Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Możesz to trochę sprecyzować? Dodam też, że nie mam zamiaru robić z tego snajperki więc wymiana 3/4 flaków raczej odpada. Jakie części oprócz precki najbardziej zwiększą osiągi beretty? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 gumka, zawór, sprężyny, cylinder, gł tłoczka BB... sporo tego. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 sprężyny mają jakiś wpływ na celność gaziaka? Cylinder też koniecznie wymaga wymiany? Szkoda mi wydać tyle kasy dla 5-10 fps. głowice wymienie na PDI. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Dex, ja nie mam nic do tuningu klamek i tego nie krytykuję. A już tym bardziej do tuningu celnościowego. Sam zamierzam swojego colta trochę usprawnić pod względem celności. ;) Jednak chyba każdy z nas podchodzi z dystansem do zwiększania MOCY broni bocznej u nowych. No chyba, że chcesz mi powiedzieć, że u kolego M4 robi za boczniaka, a klamka będzie główną, wtedy i 700 FPSów nie musi dziwić. Ale to nie moja sprawa, skoro You-dash wie co robi. ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Lesiu, a wyciśnij Ty więcej niż te 350fps z gaziaka na GG (typowego jak beretka właśnie). Zwłaszcza, że kolega nie umie jeszcze grzebać w klamkach. Więc się tak nie bój. Klamki się tunninguje trudno i przekroczyć 350fps to niemal cud. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 (edited) I tu Cię Lesio muszę zaskoczyć ;) "Nowy" jestem tylko na forum, ASG zajmuję się już od paru lat. Niestety moja wiedza i doświadczenie odnośnie replik ogranicza się jedynie do AEGów, jeśli chodzi o sprężyny i gaziaki to dopiero zaczynam ;) Edit: Żeby nie zakładać nowego tematu zadam tutaj parę pytań. Jaka jest różnica między zimową a letnią głowicą PDI? Zimowa jest cieńsza ale co to daje? Jak to jest z kompatybilnością części innych producentów? Czy zawory przeznaczone do beretty KSC będą pasować do Socom Gear'a? Edited January 30, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Z zaworami nie wiem. Głowicę bierz zimową. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 31, 2011 Author Report Share Posted January 31, 2011 A można używać zimową głowicę latem czy to nie ma znaczenia? Raczej nie mam zamiaru strzelać się zimą więc czy jest sens wydawać nie potrzebnie pieniądze? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 A można używać zimową głowicę latem czy to nie ma znaczenia? Raczej nie mam zamiaru strzelać się zimą więc czy jest sens wydawać nie potrzebnie pieniądze? Z takim nastawieniem na tuning to weź sobie daruj bez 200-300zł około, nic nie zrobisz... :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 31, 2011 Author Report Share Posted January 31, 2011 Moge wydać te 200-300zł, tylko jestem ciekaw czy ta zimowa głowica od letniej różni sie tylko grubością i czy moge jej używać latem bo zima nie używam gaziaka. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Moge wydać te 200-300zł, tylko jestem ciekaw czy ta zimowa głowica od letniej różni sie tylko grubością i czy moge jej używać latem bo zima nie używam gaziaka. Tak jest cieńsza, więcej gazu się niby mieści i lepiej gaz się rozpręża (ale dopiero przy wykorzystaniu zaworów tuningowych). A skoro więcej używa gazu to lepiej będzie działać w zimie, tyle... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Nawet na zwykłych pomaga. Czy letnia czy zimowa- jeden pies. Żadnej różnicy. A nawet jesli to tak mała, że nie widać. P.S. większa przestrzeń dla gazu (wąska głowica) to mniejsze ciśnienie bo porcja gazu jest mniej więcej stała. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Nawet na zwykłych pomaga. Czy letnia czy zimowa- jeden pies. Żadnej różnicy. A nawet jesli to tak mała, że nie widać. P.S. większa przestrzeń dla gazu (wąska głowica) to mniejsze ciśnienie bo porcja gazu jest mniej więcej stała. Masz rację pomyliłem się. :icon_biggrin: Jeżeli chodzi jeszcze o tuning to lufa precyzyjna w gaziakach jest najlepszym pomysłem na tuning. Największy zysk fpsów i celności na tym będziesz miał. Idziesz z lufa stockową do tokarza i precyzyjną i tokarz Ci to zrobi (+ frezarka). Zapłacisz 2 dychy i tyle... Spokojnie będziesz miał ok 380fpsów przy 20cm lufie która schowa się w tłumiku. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Problem jest taki, że byle pan gienek tego nie zrobi... Złapie tą lufę w uchwyt tokarski i potem Ci nawet kulka przez lufę nie przejdzie. Przerabiałem temat. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 3, 2011 Author Report Share Posted February 3, 2011 A jak to jest z kompatybilnością części? Mam magi WE i muszę kupić do jednego z nich zawór do napełniania gazem. Jakiej firmy zawór będzie pasował bez przeróbek? Znalazłem takie 2: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_265&products_id=3437&name=KJ_Works_-_Zawor_magazynka http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_265&products_id=3436&name=KSC/KWA_-_Zawor_magazynka Quote Link to post Share on other sites
babski Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Skoro zależy ci na mocy i długiej lufie kup dan wessona z lufką 8 cali...500 fps powinno cię zadowolić i celność też niezła :) Zostanie ci kasa na kulki i kapsułki co2.... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 tak, wyjątkowo dobra klamka :bialaflaga: o rewelacyjnym zasięgu i doskonałej celności... Babski, błagam, nie doradzaj głupot. Quote Link to post Share on other sites
babski Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 (edited) tak, wyjątkowo dobra klamka :bialaflaga: o rewelacyjnym zasięgu i doskonałej celności... A tego to ja już nie napisałem :P :zastanawia: ja tam nie narzekam :biggrin: Edited February 15, 2011 by babski Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 (edited) Sorki, że dopiero teraz odpisuję ale jakoś przeoczyłem temat ;) Nie chcę żadnego dam wessona, Beretta SG jest śliczna i na nic jej nie zamienię ;) Poza tym 500 fps w pistolecie to przesada (moim zdaniem). "500 fps powinno cię zadowolić"- nie zależy mi na fpsach, wole mieć dużą celność i powtarzalność strzałów przy fpsach nie wiele ponad stock. "celność też niezła"- niezła to za mało ;) mam wysokie wymagania, szczególnie do tego gaziaka bo mam zamiar go używać zamiennie z M4 jako główną Poza tym cenię w ASG realizm więc gaziak bez BB nie jest dla mnie. Beretta SG spełnia wszystkie moje wymagania więc nie ma możliwości żebym wymienił ją na coś innego. Wszelkie sugestie odnośnie tuningu tego własnie modelu mile widziane ;) Edited February 21, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Jeśli chcesz faktycznie dobry zasięg i używać tej klamki jako głównej czasami to zalecam jednak przesiadkę na TM... Przemyśl taką opcję. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 Zastanowię się nad tym ale najpierw nacieszę się berettą SG, jest za śliczna żeby od tak po prostu się jej pozbyć ;) Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Jednak postanowiłem sprzedać berettę. Robię to z bólem bo jest śliczna i ma imponujący zasięg oraz celność, ale niestety muszę kupić pare rzeczy do mojej M4 i troche szpeju :/ Daje link do ogłoszenia- może kogoś zainteresuje: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/107838 Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 Beretta jest już sprzedana. Temat można zamknąć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts