Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zywotnosc repliki z ebb

Recommended Posts

Witam! Po dość długiej lekturze zdecydowałem sie kupić pierwszą replikę. Mam możliwość kupna uzywanej cymy 046 z ebb za okazyjna cene. Aczkolwiek boję się, że ebb skróci jej zywotność. Zastanawiam sie też, czy zwiększa to pobór prądu z baterii. Uzywałem opcji szukaj,i nic na temat tej repliki i jej żywotności nie znalazłem.

Pozdrawiam, Jastrząb.

ebb sam w sobie nie powinien skrócić żytowności repliki. NATOMIAST, to dość prymitywny mechanizm i jeśli przyblokujesz cofający się do tyłu zamek, to prawdopodobnie zniszczy się tłok. Jak zależy ci na efekcie blow backa, to nie wyrzucaj, wg mnie fajnie to działa, no ale siłą rzeczy zwiększa zużycie prądu, bo jednak silnik musi dodatkowo cofać suwadło, które jakiś tam opór stawia. Ale osobiście odradzam ten model repliki, w szczególności używany, ze względu na konstrukcje zewnętrzną. No chyba, że nie przeszkadza ci, że wszystkie gwinty się wyrabiają i gównanie rozwiązania mocowania rzeczy typu rura gazowa, latający front z lufą itp.

Daj foty tego czegoś z zewnątrz i ze dwie foty GB (nawet nie trzeba za bardzo rozbierać, żeby się tam dostać.

Na 95% będzie to bardziej opłacalny zakup niż 028.

Reszty nie słuchaj, a w szczególności kolegi Rudy_coś_tam, bo on chyba nic innego niż szot za 20 zeta w ręku nie trzymał, ale strasznie dużo rad udziela.

EDYTA: Bym zapomniał, jak byś nabywał, to tak jak radzili wyżej Koledzy, wywal EBB. Lepiej na bebechy zrobi.

Edited by Tuksiak

Dokładnie. Sama radość z użytkowania metalowej repliki jest o niebo większa niż plastikowej. Nawet, jeśli to ZnAl, to i tak w cymach jest całkiem niezły.

cm028 jest repliką, która w miarę dobrze strzela, wygląda z daleka jak ak47 i dlatego jest dobra na początek. Jednak cymy wyższych serii są po prostu o półkę wyżej i pod względem bebechów i wykonania zewnętrznego.

Co do samego EBB się nie wypowiem, bo tylko raz miałem do czynienia w l85 Army i szybko zdemontowałem po prostu z uwagi na słabą baterię. Ogólnie większość opinii o EBB, jakie można przeczytać na tym forum jest z co najmniej drugiej ręki (Tuksiak, nie mówię absolutnie o Tobie, tylko o tłumach Zielonych, którzy chcąc być fajni powtarzają po innych).

Pozdrawiam,

Laokoon

A tu zdecydowanie się zgadzam. Przyblokowanie suwadła w przedniej pozycji może mieć nieprzyjemne skutki. Ogólnie moim zdaniem samo w sobie EBB polegające na oparciu pseudosuwadła o tłok to nieporozumienie. Jak dla mnie: tylko silnik liniowy lub pneumatyka (jak, chyba, w G&G). Ale to tylko moje luźne gadanie.

Pozdrawiam,

Laokoon