Slingy Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Witam, czy da się zrobić działającego bolt catcha w M16 ? Interesuje mnie to ,bo by było praktyczne przy ustawianiu gumki. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 VFC czasami takiego nie ma? Pytam serio. A może to SCAR był... Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Mam bolt catcha w M4 Aresa i zrobienie tego metodami "zrób to sam" wymagałaby sporej pomysłowości i poświęcenia sporej ilości czasu. Na taiwangun mają zaczep osłony cylindra, musiałbyś zmodyfikować trochę szkielet GB żeby to zamocować i znaleźć odpowiednia sprężynkę a nie będzie to łatwe bo nawet krakmani nie mają możliwości jej sprowadzenia. Nie wiem dokładniej jak to działa np. w nowych seriach CA ale zrobienie Bolt Catcha tego typu co jest w Aresie nie będzie najprostrze. Edit: Myślę, że lepiej by było gdybyś sprzedał swoją obecną replikę i kupił coś co fabrycznie ma bolt catcha. Edited January 30, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Zakup sobie body od KA - tam masz działającego bolt'a. Quote Link to post Share on other sites
afkurczak Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Zależy co rozumiesz przez działający bolt cath. Jeżeli ma ci tylko zamykać tę dziwną blaszkę zasłaniającą komorę hop up, będącą imitacją czegoś tam do wyrzucania łusek z ostrego to Faktycznie King Arms oferuje takie rozwiązanie działające i będące całkiem lansiarskie. Jeżeli chcesz bolt cath'a w pełnym jego działaniu to nie mam pomysłu na to. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 W pełni funkcjonalny bolt catch w elektrykach to tylko Systema PTW, Celcius CTW oraz emki i scar z recoil engine Tokyo Marui. Więcej nie przychodzi mi do głowy. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 (edited) Wszystko działa. Z tego co pamiętam człowiek jest na forum. Edited February 3, 2011 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 A to ciekawostka Piotro ;) Pewnie połączone jakimś sposobem z elektroniką, czekam na wypowiedzi ekspertów co do koncepcji. Quote Link to post Share on other sites
tomtus Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Ujawnij się, powiadam. Sam z chęcią zamontował bym u siebie :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Zgłoście sie do Szumitka :P Quote Link to post Share on other sites
tomtus Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Wysłałem do niego PW z zapytaniem o to ustrojstwo, jak sie dowiem i zamontuje u siebie (o ile dam rade) to postaram sie opisać co i jak. Quote Link to post Share on other sites
JasDa Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 (edited) VFC ma takie rozwiązanie. Ja mam tak w HK416 Edited March 8, 2011 by JasDa Quote Link to post Share on other sites
tomtus Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Niestety nie dowiedziałem się nic. Po pierwszym pw delikwent przestał odpisywać. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 BOYI ma jeszcze takie coś (te nowe wersje z biciami FN i USMC) i CA też nowe wersje. Ale to tylko atrapy, można odciągnąć i zwolnić zamek, ale to nic nie daje jeśli chodzi o podnowną możliwość strzelania itp. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Sorry za delikatny odkop, ale GDZIE są body BOYI z oznaczeniami? Zaklinam, linkiem zarzuć! Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 ACMgear miewa. Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Najszybsze rozwiązanie to zakup korpusu od KA. VFC też ma boltcatch ale do tego oprócz korpusu potrzebny jest też szkielet GB od VFC. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts