gonzagon Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) Witam wszystkich, Szukałem takiego tematu lecz nie znalazlem wiec piszę tutaj. Jak w temacie mam problem z magazynkiem na CO2 do Colta 1911 KJW. Replika jest nowa, nie wystrzeliłem z niej nawet 200 kulek. Po uaktywnieniu kapsuły CO2 wydobywa sie lekki szum z magazynka, jak zauwazylem gaz ucieka górą (drogą którą wydobywa sie podczas strzału). Zatykając otwór palcem szum ustaje, puszczając znowu szumi. Szukalem informacji i porad na ten temat lecz mało kto był w stanie mi pomóc w jakikolwiek sposób. Dużo ludzi skarży sie na ten problem w replikach na CO2, chociaż zdania są podzielone, bo inni twierdza że tak nie powinno być. Jestem początkujacym graczem asg i czy mógłby mi ktoś naświetlić powyższy problem? To norma w replikach na CO2, a może tak być nie powinno? Jest to moja pierwsza replika gazowa i nie mam porównania. Nie próbowałem rozbierać maga ale pryskałem olejem silikonlwym gdzie sie tylko dało i wciaz to samo. Bardziej doświadczonych kolegów prosze o rady. Dziekuje Edited January 31, 2011 by gonzagon Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Rozkręć, wyczyść nasmaruj, skręć. Albo, skoro to nówka, odeślij do sklepu i niech Ci wymienią. Quote Link to post Share on other sites
gonzagon Posted February 1, 2011 Author Report Share Posted February 1, 2011 Magazynek chociaz nowy, to ma juz znaczne slady uzytkowania, do tej pory wystrzelone z 300-350 kulek. Obawiam się ze military pl juz go nie przyjmie. Wlasnie to zrobilem, rozkrecilem i przesmarowalem maga, nawet wymienilem sprezynke odpowiadajaca za zamykanie sie zaworu na mocniejsza, podejrzewalem ze nie domyka sie do konca. Po zlozeniu do kupy, skreceniu do konca przyszla pora na testy... znowu to samo, gaz lekko uchodzi górą co sprawia ze wystrzele z pistoletu od 1 do 2 pełnych magów, zalezy jak szybko załaduje kulki drugi raz. Nie ma mowy o jakiejkolwiek przerwie pomiedzy strzalami, z sekundy na sekunde te strzaly slabna w oczach.. Czy ktokolwiek z was moglby mi powiedziec czy tak jest w replikach na co2? Byc moze czepiam sie do niewiadomo czego i jestem w bledzie? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 oczywiście, że tak nie jest i to awaria. Polecam ponownie: rozkręć, wyczyść, nasmaruj ew wymień uszczelkę. Quote Link to post Share on other sites
gonzagon Posted February 4, 2011 Author Report Share Posted February 4, 2011 oringi zmienione - ze starymi i nowymi to samo próbowałem również użyć taśmy teflonowej owijająć zawór i wkręcając owinięty do magazynka, tam nie ma już możliwości by była jakaś nieszczelność a jednak wciąż coś syczy a co2 ucieka górą (jakby zawór lekko się nie domykał..pomimo że jest domknięty) prosze o pomoc i opinie kogoś kto posiada takiego colta.. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 (edited) mam to samo, w magu co2 do berettki full metal KJW. O dziwo działało wszystko bez problemu przez ponad 3 lata, nagle się wzięło i zaczęło syczeć. Niby nie powinno się kapsuł zostawiać w magu, zwłaszcza pełnych, ale przez 3 lata nigdy to magowi nie przeszkadzało - nawet po 3 miechach nieużywania trzymał szczelność. Magazynek puszcza zaworem górnym. Powody mogą być 2: - któraś z uszczelek na korpusie zaworu - uszczelka pod główką szpilki nie trzyma szczelności (właściwie jest to krążek kompozytu). Wymieniłem ten kompozytowy krążek - tym m.in. magi co2 różnią się od ggazowych; wyciągnąłem, wpasowałem pręt na wymiar i zalałem klejem na gorąco. Nowa uszczelka wyszła całkiem całkiem i jest miększa. Niestety syczenie nadal jest. Podejrzewam więc stare uszczelki, którym faktycznie się dostało i są pospłaszczane. Problem w tym że oryginalnie były silikonowe, lub z różowej gumy. Dex, pytanie do ciebie - czy zwykłe czarne, gumowe uszczelki dadzą radę? Sam zawór co2 do beretki ciężko dokupić, o ile w ogóle można, do hicapy widziałem, do 1911 też, jedyne 40-45zet, co w przypaku kosztu nowego maga ok. 120-140zet, jest całkiem znośne, np.: http://www.asg.com.pl/Zawor_gorny_do_magazynkow_Colt_1911_CO2_KJW,p,5013.php Swoją drogą, to strasznie mi ten zawór z 911 zalatuje tym z beretty, sprawdzał ktoś może kompatybilność? Gdyby jednak nie dało rady takiego zaworu kupić, to już lepiej i ekonomiczniej kupić nowiutkiego maga ggaz za 70zet, odżałować milutkie kopanie na co2 i mieć zapasowe szczęki. EDIT: up. koszt 2 uszczelek w sklepie z łożyskami - 80gr zawór szczelny, sprawdzałem pod wodą. Jestem 140zet do przodu (koszt nowego maga). Stary magazynek ma swój renesans ;p mam nadzieje że kolejne 3 lata pociągnie. @gonzagon - kombinuj Edited March 11, 2012 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 up. koszt 2 uszczelek w sklepie z łożyskami - 80gr zawór szczelny, sprawdzałem pod wodą. Jestem 140zet do przodu (koszt nowego maga). Stary magazynek ma swój renesans ;p mam nadzieje że kolejne 3 lata pociągnie. @gonzagon - kombinuj Quote Link to post Share on other sites
SnaKe7777777 Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Nie wiem dlaczego ale ogólnie nie mogę tutaj znaleźć żadnych informacji na temat konserwacji magazynków do replik gazowych choć podobno wszyscy to wiedzą i wszystko już na forum było :-( Ale cóż do tematu mam dokładnie tą samą berettę od KJW i dokupiłem do niej nawet dodatkowy magazynek i jak się okazało po wystrzeleniu ok 10-14 pełnych naładowań tak pierwszego jak i dodatkowego magazynka zaczęły mi syczeć, co wydało mi się dziwne przy nowym egzemplarzu, tym bardziej w dwóch magazynkach naraz :-( Pisałem już do sklepu ale na razie brak odzewu, zobaczymy co mi polecą i dam odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 http://airsoftescepticos.blogspot.com/2011/07/reparacion-de-fugas-cargadores-co2-kjw.html osobiście nie próbowałem Quote Link to post Share on other sites
SnaKe7777777 Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Co prawda nie zrozumiały dla mnie język ale filmiki i fotki tłumaczą o co chodzi, na pewno mi się to przyda. Wielkie dzięki :-) Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 Odgrzewam kotleta. Brat zostawił kapsułę w magu na tydzień. Kiedy wkręciłem nową, to cały gaz wyleciał górą w momencie. Spróbowałem tego sposobu z linku i ... działa. Górny zawór trzyma idealnie. Ale za to puszcza na łączeniu kapsuły z magiem, tam gdzie ta się przebija :/ Lekko, bo lekko, ale będę musiał jeszcze tam podziałać. Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Najpierw odwrócić, a gdy to nie pomoże to zmienić uszczelkę na igle przebijającej kapsuły. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Jeszcze raz ja. Czy nie wiecie może, czy ten filterek, oznaczony na schemacie CM-9 jest przyklejony w jakiś sposób do części CM-10, czyli cartrige stab, albo do samego magazynka? Bo ewidentnie ta część CM-10 jest krótsza niż gwint w magazynku i nie dociska tego filterka, przez co ten goni jak Żyd po pustym sklepie i klekocze ;/ Ktoś to rozkręcał i się podzieli doświadczeniem? Nie mogę edytować, moderatora proszę o połączenie. Filterek wywalam, nie uważam, żeby był istotny :icon_biggrin: A druga sprawa, jakby ktoś nie wiedział jakie oringi dobrać do zaworu górnego, znalazłem temat na forum, gdzie ktoś podał te wymiary: http://www.gasguns.i....php?f=8&t=9446 Będę testował dziś wieczorem :icon_smile: Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Edekpl Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Macie może jakiś pomysł na gaz uciekający dołem ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts