zdzichu1234 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Witam wszystkich:) Chciałbym kupić jakiś pistolet który przygotowałby mnie do strzelania z broni palnej.W związku z tym dobrze by było żeby posiadał Blow-Back,ale nie jest to warunek konieczny.Moglibyście mi polecić coś do trenowania na 'sucho'?Na ten cel moge wydać ok 200 PLN-czy mogę w tej cenie dostać coś przyzwoitego? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pies Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 200 to troche mało jak na pistolet z blowbackiem, zresztą w jaki sposób replika ma cię przygotować do strzelania z broni palnej? Quote Link to post Share on other sites
zdzichu1234 Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Chciałbym poćwiczyć na ASG postawę strzelecką,chwyt broni(oburącz) itp.Nie oczekuje cudów Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Do ćwiczenia wkładania magazynka, dobywania itp to każda replika Ci wystarczy. Nawet najgorszy badziew typu beretty od bella. Strzelanie z repliki nawet najlepszej klasy nie da Ci natomiast najbledszego pojęcia o strzelaniu z broni palnej więc jeśli faktycznie chcesz mieć replike do nauki chwytu itp to kup cokolwiek Ci się spodoba. Quote Link to post Share on other sites
Mag98 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Ja Ci polecam odwiedzić stronę www.strzelnica.com.pl i zastanowić się nad tym rozwiązaniem. Jak masz jakieś pytania, śmiało... Quote Link to post Share on other sites
zdzichu1234 Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Dzięki za oferte,ale strzelnice mam już załatwioną 200 to troche mało jak na pistolet z blowbackiem no właśnie znalazłem takie modele http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe-c001.html i zastanawiam się czy to możliwe Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Może lepiej już pistolet-wiatrówkę? Od siebię polecę to: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_heavy_weight_gas_pistol_kjw-13.html naprawdę sympatyczny, osiągi przyzwoite, poza lekkim pęknięciem na ABS'owym body to 5-miesięczne użytkowanie bez zastrzeżeń. Mam z tym egzemplarzem stycznośc praktycznie codziennie. Bez większego problemu można dostac dodatkowe magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Podstawowe pytanie: z jakiej broni palnej będziesz strzelał? I jak? Proponowałbym trenować na replice tego, z czego będziesz strzelał i w sposób, w jaki będziesz to robił (tarczowo, dynamicznie, wszelkie IPSC i inne wynalazki). Chodzi o rozmieszczenie manipulatorów, które w różnych broniach znajdują się czasem w zupełnie różnych miejscach. Blow-back o tyle jest w tym przypadku przydatny, że droga spustu w replice nie będzie dłuższa niż w oryginale (co ma miejsce w gaziakach nbb). Dobrze też, aby waga repliki przypominała wagę oryginału, więc, jeżeli chodzi tylko o obsługę broni, to najlepiej celować w, nawet badziewne, repliki full metal jak np. Bell, o którym pisał Dexterkrak. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
mer Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Witam wszystkich:) Chciałbym kupić jakiś pistolet który przygotowałby mnie do strzelania z broni palnej.W związku z tym dobrze by było żeby posiadał Blow-Back,ale nie jest to warunek konieczny.Moglibyście mi polecić coś do trenowania na 'sucho'?Na ten cel mogę wydać ok 200 PLN-czy mogę w tej cenie dostać coś przyzwoitego? Pozdrawiam Na sucho powinieneś ćwiczyć z zdezaktywowana bronią, pod okiem wykwalifikowanej osoby - repliki nigdy nie będą w 100% jak zdezaktywowana bron, a dwa, możesz nauczyć się złych odwyków odnośnie danego modelu broni (np. SA80 nie powinno się nosić za mechaniczne przyrządy pomimo, ze nadaje sie do tego idealnie, a w regulaminie ma nawet taka nazwę: Carrying Handle). Na sucho powinieneś przeczytać/pouczyć się danych technicznych, nazwy części etc. Tak wiec 200PLN przeznacz na dobra/profesjonalna lekturę. :) Quote Link to post Share on other sites
zdzichu1234 Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Podstawowe pytanie: z jakiej broni palnej będziesz strzelał? Walther P99 Będę na nim zdawać egzamin na licencje pracownika ochrony Chyba rzeczywiści zainwestuje w replike Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Przyzwoita airsoftowa replika P99? Chyba tylko Maruzen. Nie ma szansy, żebyś za 200zł dostał, nawet, gdyby trafił się na rynku wtórnym. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Rad kilka od kogoś kto też miał takie pomysły: a) Nie nauczysz się manipulować bronią palną na replice bez instruktora. b) Sam w domu do złapiesz blizny treningowe. Najpierw strzelnica, z instruktorem. Niech Ci pokaże co jak się co robi, potem replika. I treningi na sucho. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts