michciu88 Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 witam zakupilem dzisiaj uzywanego steyr au 3g JG wszystko jest ok po za tym ze jak strzelam pojedynczym ogniem to mi kulki nie wylatują za każdym strzałem,jak strzelam seria to idzie wporzadku (nie raz zdarzy sie ze slabiej strzeli) nie szczelny ?? ;/ a jak wyciągam magazynek to mi kulki wylatuja nie wiem o co kaman magazynek do wyrzucenia (troche lata) ??? POMÓŻCIE kulki jakie użyłem to gunfire high precission 0,20g podobno wystrzelone 6k kulek KARABIN POSIADA: - silnik Hi-Torque - wzmocniony szkielet gearboxa - łożyskowana kierunkowa głowica tłoka - sprężyna M130 - łożyska kulkowe 7mm - stalowe zębatki z ośmioma zapadkami przeciwpowrotnymi - okablowanie niskooporowe - mosfet - wymieniona gumka HU (montowana przy zakupie- widoczne na fakturze) Specyfikacja: Gear Box: Wersja 3 Magazynek: 330 Kul Długość: 780mm Długość lufy: 510mm Waga: 3600g Wykonanie: Metal + ABS Hop Up: Regulowany Paczka zawiera: AEG, Instrukcja, Magazynek hi-cap, Akumulator 8,4V 1100 mAh, Ładowarka 220/230V, Wycior do lufy Prędkość wylotowa: 440 Fps Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 może masz za bardzo hopa podkręconego?? Quote Link to post Share on other sites
michciu88 Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 juz wiem co jest !!!! oparlem bron magazynkiem na kolano magazynek docisna sie i za kazdym razem elegancko strzela czyli ma luzy jak nie dociskam to nie strzela jak docisne to strzela nowy magazynek czy jakies trzymanie magazynka nawalilo ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Proszę Cie, po polsku. Quote Link to post Share on other sites
michciu88 Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 jednak dupa to nie to ;/ nie chca wylatywac za kazdym razem a jak zdejmuje magazynek to kulki wylatują s spluwy . kurcze co jest ;/ Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Słownika Ci na pewno brakuję. W momencie jak tylko sformułujesz jedną poprawną wypowiedź po polsku, którą zrozumiem obiecuje Ci, ze uchylę Ci nieba i ziemi, aby rozwiązać Twój problem. Quote Link to post Share on other sites
michciu88 Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 Chodzi o to ze, gdy zaczynam strzelać pojedynczymi strzałami to kulki nie chcą wylatywać z lufy , natomiast strzelanie ogniem ciągłym jest w porządku ale tez nie do końca wylatują za każdym razem , gdy zdejmuje magazynek kulki wylatują zaraz za nim z komory(czy jak to tam się nazywa). Mozę coś jest nie szczelne?. A miało być wszystko ok ;/ fu ck Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Widzisz, jak chcesz to potrafisz. To, że wylatują z komory to jest w 100% normalne, dzieje się tak w każdym AEG. To, że kulek Ci nie podaje to albo wina maga, gumki HU albo kulek. Zacznijmy od tych ostatnich. Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
michciu88 Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 (edited) gunfire high precission 0,20g, moim zdaniem to ten magazynek jest za luźny , bo jak go docisnę to strzela ok tak w sumie to już nie wiem co mam robić Edited February 2, 2011 by michciu88 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Na początek wymień kulki na markowe, może tych Twoja replika nie lubi. Spróbuj podkleić magazynek w miejscu gdzie wchodzi w niego zwalniacz, skoro twierdzisz, że jak dociskasz to strzela normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 To ja spróbuję inaczej, bo to hi-cap zapewne: Magazynek nakręciłeś, że tak się wyrażę? Quote Link to post Share on other sites
michciu88 Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 (edited) tak dokładnie zrobiłem, a i gumka hu wymieniona na systeme Edited February 2, 2011 by michciu88 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 michciu88, kupiłeś go na allegro/wmasg? Daj link. Quote Link to post Share on other sites
michciu88 Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 kupilem na allegro o to link do aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1427767186 Quote Link to post Share on other sites
michciu88 Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 lesio masz do sprzedania mp5a5 cymy warte to coś ?? bo możne bym zawiną Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 A przestań, to jest jakiś przedpotopowy model, za 8 dych nie zwiniesz czegoś lepszego od tego Twojego AUGa. Quote Link to post Share on other sites
michciu88 Posted February 3, 2011 Author Report Share Posted February 3, 2011 chciałem jeszcze zapytać , jakie smary używać do mojego AEGa ? , i co trzeba czyścić (smarować) Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Absolutnie żadnych smarów. Dużo łatwiej spieprzyć niż zrobić coś dobrego. Czyści się lufę i magazynki jak trzeba. Chociaż prawdę mówiąc przy stockowej lufie i hi-capie nic nie trzeba czyścić. Ja dobrą lufę precyzyjną, którą posiadam czyszczę co jedną - dwie strzelanki całkowicie wymontowując ją z repliki. Myję czymś podobnym do CIFa przez paręnaście minut. Dopiero wtedy widać ile syfu potrafi się zebrać. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts