karol_yamaha Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Witam. Kupiłem nowa baterie i nie ładuję jej czy może mi coś się z nią stać jeżeli nigdy nie była ładowana ?? I w jakich warunkach mam ja przechowywać? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?showtopic=10628 Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Witam. Kupiłem nowa baterie i nie ładuję jej czy może mi coś się z nią stać jeżeli nigdy nie była ładowana ?? I w jakich warunkach mam ja przechowywać? Poszukaj na forum jest trochę o bateriach. Przede wszystkim wszystko zależy od rodzaju baterii :) Inaczej obchodzi się z NiMh a inaczej z LiPo ;) Quote Link to post Share on other sites
karol_yamaha Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Jest to bateria NiMh firefox'a i nigdy nie wyciągałem jej z opakowania chodzi mi o to czy coś się z nią może stać Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Tak, może się jej coś stać. Jeżeli już nie jest martwa z tego powodu, że leży XXX czasu w magazynie, to jak poleży jeszcze trochę, to może być gorzej. Podkreślam może, bo jeżeli jest to nowa sztuka, prosto z fabryki, to jak rok będzie leżeć, to nie zdechnie. Przynajmniej nie powinna. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Ostatnio dostałem batkę G&P z ....2008roku ;) zapakowana. Naładowałem i śmiga jak szalona i trzyma dość długo. Także myślę ,że nic się jej nie stanie jak poleży do wiosny... Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Tss, znajomy dostał ode mnie sanyo 1000mAh. Używałem je z 15 lat temu, z czego 10 lat leżały nieładowane w pakiecie 27 ogniw. Dalej chodzą jak szalone ;) Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Tss, znajomy dostał ode mnie sanyo 1000mAh. Używałem je z 15 lat temu, z czego 10 lat leżały nieładowane w pakiecie 27 ogniw. Dalej chodzą jak szalone ;) Porownanie Sanyo do firefoxa jest grubo przesadzone :P Firefox moze z fabryki wyjsc w takim stanie ze ruskie by lepiej o nie zadbaly. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts