lukimefi Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Cześć. Chciał bym wybrać karabinek częściowo wyborowy. Mam 500zł na kupno. Jeżeli możecie to wymięcie wasze propozycje. Wybrane przez mnie: 1. Elektryki. - G3 SG-1 [JG089] - CM.032A olive style 2. Sprężyna. - SWD Sniper Rifle - MB-05 [WELL] Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 My za Ciebie nie zdecydujemy. Jeśli masz jeszcze przynajmniej półtora kafla na tuning sprężyny to sobie kup. Jeśli nie - bierz m14 cymy i jedziesz. Quote Link to post Share on other sites
jakub95 Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Jak dla mnie Springi mijają się z celem do asg, powiedz tez jaki masz budżet? Koniecznie chciałbys karabin snajperski ? moim zdaniem z szturmówką jest lepsza zabawa ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 jakub95 - daruj sobie doradzanie, ok? Nie springi, a Twoje posty mijają się z celem w asg. Springi się z niczym nie mijają, trzeba tylko mieć gruuuuubą kasę na ich tuning. a dla każdego "lepsza zabawa" jest z czymś innym, ja lubię biegać z M249, ale nikomu tego nie będę narzucał. Quote Link to post Share on other sites
lukimefi Posted February 7, 2011 Author Report Share Posted February 7, 2011 Nie musi być koniecznie Snajperka ale wole snajper od szturma. Mam bardzo dobre oko często bywam na szczelnicy ze starszym i strzelam z broni palnej a przeważnie przywiezionych snajperek. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 "Snajperki' poniżej 1500 zł to nie snajperki. Mają zasięg karabinu szturmowego, a przy tym trzeba je przeładowywać po każdym strzale. Ty strzelisz raz, przeciwnik 25. Na "szczelnicy" realia mogą być trochę inne. Quote Link to post Share on other sites
Krystiano Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 mógłbyś kupić sobie pół automata z dobrą celnością i dużym zasięgiem i do tego np kolminator Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Kocham doradzanie nowym przez nowych. Tak jak napisał Lesio, żeby mieć karabin wyborowy który nie tylko tak wygląda trzeba mieć co najmniej półtora kafla na sam "uprejgd". Skoro nie uczestniczyłeś jeszcze w spotkaniu ASG, a chcesz być parasnajperem to na prawdę, radzę Ci, kup to M14 cymy. Jeśli kupisz sprężynę i znajdziesz się w kilku konfrontacjach z AEG'ami, szybko zniechęcisz się do AS. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 mógłbyś kupić sobie pół automata z dobrą celnością i dużym zasięgiem i do tego np kolminator zaraz mnie skręci... Co ma kupić? Karimatą to ja bym Ciebie owinął i do rzeki wrzucił. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Kup m14 cymy lub (ale tylko, jeżeli bardziej Ci się podoba) G3 (jest troszkę gorsze pod względem bebechów, ale ewentualny tuning robi się tak samo łatwo). Ewentualnie, jak radzi Krystiano, połówkę automatu (np. te do Coli są całkiem ok, choć szeroko polecane są też takie do snickersów)... Proszę Zielonych o niedoradzanie. Nowy Użytkownik nie jest w stanie odróżnić czasem Waszych kretyńskich wypowiedzi od sensownych odpowiedzi innych osób i może na tym ucierpieć. Drogi Autorze, nie zapomnij też o dobrej, sprawdzonej, markowej ochronie oczu i jej przetestowaniu! Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 (edited) Biorąc pod uwagę łatwość tunningu wybrałbym G3. W M14 jest więcej dłubaniny, G3 to w sumie standard i łatwiej osiągnąć dużą moc. Wg. jedynym argumentem za M14 może być jego magiczny HU. Ps. Jak już chcesz brać M14 na parasnajperkę to lepiej długą, no chyba że dowalisz 30cm tłumika żeby w to wstawić dłuższą lufę. Edited February 8, 2011 by Dogtag Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 (edited) Jak już pare osób napisało, bierz M14. Z czasem koniecznie dokup preckę i dobrą gumkę, nie jest to jakiś strasznie wielki koszt a daje bardzo dużo. PS. Jeśli chodzi o pozostałe repliki z listy to MB.05 może wygląda jak fajna snajperka to wymaga dużego wkładu finansowego żeby przewyższyć AEGa. SWD niby jest w pewnym stopniu kompatybilne z AEGami ale jego osiągi w stocku są tragiczne, co jest przykładem tego, że fpsy nie są najważniejsze, AEG ma przewagę, dopiero kosztowny tuning może to zmienić. Co do G3 się nie wypowiadam bo nigdy w łapach go nie miałem. Edited February 8, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Mam bardzo dobre oko często bywam na szczelnicy ze starszym Jeżeli bywasz na "szczelnicy" to odpuść sobie jakiekolwiek hobby a weż się za naukę języka ojczystego. A jeżeli bywasz na strzelnicy to pomyśl o wiatrówce raczej. Natomiast jeżeli chcesz się pobawić w asgowego parasnajpera masz dwie mozliwości (oczywiście z tych kóre przedstawiłeś) czyli G3 i M14. Obie będą potrzebowały podobnych zabiegów tuningowych (znaczy precka i guma hopa). Ale tez i tobie powtórzę : snajperka jak tez parasnajperka nie są rzeczą dla zielonych. Poszukaj sobie solidnej repliki karabinka, nabierz nawyków w strzelaniu dynamicznym a potem zaczynaj się bawić w snajperki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts